Het grote oliebollen topic!

Status
Niet open voor verdere reacties.
Het bier proef je niet terug hoor. Het maakt je oliebollen vooral een stuk luchtiger en het zorgt ervoor dat het minder vet word. Je kan altijd beginnen met half half.
 
Vandaag de 3e en laatste bol bij de kraam gehaald (weinig gehaald dit jaar).
Morgen de pan aan om ze zelf te bakken :thumbsup:
 
Het is heel raar maar ik lust geen oliebollen haha. Iedereen lijkt me altijd gek aan als ik dat zeg. Ik neem altijd een heerlijke wafel met chocolade op oudjaar.
 
Je bent niet de enige, ik word zelfs misselijk van de geur :p Ik hou sowieso niet van zoet maar gefrituurd deeg krijg ik echt de kriebels van. Ik ga morgen lekker aan de kaas bitterballen:)
 
Vuurwerk in huis.
Het weerbericht even loslaten kan het toch niet veranderen.
Nu de spullen voor de laatste dag van 2023 klaar zetten en dan morgen oliebollen en appelbeignets bakken.
Daarna in de rust stand tot 18.00 en dan mogen we stoken.

20231230_190426.jpg
 
Traditie getrouw bak ik elk jaar de 30 vanaf 8 tot een uur of 16:00 met m’n ouders appelbeignets en oliebollen. Pa is vroeger banketbakker bakker geweest en het is nog steeds een hobby van hem. Hij heeft mij ook aardig aangestoken met het virus. Erg leuk om te doen samen met die ouwe lui. We maken meestal 350 appelbeignets en 150 oliebollen. Dit is voor familie, vrienden en onszelf. 25728A16-3806-49ED-A87D-451E78F6BD9B.jpg
 
Traditiegetrouw ook dit jaar weer zelf gebakken. Elk jaar doen we dit op de 30e. Dit recept 2x gedaan, goed voor een bol of 60/70.

20231230_105827.jpg

20231230_105904.jpg

20231230_105953.jpg

20231230_123741.jpg

20231230_123744.jpg

20231230_140728.jpg
 
Die zien er heerlijk uit zeg. Neem je er over een aantal weken een paar mee voor me:wink:
 
Morgen worden die hier zelf gebakken. Dat zijn toch wel de beste en voor de sfeer ook zeer verhogend.
 
IMG_20231230_140213_HDR.jpg

IMG_20231230_140125_HDR.jpg

Mijn moeder heeft ze gisteren gebakken.
Volgens het recept uit het Margriet kookboek.
Geen oliebollen mix, maar met bloem en gist.
En appelstukjes, krenten en rozijnen en sukade.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Back
Bovenaan