Stefan voert race tegen de klok om vuurwerk te mogen verkopen na politie-inval

Deze man is gewoon keihard aan alle kanten genaaid door verschillende overheidsinstanties. En probeer dan maar eens je recht te halen als burger.
 
Het OM/politie lijken gewoon beschermd te zijn en mogen echt alles flikken ondanks de zeer matige kennis van vuurwerk.

hetzelfde voor de oude rot van de politie, best sneu om je zo uit te spreken en na zoveel "ervaring" te hebben zoveel onzin te blaten.

Het omlabelen van 1.4G knallers naar 1.1G omdat ze het allemaal niet weten is compleet idioot en idd valsheid in geschrifte.
Stefan blijkt gewoon "geframed" te zijn, meer kan ik er niet van maken.
je denkt dat het alleen in films voorkomt maar het gebeurd ook gewoon echt.

Ik heb ze er ook wel eens op aangesproken op social media nadat ze een "zeer gevaarlijk" blok in beslag hadden genomen, ik had toevallig via via wat foto's en filmpjes gekregen van de actie en ze stonden met 2 man dat blok in een politie auto te trappen :bonk:

na mijn commentaar op social media kreeg ik een paar weken erna een brief of ik mij even wilde verantwoorden op het bureau en de kennis die daar werd tentoongesteld was ook vrij lachwekkend.
 
Ik werd attent gemaakt dat dit topic een beetje opleeft en wil hier wel e.e.a. toelichten m.b.t. de stand van zaken.

Het is een bijzondere zaak wat hier speelt bij ons. De rode lijn in dit verhaal is wel dat we, zoals hier her en der ook genoemd wordt behoorlijk geframed en zelfs uitgedaagd worden. Ik ligt het toe:

Eind juli jl. heeft de gemeente pas definitief onze verkoopvergunning ingetrokken na lang getouwtrek en inmiddels staat e.e.a. zwart op wit met o.a. de mooie reden van de gemeente zoals 'het is ons nu te ingewikkeld aan het worden dus gaan we op safe en trekken hem in. Via de rechter kun je hem proberen terug krijgen'.

Voordat wij een gerechtelijke procedure konden opstarten moeten zulke zaken eerst definitief zijn. Wij hebben gelijk na het definitieve bericht van intrekken de procedure opgestart bij de rechtbank maar tot heden is er nog steeds geen datum geprikt voor een eerste zitting. Zodra wij bericht krijgen dat er een zitting wordt gepland dan moeten we nog wat stappen doorlopen voordat de datum definitief wordt(verhinderdata doorgeven enz.). De datum van de eerste zitting vindt dan vervolgens plaats tussen de eerst volgende maand en 3 maanden daarna.

Wat ik hiermee zeggen wil is dat we dit jaar gewoonweg niet open mogen gezien de kans op een uitspraak vrijwel 0 is voorafgaand de verkoopdagen van 2023.

Daarnaast speelt nu ook een andere rechtszaak en dat is dat we ernstig in de weg zitten voor een projectontwikkelaar die ons weg wil hebben en de uitspraak van de gemeente (die overigens niet bindend is) nu gebruikt om ons huurcontract te ontbinden (die loopt t/m april 2029) zodat men dit project kan realiseren: www.hetwonnink.nl.

Ze zijn hierbij zelfs al zo ver gegaan om ons pand eind september volledig in de bouwhekken te zetten vanwege sloop en toekomstige bouw... Ja je verzint het niet maar ze spelen hier eigen rechter. Hier hebben we een kort geding voor opgestart maar vlak voor de uitvoering van het kort geding zijn de hekken weer weg gehaald. Ofwel, ons hiermee uitdagen en hopen dat we door het lint zouden gaan maar wij zijn wél verstandig.

Overigens weten wij al sinds begin 2020 van deze plannen en zijn er voorafgaand aan deze hele soap diverse gesprekken geweest tussen ons en de projectontwikkelaar om tot een oplossing te komen. Helaas zijn we daar destijds na ruim een jaar wikken en wegen niet uitgekomen en is alles on-hold gezet, mede door de coronaperiode. In december 2021 komt circus Overheid binnenlopen...

De eerste zitting voor het ontbinden van het huurcontract is eind november a.s. in de rechtbank Almelo. Werkelijk hebben we nu geen idee hoe een rechter hier tegenaan kijkt maar ons inmiddels bijna 1.100 pagina tellend dossier waarvan 1.000 pagina's veelal ambtelijke bla bla is hebben we ingediend bij de rechtbank. Elk stukje vuurwerk hebben we onderbouwd met datasheets, verwijzingen naar het RACT en zelfs een aanvullend proces verbaal waarin wordt toegegeven dat er (veel) fouten zijn gemaakt waaronder het o.a. toegeven dat de in eerste instantie echt geclassificeerde 1.1G shells toch wel eens dummies kunnen zijn.

Ook is ons bevestigd dat, voor het gemak van de ambtenaren elk stuk in beslag genomen vuurwerk in heel Nederland wordt omgestickerd door de betreffende instanties ter plaatse naar 1.1G onder het mom van 'better safe than sorry' qua vervoer en opslag. Enkel worden wij afgerekend dat wij hebben omgestickerd naar 1.1G. En 1.1G is volgens wet weer een gevaar voor de veiligheid en samenleving en dat is de hoofdzakelijke reden in het gehele verhaal om ons weg te zetten als zeer onprofessioneel en dat het beter is om zulke ondernemers uit de maatschappij te verwijderen. Wij zijn immers professionals en hadden beter moeten weten.. (aldus letterlijke citatie gemeente).

Tot zo ver even een 'korte' samenvatting. Het is jammer dat het allemaal zo loopt maar ik/wij weten gewoon dat we in ons recht staan. Ons recht krijgen is een heel ander verhaal maar het ligt er nu zo duidelijk bovenop dat projectontwikkelaar en gemeente samenspel plegen om ons als nog enige huurder van een bedrijven verzamel gebouw weg te pesten dat we nu doorgaan tot het bittere eind.

Mocht er t.z.t. een uitspraak zijn dan melden we ons wel. Als deze gehele soap voorbij is start de volgende... De gemeente aansprakelijk stellen voor x jaren omzetderving i.v.m. geen vuurwerkverkoop door intrekken vergunning.

Tussen de rechtszaken door vermaken we ons prima hoor en gaat persoonlijk alles prima. Vuurwerk is voor mij een bijzaak dus kans op faillissement of persoonlijke financiële gevolgen gezien de hoge procedurekosten is uitgesloten dus wie weet tot ziens in 20.. :)

Groeten,


Stefan
 
Wauw man, echt bizar. Zo zie je maar weer dat het geld hier regeert en je zelf ook een flinke zak moet hebben om er tegenin te kunnen gaan. Heel vuil spel wordt er gespeeld, en ook erg onrechtvaardig als er gewerkt wordt met omlabelingen die je daarna moet kunnen tegenspreken. Opteert er wel voor om al dit soort dingen te gaan filmen en vastleggen, je moet haast wel bewijs hebben wat zij en jijzelf gedaan hebt. Erg bedankt voor de update en veel succes ermee. Goed te horen dat het geen levenszaak is!
 
IMG_9281.jpeg
Stefan Schöppers heeft veel onverkocht vuurwerk in zijn opslag en zou zo weer aan de bak kunnen met de juiste vergunning. © Jeroen Jazet

Vuurwerkwinkel van Stefan uit Holten blijft opnieuw leeg: ‘Ik blijf strijden, want wij hebben gelijk’
Geen sierpotten, geen cakes. Ondernemer Stefan Schöppers wacht wederom een stille decembermaand. Door de vondst van verboden vuurwerk in 2021 mag hij in zijn Vuurwerkstore Holten geen vuurwerk verkopen. De gemeente Rijssen-Holten weigert een vergunning. „Ik wacht al een jaar op onze rechtszaak tegen de gemeente.”

Jeroen de Kleine 13-12-23, 14:30

Natuurlijk, dat vuurwerk in de bunker van Vuurwerkstore Holten had op die fatale dag in december 2021 opgeruimd moeten zijn. Want het knalvuurwerk en enkele sierpotten golden door aangescherpte regels niet langer als consumentenvuurwerk. Maar na een jaar coronastilte lag het onverkochte spul er nog. 1700 kilo namen de politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) mee.

Aanvulling
Stefan Schöppers ondervindt er nog altijd de gevolgen van. En dat is moeilijk te verkroppen. Hij keek altijd uit naar december. Vuurwerk was een welkome aanvulling op zijn inkomen. Nu is het stil in de winkel. „Een beetje afstoffen soms. De vloer dweilen. Daar blijft het bij”, zegt hij.

Dat het ook deze maand stil blijft hakt erin, want volgens Stefan is alles voor elkaar in zijn magazijn. „We hebben de keuringen net gehad. Alles is goed. We voldoen aan de eisen en zouden direct kunnen beginnen met de verkoop. Maar het mag niet. Rijssen-Holten wil geen vergunning geven.”

Kort geding
Dat wilde de gemeente eind 2022 ook niet. Toen was het reden voor de verkoper en zijn compagnon om een kort geding aan te spannen bij de rechtbank in Zwolle. Met die zaak schoot het tweetal weinig op. Een vuurwerkspecialist van de politie wreef de Holtenaar bovendien in dat er bij de inval zeer zwaar vuurwerk gevonden was. Vuurwerk waardoor hij strafbaar was.


We hoorden niets over een strafrech*te*lijk onderzoek
Stefan Schöppers, Vuurwerkstore Holten


„Maar het bleef stil in de afgelopen twee jaar”, zegt Stefan. „We hoorden niets over een strafrechtelijk onderzoek. Zelf zaten we ondertussen niet stil en verzamelden een karrenvracht aan bewijs waaruit blijkt dat er geen gevaar uitging van het vuurwerk dat was aangetroffen.”

Gelijk hebben
Hij is ervan overtuigd het gelijk aan zijn zijde te hebben. „Daarom spanden we al vrij snel na het kort geding een rechtszaak tegen Rijssen-Holten aan.” De inzet? Opnieuw de vergunning. Een datum? Die is er nog niet. „Het gaat langzaam door personeelstekort bij de rechtbank. Maar blijken zal dat wij gelijk hebben. Daar strijd ik voor door en dan is de gemeente voor 100 procent aansprakelijk voor onze schade.”

Voor de komende jaarwisseling komt een eventuele uitspraak in elk geval te laat. Meer dan wat kindervuurwerk mag de ondernemer niet verkopen. Of hij zijn hobby dit jaar wederom vaarwel kan zeggen? „Gelukkig niet. Ik heb natuurlijk mijn bedrijf in evenementenvuurwerk. Dat gaat door.”

Rijssen-Holten is om een reactie gevraagd, maar de gemeente reageerde niet.

https://www.tubantia.nl/rijssen-holten/vuurwerkwinkel-van-stefan-uit-holten-blijft-opnieuw-leeg-ik-blijf-strijden-want-wij-hebben-gelijk~a2952a20/
 
Loopt nog steeds helaas..

Vuurwerkverkoper uit Holten ontkent: ‘Het gaat om wat zand, rijst en karton. Dat is kennelijk gevaarlijk’​

Ze waren niet van echt te onderscheiden, de mortierbommen die in de vuurwerkhandel van Stefan Schöppers in Holten hingen. Deze dummy’s waren volgens hem onderdeel van de partij van 1700 kilo vuurwerk die de politie bij hem eind 2021 in beslag nam. Maar hoe zat het dan met het vuurwerk dat hij sinds 2020 niet meer aan particulieren mocht verkopen?

Michiel Satink 05-09-24, 14:30

Stefan Schöppers zit op de gang van de rechtbank aan tafel met een paar plastic zakjes met zand, katoenzaden en rijst en een paar lege vuurwerkbuisjes, zogeheten dummy’s. ,,Daarvoor zit ik hier’’, zegt Schöppers. ,,Het gaat om wat zand, rijst en karton. Dat is kennelijk gevaarlijk.’’

De ondernemer in vuurwerk uit Holten sprak eerder al uitvoerig over de zaak. Vandaar dat hij als verdachte hier met voor- en achternaam zijn verhaal doet.
Hij kreeg op 9 december 2021 de Inspectie Leefomgeving en Transport op bezoek. Eerder die maand werden twee mannen in Heerenveen aangehouden met in Nederland verboden rookfakkels. Zij hadden die van een handelaar gekocht en die kwam met het adres van de zaak van Schöppers op de proppen. Daar had hij dit spul gekocht voordat hij het weer doorverkocht.


De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) trof in de winkel in Holten illegaal vuurwerk, waarna de politie erbij werd gehaald.
In totaal werd er die dag 1700 kilo aan vermeend illegaal vuurwerk in beslag genomen. Daar zaten onder meer zware shells tussen, ook wel mortierbommen. ,,Dit waren lege en volle dummy’s’’, zegt Schöppers. Die volle waren dus met rijst, katoenzaden en zand gevuld. De zakelijke partner van Schöppers, de 60-jarige Johan H., kocht die dummy’s jaren terug in Duitsland. ,,Ze hingen al jaren in de zaak als decoratiemateriaal.’’

Wat moesten de heren ermee?​

Ook lag in de bunker van de winkel vuurwerk dat sinds 2020 niet meer in Nederland aan particulieren verkocht mocht worden. Alleen: wat moesten de heren ermee?

Schöppers: ,,En wordt iets verboden en dan? Waarom komt de ILT dan niet met een praktische oplossing en zegt: we halen het bij u op? Het leek mij het beste het te laten waar het veilig lag: in de bunker.”
Hij meent dat hij het daar ook gewoon mocht opslaan. Volgens de officier van justitie zijn in 2020 subsidieregelingen uit de grond gestampt voor het afvoeren en vernietigen van dit vuurwerk. ,,Mijn wenkbrauwen gaan omhoog als deze heren zeggen: oh, daar hebben wij geen gebruik van gemaakt.’’
Toch verkocht de winkel wel degelijk gevaarlijke rookfakkels aan de handelaar die in december werd opgepakt. ,,Hij rekende af bij de zaak in Holten, maar deze fakkels heb ik in Duitsland geleverd’’, zegt Johan H. ,,In Nederland mag ik ze niet verkopen.’’ En wat die man er verder mee doet, vroeg de voorzitter. H.: ,,Dat is zijn verantwoordelijkheid.”

Ook zouden de heren gefraudeerd hebben met importmeldingen van vuurwerk. Schöppers meldde de invoer van 720 fakkels als categorie F1-vuurwerk. Die categorie mag in Nederland ingevoerd worden. Maar eenmaal ter plaatse in Duitsland zag hij dat deze fakkels van de verboden categorie T1 was. ,,Dus heb ik ze niet ingevoerd.’’
Van dat laatste blijkt echter niets uit zijn administratie. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat hij bewust een verkeerde categorie invulde. Maar hij kon zijn importmelding niet meer wijzigen, zegt de ondernemer. ,,Het meldingssysteem werkt niet en daar ben ik de dupe van.’’
Het aantreffen van het vermeende illegale vuurwerk had voor Schöppers en H. tot gevolg dat de vergunning voor de verkoop van vuurwerk door de gemeente Rijssen-Holten werd ingetrokken.

Betrouwbaarheid​

Inmiddels loopt er kennelijk nog een strafzaak die gaat over de vraag of Schöppers alle benodigde papieren aan de instanties heeft afgegeven. In die zaak is hij in juni 2022 al door de ILT gehoord. ,,Een proces-verbaal van dat verhoor toont aan dat wat hij vandaag zegt, hij al eerder aan de ILT heeft verteld’’, zegt advocaat Janbart Kalk. ,,Dat raakt de betrouwbaarheid van zijn verklaring.’’
De rechtbank wil dat proces-verbaal hebben, aldus de voorzitter. Hij besloot daarom dat de zaak donderdag niet verder kon. Een nieuwe zittingsdatum voor het vervolg van de strafzaak is nog niet gepland. Dan wordt ook de strafeis van de officier van justitie bekend.

 
Back
Bovenaan