Oliebollen

wacht, wat heb ik gepost?:p
ik kan me dat even niet meer herinneren....:shy:

Ging over je verhaal met energydrinks. Je bracht mij op het idee om een eet/drink-topic voor oud en nieuw aan te maken. Denk wil wel eens weten wie er nog meer strak staat van de energydrinks die dag. Daar wil ik dit topic niet mee vervuilen snap je :wink:
 
Ging over je verhaal met energydrinks. Je bracht mij op het idee om een eet/drink-topic voor oud en nieuw aan te maken. Denk wil wel eens weten wie er nog meer strak staat van de energydrinks die dag. Daar wil ik dit topic niet mee vervuilen snap je :wink:

haha, oke dan:)


wat let je?

stuur ff een PM en je hebt een topic, ging ook zo bij het "kersbomen topic":)
 
oliebollen horen er echt bij. Dat vind ik tenminste. Wij bakken elk jaar10 pakken;-)
Flink wat bier erdoorheen. Krenten en rozijnen.
En je hebt heerlijke luchtige oliebollen. Niet van die kleffe ballen waarbij je het idee hebt dat je de halve frituurpan naar binnen slobbert.
Oliebollen en O&N horen wat mij betreft echt bij elkaar.
greetzz
 
Een flesje bier door de oliebollen mix? Dat is nieuw voor mij! Is dat echt lekker ja? Dan wil ik dat dit jaar wel eens proberen :P
 
Mijn vader maakt al jaren op 31 December oliebollen, voorheen voor de hele familie + wat kennissen, toen begon hij de 30e om 17:00 tot 01:00, ff slapen en om 05:00 ging die weer tot hij klaar was, wat vaak rond 14:00 was.

Daarna kwam die ff stoken met me:p

Tsja, iedereen zal zeggen dat degene van wie hun krijgen het lekkerste zijn, zo vind ik die van mij pa het best! :D kan wel Concureren met het AD !

Begin November komt hier de oliebollen kraam weer
 
Mijn moeder maakt altijd oliebollen en appelflappen,
meestal ik ik er 2 en ga ik de straat op.
daar krijg ik meestal nog van buren etc.
 
Zo gaan wij ze dit jaar maken:

Benodigdheden:
500 gr. Bloem
50 gr. Gist
10 gr. Zeezout
1 Appel
1/2L Melk
Rozijnen
1 Eitje
1 Citroen
50 gr. gesmolten roomboter

1. Doe een helft van de melk in een steelpannetje, en laat dit iets verwarmen. Gooi hier het gist bij om zo de gist te 'activeren'. Los de gist op door het te mixen met een garde.

2. Pak een grote pan of emmer. Doe hier de 500 gr. bloem in, en voeg hierbij de melk toe met de gist, en de helft van de melk die je nog hebt over gehouden. Voeg ook het eitje toe.

3. Mix nu het geheel tot een deeg. Je kunt het best een mixer gebruiken met deeghaken.

4. Terwijl je het geheel mixt, kun je ook de 10 gr. zeezout toevoegen.

5. Na de zout, kun je ook met een rasp een beetje van de schil van de citroen toevoegen.

6. Nu is het moment aangebroken dat je de blokjes appel erbij kunt toevoegen, en eventueel de rozijnen. Een tip hiervoor is dat je de rozijnen eerst eventjes in witte wijn en een beetje bruine rum laat wellen.

7. Als je alles hebt toegevoegd houden we nog de 50 gr. gesmolten roomboter over. Deze kun je er nu ook aan toe voegen.

8. Als dit klaar is heb je een beetje geduld nodig. Laat het geheel 1 uur rijzen. Doe dit in de bak met een natte doek erover, op een warme plek (kachel).

9. Als dit klaar is kun je het deeg met een ijsschep/ijslepel in de frituur doen. Houd eerst heel eventjes de ijsschep in de frituurpan, en schep daarna een beetje van het deeg in de lepel. Laat daarna zachtjes de bolletjes in de hete olie zakken.

10. Bak de bolletjes in ongeveer 6 minuten mooi goudbruin. Er zal nu een heerlijk knapperig korstje op komen.

11. Laat de oliebollen even uitlekken, en serveer ze daarna bij voorkeur op een bord met een linnenservet. Voeg naar wens nog wat poedersuiker uit de zeef toe.

12. Smullen!

Wil je meer oliebollen maken? Doe je gewoon dit recept x twee. Ik maak dit jaar met mijn pa ook nog wat bollen zonder appel en rozijnen. Deze kun je er dan ook gewoon uit laten.
 
Her en der verschijnen al weer de eerste gebakkramen in het straatbeeld en traditiegetrouw gaat het Algemeen Dagblad -inmiddels voor de 19de keer- op zoek naar de beste oliebol van Nederland.

Welke kraam of bakker verkoopt dit jaar de lekkerste oliebol, gevuld met krenten en rozijnen? Slaagt meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse er in de eerste plaats van vorig jaar te handhaven? En wat doet Richard Visser, de oliebollengigant uit Rotterdam?

Tijdens een acht dagen durende speurtocht doorkruist het Algemeen Dagblad weer het gehele land om de oliebollen te kopen. Nog dezelfde dag keurt een consumentenpanel van het Centrum voor Smaakonderzoek de oliebollen.

Kent u een adres dat u graag als uw favoriete verkooppunt in de Nationale Oliebollentest beoordeeld wilt zien? Of heeft u besloten ergens toch maar door te lopen omdat het er te vies uit zag? Laat het ons weten op [email protected] of stuur een kaartje naar:

Redactie AD
tav Oliebollentest
Postbus 8983
3009 TC Rotterdam

Vermeld naam, adres en zo mogelijk de openingstijden van het betreffende verkooppunt. Ook ondernemers die hun eigen bedrijf willen opgeven, zijn van harte uitgenodigd.


ad.nl
 
-Vanaf 2 November staat hier weer een oliebollenkraam, traditiegetrouw met de najaarskermis. Volgende week vrijdag ;)
 
Was toenstraks voor de vuurwerkshow bij de Oktoberfeesten in Sittard.
Overal gebak kraampjes met oliebollen.
Bij de een zagen ze er nog lekkerder uit dan bij de ander.
Heb me toch in kunnen houden en er geen gekocht :p
 
Back
Bovenaan