Beperking afsteektijden Oud & Nieuw 2014

Het beste om nu te doen is naar de burgemeester in je gemeente stappen en vragen of ze aub een gedoogbeleid willen handhaven, desnoods alleen in een bepaald gebied (bijvoorbeeld het strand ofzoiets).

Dat is eigenlijk het enige dat er nog gedaan kan worden S:

En natuurlijk gwn om 10:00 afsteken zodat ze doorhebben dat hun *** regel totaal niet realistisch is.
 
Nee, in heel Nederland is het 10:00 tot 02:00.
De wet is getekend, maar er moet nog een beslissing komen wanneer het in gaat.

Ze willen de menigte natuurlijk rustig houden en de verkoop van het vuurwerk (omzet) niet negatief beinvloeden.
Zal dus wel op het laatste moment officieel aangekondigd worden (29 december). :frusty:
 
In Enschede is het ook gewoon van 18:00 31 december tot 02:00 1 januari, indien alles goedgekeurd en op tijd geregeld word.

Echter heeft de burgemeester aangegeven dat er niet voldoende politiecapaciteit is om te controleren en er dus een soort van gedoogconstructie ontstaat. De politie zal dus niet actief controleren. Maar als jij voor 18:00 vuurwerk afsteekt, daarbij overlast veroorzaakt en iemand belt de politie wordt je gewoon op de bon geslingerd, hoor. Reken daar maar op...

Ik neem inderdaad aan dat dit de situatie in de praktijk zal zijn.
 
zo 07 dec 2014, 13:02|
'Geen extra inzet tegen vuurwerkoverlast'

HILVERSUM -
Op oudjaarsdag zetten gemeenten nauwelijks extra mankracht in om te controleren of de nieuwe afsteektijden voor vuurwerk worden nageleefd, zo blijkt uit onderzoek van de NOS. Dit jaar mag pas op oudjaarsdag tussen 18.00 en 02.00 uur 's nachts vuurwerk worden afgestoken en niet meer vanaf 10.00 uur in de ochtend.

Van de 256 gemeenten die reageerden op de enquête van de NOS zeiden 25 gemeenten extra agenten of bijzondere opsporingsambtenaren (boa's) in te zetten voor de handhaving van het verbod. 194 gemeenten zegt het 'normale' aantal agenten of boa's in te zetten.
14 gemeenten zeggen het afsteekverbod tussen 10.00 en 18.00 uur niet te gaan handhaven en 23 hebben nog niet besloten.
Staatssecretaris Wilma Mansveld (Milieu) en minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) willen met een pakket maatregelen de overlast en excessen terugdringen rond de jaarwisseling en illegaal vuurwerk beter aanpakken. Daders krijgen al hogere straffen. Die worden nog hoger als ze hulpverleners en politie belagen.
Sommige gemeenten stellen daarnaast vuurwerkvrije zones in tijdens oud en nieuw. In de enquête van de NOS gaven 32 aan dat te gaan doen. Die vuurwerkvrije zones roepen vragen op, zo werd vorige week al duidelijk. Onder meer de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) maakt zich daar zorgen over. Maar ook de Nederlandse Politiebond NPB twijfelt eraan of er wel voldoende capaciteit is om vuurwerkverboden te handhaven.
Volgens een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie blijkt uit de enquête dat de meeste gemeenten de bestaande capaciteit voor de controle handhaven. Omdat de tijd dat vuurwerk mag worden afgestoken korter is, betekent dat dat er meer manuren voor controle beschikbaar zijn. De woordvoerder onderstreept dat de handhaving een zaak is van het lokale gezag.
 
Vrij logisch, namelijk de tijd die je niet mag afsteken is langer, dus de controle hierop kost extra manuren en men zet in de nacht al het overgrote deel van het personeel in.

Dat betekend minder man uren in de ochtend en middag :D:p:wink::wink::wink::wink:
 
Vandaar het meer manuren. En hier vloeit de klacht uit van verschillende gemeentes, dat ze die niet bebben en eventueel een gedoogbeleid toepassen.

ik denk dat voornamelijk gemeentes zonder stadstoezicht een probleem hebben, aangezien het overgrote deel van de politie in de nacht moet werken. Dus overdag is er dan maar een minimale bezetting.
 
geld dit dan ook voor carbid schieten overdag dit doen wij al jaren volgens mij valt carbid officiel niet onder vuurwerk toch
 
Back
Bovenaan