Wat eet en drink jij voor kerst en/of Oud en Nieuw?

haha gewoon vroeg er uit douche en de hele dag door koffie drinke
minimaal een 10 grote mokken dan per dag.
 
ikkeee... drink vooral de dag door energy drink:)


Dank Danny, dat je mijn naam er ook even bij zet:)



Gr. Tom
 
Met kerst is het altijd verschillend
heb altijd zoveel plekken om te zijn
is altijd maar afwachten
Maar meestal wel 1 keer gourmetten

Oud en nieuw
Smorgens beginnen met een vitamine drankje en goed ontbijten.
veel vitamine c zorgt voor natuurlijke energie
Daarna aan de energy drankjes en gewone frisdranken
Heel de dag oliebollen en appelbeignets eten.
Avond eten is altijd Pizza op Oud jaar
verder de avond in champagne en na het vuurwerk verder met wiskey
 
Ondanks ik toch stiekem naar 31-12 kijk, maak ik van de kerst ook iets speciaals en gezelligs.
Mijn moeder maakt altijd tulband en kerstkoek.
Kerstkoek is mijn favoriet, lekker met rum.
Oor de kerst ga ik altijd naar de slijter om een paar grote flessen speciaal (kerst) bier uit te zoeken.
Omdat iedereen toch aan de wijn gaat, drink ik die lekker zelf op.
Maar soms drinkt mijn pa ook een glaasje mee.

Met de kerst doen we 1 dag gournetten, dat is meestal 2de kerstdag, als de familie langs komt.
1ste kerstdag eet ik samen met mijn ouders een uitgebreid menu.
Wat we eten, dat verschilt per jaar.

Natuurlijk zijn er ook gerechten die altijd aanwezig zijn tijdens de kerst.
Ik noem de zelf gemaakte salade en natuurlijk ook bowl.
Bowl zonder alcohol.
Hoe maak je bowl. Koop allemaal fruit in blik.
Aardbeien, frambozen, kersen, perziken, ananas en verse banaan.
Gooi alles 1 of 2 dagen voor de kerst in een grote schaal.
De grote stukken fruit klein snijden en laat alles staan, totdat alles ongeveer dezelfde kleur krijgt.
O ja de banaan pas op 1ste kerstdag er bij gooien, anders krijg je bananen prut.

Ook het slaatje was vroeger iets wat steevast aanwezig was tijdens de kerst en oud en nieuw.
Ik maakte dat altijd samen met 1 van me zussen.
En we maakten ook altijd figuurtjes.
We hebben wel eens een kerstboom gemaakt van de slaatje, maar een ook wel eens een vuurpijl.
Met zilveruien en augurken kan je trouwens goed ganeren.
Helaas maken we tegenwoordig geen slaatje meer.
Je kan het ook gewoon kopen bij de appie wappie.
Op zich jammer, ik heb het ook een keer zelf slaatje gemaakt een paar jaar geleden.

Oud en nieuw.
Ik eet altijd zeer weinig tijdens oud en nieuw.
Tot grote hilariteit van de moeder van Michel, want zij denkt dat ik haar kookkunsten niet waardeer.
Daar ligt het niet aan, ik heb gewoon kruitstress.
Toch lukt het mij wel om een wat oliebollen naar binnen te krijgen.
Maar broodjes kroket en frikandel lukt ook wel, gelukkig.
 
Ondanks ik toch stiekem naar 31-12 kijk, maak ik van de kerst ook iets speciaals en gezelligs.
Mijn moeder maakt altijd tulband en kerstkoek.
Kerstkoek is mijn favoriet, lekker met rum.
Oor de kerst ga ik altijd naar de slijter om een paar grote flessen speciaal (kerst) bier uit te zoeken.
Omdat iedereen toch aan de wijn gaat, drink ik die lekker zelf op.
Maar soms drinkt mijn pa ook een glaasje mee.

Met de kerst doen we 1 dag gournetten, dat is meestal 2de kerstdag, als de familie langs komt.
1ste kerstdag eet ik samen met mijn ouders een uitgebreid menu.
Wat we eten, dat verschilt per jaar.

Natuurlijk zijn er ook gerechten die altijd aanwezig zijn tijdens de kerst.
Ik noem de zelf gemaakte salade en natuurlijk ook bowl.
Bowl zonder alcohol.
Hoe maak je bowl. Koop allemaal fruit in blik.
Aardbeien, frambozen, kersen, perziken, ananas en verse banaan.
Gooi alles 1 of 2 dagen voor de kerst in een grote schaal.
De grote stukken fruit klein snijden en laat alles staan, totdat alles ongeveer dezelfde kleur krijgt.
O ja de banaan pas op 1ste kerstdag er bij gooien, anders krijg je bananen prut.

Ook het slaatje was vroeger iets wat steevast aanwezig was tijdens de kerst en oud en nieuw.
Ik maakte dat altijd samen met 1 van me zussen.
En we maakten ook altijd figuurtjes.
We hebben wel eens een kerstboom gemaakt van de slaatje, maar een ook wel eens een vuurpijl.
Met zilveruien en augurken kan je trouwens goed ganeren.
Helaas maken we tegenwoordig geen slaatje meer.
Je kan het ook gewoon kopen bij de appie wappie.
Op zich jammer, ik heb het ook een keer zelf slaatje gemaakt een paar jaar geleden.

Oud en nieuw.
Ik eet altijd zeer weinig tijdens oud en nieuw.
Tot grote hilariteit van de moeder van Michel, want zij denkt dat ik haar kookkunsten niet waardeer.
Daar ligt het niet aan, ik heb gewoon kruitstress.
Toch lukt het mij wel om een wat oliebollen naar binnen te krijgen.
Maar broodjes kroket en frikandel lukt ook wel, gelukkig.

Wat een bijdrage man. Leuk!

Welke speciale bieren drink jij? Wat zijn aanraders?
 
Wat een bijdrage man. Leuk!

Welke speciale bieren drink jij? Wat zijn aanraders?

Goeie vraag Jupilerfreak!
Ik koop in ieder geval geen kratje Jupiler :wink:

Wat ik altijd koop rond de feestdagen is Dobbel Palm.
Dat is een Palm wat iets hoger is in alcohol persentage en alleen rond de feestdagen verkocht wordt.

Omdat ik soms naar de Ardennen ga, neem als ik rond de kerst daar ben altijd wat kerst/eindejaars bieren mee.
Bijvoorbeeld St-Feuillien Cuvée de Noël Kerstbier van de St-Feulillien is een erg lekker kerstbier.
Link: http://www.st-feuillien.com/FbieresNL.html

Maar het kerst bier van Vall Deu is goed om te drinken.
http://www.val-dieu.com/

En verder kijk ik in de Nederlandse slijters wat er te koop is in grote 0,75 cl flessen.
Vaak neem ik een Duvel mee, dat is echt mijn favoriete bier.
Maar ook andere speciaal bieren.
Voorbeelden Hertog Jan Grand prestige, Grimbergen, Kasteelbier, Corsendonk, enz, enz.

Tip de Lidl heeft ook leuke biertjes te koop door de jaren heen.
En ook rond de kerst en oud en nieuw.
Ckeck de Lidl ook maar eens op lekker bubbel wijntjes en dessert wijntjes (eiswein)
 
Goeie vraag Jupilerfreak!
Ik koop in ieder geval geen kratje Jupiler :wink:

Wat ik altijd koop rond de feestdagen is Dobbel Palm.
Dat is een Palm wat iets hoger is in alcohol persentage en alleen rond de feestdagen verkocht wordt.

Omdat ik soms naar de Ardennen ga, neem als ik rond de kerst daar ben altijd wat kerst/eindejaars bieren mee.
Bijvoorbeeld St-Feuillien Cuvée de Noël Kerstbier van de St-Feulillien is een erg lekker kerstbier.
Link: http://www.st-feuillien.com/FbieresNL.html

Maar het kerst bier van Vall Deu is goed om te drinken.
http://www.val-dieu.com/

Nooit van gehoord die bieren. Grappig om weer wat nieuws te lezen. Hoe smaken die kerstbieren?

Overigens heb ik nog nooit Jupiler op met oud en nieuw. Slechts één keer kerstavond Jupiler op haha. Ik vind het feestdagen blikje van Jupiler overigens wel mooi. Rood met zilver kleur.

Qua kerst en oud en nieuw vind ik Heineken toch wel beter. Drinkt makkelijker weg en de kratten hebben mooie kerstkleuren haha. Mijn kerstboom is niet al te gek groot, dus 2 kratjes Heineken en Bavaria vormen samen de verhoging waar de boom op staat.
 
gadverdamme heineken danny toch. Dat is geen bier maar slootwater haha.
Geef mij maar een lekker ijskoud flesje jupiler!
 
Mijn kerstboom is niet al te gek groot, dus 2 kratjes Heineken en Bavaria vormen samen de verhoging waar de boom op staat.

Hoe hou jij je pintjes koud dan?
Ik heb een balkon, dat heeft een voordeel je zet je kratje Palm buiten neer en je hebt een heerlijk koud glas Palm.

Kerstbieren die smaken heerlijk.
Neem er wel de tijd voor om ze op te drinken, je wordt er zo aangeschoten/dronken van.
 
Hoe hou jij je pintjes koud dan?
Ik heb een balkon, dat heeft een voordeel je zet je kratje Palm buiten neer en je hebt een heerlijk koud glas Palm.

Kerstbieren die smaken heerlijk.
Neem er wel de tijd voor om ze op te drinken, je wordt er zo aangeschoten/dronken van.

Dat zijn lege kratjes haha. Ik ga geen bier onder de boom verstoppen. Alhoewel, ik denk dat mijn pa het er niet snel zal vinden :D

Bier staat bij mij in de kelder. Afgelopen jaar had ik 5 kratten. 2 bleven in een ijskoude kelder staan, 3 boven. Vond het erg riskant om op het balkon te zetten ivm bevriezing. Volgens mij heb ik dat wel gedaan en heeft het bier letterlijk koud gestaan.

Volgens mij stonden er één of meerdere flessen Westmalle in de koelkast. Maar daar ben ik niet zo heel zeker van. Ik heb het in ieder geval niet op als ik er zo over na denk. Mogelijk mijn vader wel. Daar heb ik in Antwerpen in 2007 overigens een speciaal glas voor hem gekocht.
 
Heerlijk he zo'n Dobbel Palm Sigarenman!! Heb de afgelopen week al wat drankwinkels afgestruind. Heb ze alleen nog niet kunnen ontdekken. En da's maar goed ook anders begint de Kerst wel errrug vroeg dit jaar.:bonk: Heb wel een paar lekkere hersftbokbiertjes van Grolsch meegenomen. Maar als Dobbel Palm is gearriveerd dan weet ik het wel.:wink:
Trouwens met Kerst eten we meestal een lekker Chineesje en halen we zo veel dat we de 2e Kerstdag nog genoeg over hebben.:D
 
Dobbel Palm is volgens mij na Sinterklaas te verkrijgen.
Uitgezonderd de slijters die de rest voorraad van vorig jaar verkopen.
 
Momenteel loopt het hard met de herfstbieren. Maar of dat nou iets is om te bewaren voor de feestdagen?

Voor de mensen die gourmetten heb ik een vraag.
Afgelopen jaren heb ik gemerkt dat sommige soorten vlees nog wel eens op willen zijn bij de super.
Wanneer wordt er bij jullie vlees ingeslagen voor het gourmetten?

En welk vlees eet je het liefste bij het gourmetten?
 
Momenteel loopt het hard met de herfstbieren. Maar of dat nou iets is om te bewaren voor de feestdagen?

Voor de mensen die gourmetten heb ik een vraag.
Afgelopen jaren heb ik gemerkt dat sommige soorten vlees nog wel eens op willen zijn bij de super.
Wanneer wordt er bij jullie vlees ingeslagen voor het gourmetten?

En welk vlees eet je het liefste bij het gourmetten?

Wij bestellen t vlees gewoon bij de slager. Zo weet je dat je nooit naast de pot piest qua vlees.
Het lekkers vind ik toch wel de aloude biefstuk. Klontje roomboter op de plaat biefstukje erop ff peperen, klontje boter in een pannetje, uitje en champignonnetje erin, en zo heb je een heerlijk biefstukje met uien en champignons. O ja, en pas als t biefstukje op je bord ligt zout erop. Dus niet voor het bakken. Zout onttrekt namelijk vocht aan t vlees:wink:.
 
Ja de slager hier is achterlijk duur. En de andere is onhygienisch.
Kogelbiefstuk vind ik overigens lekkerder dan gewone biefstuk. Dat is nu wel mijn lievelingsvlees voor de gourmet.

Kipfilet is een echte maagvuller en italiaans gekruid gehakt voor mn gehaktschijfjes vind ik ook lekker. Wat betreft groenten is champignon (zonder hallucinerende werking) mijn favoriet.

Kogelbiefstuk is hier de laatste jaren moeilijk te krijgen geweest. Dat haal ik één a twee weken voor de kerst al in huis. Dat gaat de vriezer in.
 
Nog tips, mensen?
Ben op zoek naar ideëen voor het gourmetten.
Kipfilet, hamlap, speklap, gehakt, (sla)vinkjes, kogelbiefstuk, ossenhaas, wild en gamba's ben ik op zoek naar vlees/vis ideeen.
 
Back
Bovenaan