Vuurwerk in rechtszaken

Om even aan te geven, de persoon hieronder. Had ongeveer voor 200 euro vuurwerk en krijgt bijna dezelfde straf, de straffen in nederland zijn niet meer in verhouding! Dit toont duidelijk aan dat de straffen voor wat vuurwerk ernstig zijn doorgeslagen.


hmm hij had niet heel veel opzig .
als ik het goed begrijp
bijna 5 dozen bsc waar van er een miste.
1doos bcb
6 pakjes nitraten
10 devil lawinepijl
1 noname blok

leuk dat dit er bij vermeld word
maar wat is de eis/opgelegde straf nou?
mvg 3xh


veroordeelt verdachte [verdachte] tot een taakstraf, bestaande uit een werkstraf, voor de duur van
honderdtwintig uren, met bevel voor het geval dat de veroordeelde de werkstraf niet naar behoren
verricht, dat vervangende hechtenis voor de duur vanzestig dagen zal worden toegepast;
 
Laatst bewerkt:
Goed punt, 200mm. En wat ik mij verder afvraag is wie er nu voor die 1,5 miljoen euro schade op gaat draaien. Mag toch hopen dat de brandstichters hier op zijn minst voor een deel voor op zullen draaien?

Cameo
 
LJN BJ5357, Gerechtshof Leeuwarden, 24-000608-09
Datum uitspraak: 17-08-2009
Datum publicatie: 17-08-2009
Rechtsgebied: Straf
Soort procedure: Hoger beroep
Zaaknummers: 24-000608-09
Inhoudsindicatie:
Poging tot zware mishandeling. Beroep op noodweer-exces verworpen vanwege culpa in causa. Werkstraf van 120 uren, waarvan 40 uren voorwaardelijk.


Voor de hele uitspraak: 5 pagina,s
http://jure.nl/bj5357.pdf
 
Poging tot zware mishandeling en dan maar 120 voorwaardelijk. En dan allemaal lopen zeiken dat het zo uit de hand loopt, veel te softe straf.
 
Themazitting illegaal consumentenvuurwerk

28 augustus 2009 - Functioneel Parket

Op dinsdagochtend 1 september 2009 vindt er een themazitting vuurwerk plaats bij de rechtbank te Utrecht. Acht personen die verdacht worden het bezit van illegaal consumentenvuurwerk zullen voor de economische politierechter terecht moeten staan. De eerste zaak staat gepland om 9.00 uur en de laatste om 11.00 uur.

In alle gevallen gaat het om het voorhanden hebben van consumentenvuurwerk dat niet voldoet aan de gestelde eisen van het Vuurwerkbesluit. Het gaat dan om het bezit van onder andere Chinese rollen, lawinepijlen, vlinders, nitraatklappers, strijkers en mortierbommen. Dit is verboden consumentenvuurwerk en heeft over het algemeen een veel zwaardere lading dan toegestaan en ook ontbreekt vaak de gebruiksaanwijzing. De hoeveelheden die de verdachten in bezit hadden, verschillen van enkele stuks tot duizenden exemplaren.

Het Functioneel Parket wil door middel van deze geclusterde zitting van vuurwerkzaken duidelijk maken dat het bezit van illegaal consumentenvuurwerk niet wordt geaccepteerd en dat er wel degelijk strafvervolging wordt ingesteld. Jaarlijks wordt naar schatting 1 à 2 miljoen kilo verboden consumentenvuurwerk in Nederland verkocht. Om dit tegen te gaan, wordt door de politiekorpsen, de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van VROM en het Openbaar Ministerie geprobeerd zoveel mogelijk illegaal vuurwerk te onderscheppen.


http://www.om.nl/actueel/nieuws-_en/@151812/themazitting/
 
Vuurwerkhandelaar leverde zonder veel vragen te stellen

Vuurwerkhandelaar leverde zonder veel vragen te stellen

Vuurwerkhandelaar leverde zonder veel vragen te stellen

donderdag 03 september 2009

VEENENDAAL - ``Ik geloofde ze allemaal op hun blauwe ogen.`` Dat vertelde een 42-jarige vuurwerkhandelaar uit Veenendaal donderdag aan de rechtbank in Utrecht. De rechters hadden hem gevraagd waarom hij toch meer dan 1.000 kilo leverde aan bepaalde klanten terwijl die klanten niet meer dan 1.000 kilo mochten opslaan.


Als die klanten bestelden, dan leverde hij uit. Hij vroeg niet naar een vergunning. Dat paste niet in die informele handel volgens de Veenendaler.

Het was een drukke dag in de rechtbank voor de Veenendaler. In de ochtend werd hij door de rechters doorgezaagd over de financiële handel en wandel binnen zijn vuurwerkbedrijf. Na een inval vanwege vuurwerk kreeg de Belastingdienst interesse in het Veenendaalse vuurwerkbedrijf. De Veenendaler stuurde speciale facturen naar klanten die contant betaald. Die facturen kwamen niet in zijn boekhouding. Met dat zwarte geld betaalde hij zijn werknemers voor een deel zwart en hij kocht in China vuurwerk in.

Tegenover de politie is de Veenendaler open geweest over dit zwarte geld. Op de zitting van de rechtbank wilde hij er niets meer over zeggen omdat ook de medewerkers van de belastingdienst op de publieke tribune zaten. En omdat hij een deel van zijn omzet buiten de boeken had gehouden, klopte zijn belastingaangifte ook niet. En ook dat is een strafbaar feit volgens het openbaar ministerie.

Over de vuurwerkovertredingen die tijdens het tweede deel van de zitting werden behandeld toonde de Veenendaalse directeur-eigenaar zich spraakzamer. Een van zijn klanten uit Westervoort had verteld dat de Veenendaler wel degelijk wist dat hij slechts een deel van het bestelde vuurwerk mocht hebben. Het Veenendaalse bedrijf leverde meer dan 1.000 kilo af in de schuur van de moeder van in Bemmel. Dat ontkende de Veenendaler. Hij ontkende ook dat hij vuurwerk had verkocht dat inmiddels verboden was,

De rechtbankpresident was benieuwd hoe de Veenendaler zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid voelde. ‘U handelt in gevaarlijke spullen’, merkte de rechter op. Maar de Veenendaler kon of wilde die vraag niet goed begrijpen. Hij vertelde dat hij zijn bedrijf inmiddels beter heeft georganiseerd. Voor zijn personeel heeft hij mappen met gedragsregels gemaakt. Iedereen krijgt alleen nog maar via de bank betaald en klanten moeten kopieën sturen om te laten zien welke vergunningen ze hebben. Volgende week donderdag moet nog een leidinggevende uit het bedrijf een 45-jarige man uit Lunteren zich verantwoorden. Op die dag zal de officier van justitie ook haar eis tegen de vuurwerkhandelaar uitspreken.

De zaak gaat verder op 10 september.


http://www.gelderlander.nl/voorpagi...aar-leverde-zonder-veel-vragen-te-stellen.ece
 
Vuurwerk bij Ahof Aalten blijft taboe

Vuurwerk bij Ahof Aalten blijft taboe

Vuurwerk bij Ahof Aalten blijft taboe

AALTEN - Het vuurwerkverbod rond de kinderboerderij naast de Ahof in Aalten blijft gehandhaafd.

Dat heeft de rechtbank in Zutphen bepaald. De stichting Volksfeest had bij de bestuursrechter geprotesteerd tegen dat verbod.

De stichting Volksfeest had haast: op de zitting in de Zutphense rechtbank voerde bestuurslid Gerrit Rutgers aan dat het de bedoeling was om bij de opening van het Aaltense Volksfeest op donderdag 17 september een vuurwerk te ontsteken. Volgens het Volksfeest-bestuur is de beste plek daarvoor niet het weiland bij het verderop gelegen 't Smees. Afsteken van (professioneel) vuurwerk wordt daar moeilijker. Het weiland is volgens de organiserende stichting steeds moeilijker voor het publiek af te sluiten. Er zou zich daardoor ook tweemaal een incident hebben voorgedaan.

Daarom werd er vorig jaar geen professioneel vuurwerk in dat weiland, maar consumentenvuurwerk op het terrein bij de kinderboerderij ontstoken. Daarvoor gelden andere afstandsnormen. Bij de rechtbank voerde de gemeente aan dat zij zich door dat besluit enigszins overvallen voelde en de verplaatsing als een experiment zag.

Het hernieuwd afsteken van vuurwerk bij de kinderboerderij zorgde eind vorig jaar voor een protestactie. De Dierenbescherming haalde 1500 protesthandtekeningen en honderd kindertekeningen op en bood die aan burgemeester Bert Berghoef aan. Omdat er van zoveel 'ongenoegen en onrust' sprake was, besloot de gemeente om het afsteken van (consumenten-)vuurwerk voortaan te verbieden.

Volgens de voorzieningenrechter in Zutphen mag de gemeente in redelijkheid zo'n besluit nemen. Dat is ook niet strijdig met andere wettelijke voorschriften.

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/achterhoek/article5473901.ece
 
LJN: BJ7399, Gerechtshof Leeuwarden, 24-000728-08

Parketnummer: 24-000728-08 Parketnummer eerste aanleg: 18-652362-07 Arrest van 10 september 2009 van het gerechtshof te Leeuwarden, meervoudige strafkamer, op het hoger beroep tegen het vonnis van de politierechter in de rechtbank Groningen van 28 februari 2008 in de strafzaak tegen: [verdachte], geboren op [1985] te [geboorteplaats], wonende te [woonplaats], [adres], verschenen in persoon, bijgestaan door zijn raadsman mr. J.A.H. de Jong, advocaat te Groningen. Het vonnis waarvan beroep De politierechter in de rechtbank Groningen heeft de verdachte bij het vonnis wegens misdrijven veroordeeld tot straffen, zoals in dat vonnis omschreven. Gebruik van het rechtsmiddel De verdachte is op de voorgeschreven wijze en tijdig in hoger beroep gekomen. Het onderzoek ter terechtzitting in hoger beroep Dit arrest is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting in hoger beroep, alsmede het onderzoek op de terechtzitting in eerste aanleg. De vordering van de advocaat-generaal De advocaat-generaal heeft gevorderd dat het hof de verdachte zal veroordelen tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken met een proeftijd van twee jaren, en een werkstraf van 60 uren subsidiair 30 dagen vervangende hechtenis. De beslissing op het hoger beroep Het hof zal het vonnis vernietigen en opnieuw recht doen.

Tenlastelegging
Aan de verdachte is ten laste gelegd, dat: hij op verschillende tijdstippen, althans op enig tijdstip, in of omstreeks de periode van 1 december 2006 tot en met 2 januari 2007, in de gemeente [gemeente], meermalen, althans eenmaal, tezamen en in vereniging met een ander of anderen, althans alleen, (telkens) opzettelijk een ontploffing teweeg heeft gebracht door (telkens) een hoeveelheid en/of hoeveelheden vuurwerk (te weten vlinderbommen en/of lawinepijlen) aan te steken en vervolgens tot ontploffing te (doen) brengen, terwijl daarvan (telkens) gemeen gevaar voor straatmeubilair, in elk geval gemeen gevaar voor goederen, te duchten was.

Bewijsverweer
Door en namens verdachte is ter terechtzitting van het hof betoogd, dat de bewezen te verklaren pleegperiode beperkt dient te worden. Verdachte erkent binnen de ten laste gelegde periode (1 december 2006 tot en met 2 januari 2007) vernielingen te hebben gepleegd. Hij stelt echter oud en nieuw te hebben gevierd bij familie in [plaats] van welke familie verdachte ook een dienovereenkomstige schriftelijke verklaring heeft overgelegd. Bij de meeste vernielingen, die gepleegd zijn tijdens oudejaarsnacht, was verdachte derhalve niet aanwezig. Aangezien dit van belang is voor de civielrechtelijke aansprakelijkheid dient de pleegperiode te worden beperkt, aldus de raadsman. Verdachte heeft ter terechtzitting erkend in december 2006 veel in [gemeente] bij een groep jeugdige personen, onder meer bestaande uit [betrokkene 1] [betrokkene 2] en [betrokkene 3] te zijn geweest. Hij was dan vaak in het bezit van vuurwerk. Ook heeft hij ter zitting erkend een verkeersbord en een prullenbak met behulp van vuurwerk te hebben vernield. Verder heeft verdachte erkend dat anderen meermalen in zijn aanwezigheid met behulp van vuurwerk verkeersborden vernielden. Dit alles zou zich hebben afgespeeld in de periode 1 december 2006 tot 27 december 2006. [betrokkene 1] heeft tijdens een verhoor bij de politie d.d. verklaard dat hij heeft gezien dat verdachte eind december 2006 twee verkeersborden heeft opgeblazen bij de glasbak aan de [straat 1]. Ook zou verdachte met Oud en Nieuw (het hof begrijpt dit laatste als: in de periode rond Oud en Nieuw) een verkeersbord hebben opgeblazen met vuurwerk. Dit bord stond aan het einde van de [straat 1] met de kruising van de [straat 2]. Ook heeft hij gezien dat verdachte eind december een prullenbak heeft vernield. [betrokkene 2] heeft tijdens zijn verhoor bij de politie d.d. verklaard dat verdachte een paar weken vóór 3 januari 2007 in de omgeving van de hangplek diverse vernielingen heeft gepleegd. Ook heeft hij gezien dat verdachte met behulp van vuurwerk bij het dorpshuis het 'verboden toegangsbordje' en een hangprullenbak heeft opgeblazen. Verder zou verdachte op de [straat 1] en de [straat 3] diverse verkeersborden hebben opgeblazen. Hij schat dat verdachte de laatste weken vóór het verhoor zo'n drie á vier verkeersborden met vuurwerk heeft opgeblazen. [betrokkene 3] heeft tijdens zijn verhoor bij de politie d.d. verklaard dat verdachte de laatste weken voor het verhoor vaak vuurwerk bij zich had. Hij heeft gezien dat verdachte een nitraatbom achter een 'verboden-toegangsbordje' deed en die toen afstak. Hij zag dat het bord kapot ging. Bovenstaande verklaringen, zoals door het hof uitgelegd, geven geen uitsluitsel omtrent de exacte data, waarop de gedragingen hebben plaatsgevonden. In de uitleg die het hof aan die verklaringen geeft, is niet zonder meer duidelijk of verdachte ook in de oudejaarsnacht zelf actief is geweest met vuurwerk. In ieder geval is komen vast te staan dat die gedragingen binnen de in de tenlastelegging genoemde periode zijn begaan. Het hof zal om die reden de periode waarin de ten laste gelegde gedragingen zijn gepleegd, niet beperken.

Bewezenverklaring

Het hof acht wettig en overtuigend bewezen dat verdachte het ten laste gelegde heeft begaan, met dien verstande dat: hij in de periode van 1 december 2006 tot en met 2 januari 2007, in de gemeente [gemeente], meermalen, tezamen en in vereniging met een ander of anderen, telkens opzettelijk een ontploffing teweeg heeft gebracht door een hoeveelheid vuurwerk aan te steken en vervolgens tot ontploffing te (doen) brengen, terwijl daarvan gemeen gevaar voor straatmeubilair te duchten was. Het hof acht niet bewezen hetgeen aan verdachte als voormeld meer of anders is ten laste gelegd dan hierboven als bewezen is aangenomen.

Kwalificatie
Het bewezen verklaarde levert op het misdrijf: medeplegen van opzettelijk een ontploffing teweegbrengen, terwijl daarvan gemeen gevaar voor goederen te duchten is, meermalen gepleegd.

Strafbaarheid
Het hof acht verdachte strafbaar. Strafuitsluitingsgronden worden niet aanwezig geacht.

Strafmotivering
Het hof heeft in hoger beroep de op te leggen straffen bepaald op grond van de aard en de ernst van de feiten, de omstandigheden waaronder deze zijn begaan en de persoon van verdachte. Daarbij heeft het hof in het bijzonder het volgende in aanmerking genomen. Verdachte heeft zich met anderen in de periode van 1 december 2006 tot en met 2 januari 2007 meermalen schuldig gemaakt aan het medeplegen van het teweegbrengen van een ontploffing, terwijl daardoor gevaar voor straatmeubilair te duchten was. Verdachte en zijn mededaders hebben hierbij vernielingen gepleegd aan verkeersborden en ander straatmeubilair en door zo te handelen aanzienlijke schade veroorzaakt. Het hof heeft bij de straftoemeting in aanmerking genomen dat verdachte - blijkens een hem betreffend Uittreksel uit het Justitiële Documentatieregister d.d. 14 mei 2009 - meermalen met justitie in aanraking is gekomen wegens het plegen van strafbare feiten. Gelet op het voorgaande, in onderling verband en samenhang bezien, is het hof van oordeel dat de - door de rechter in eerste aanleg opgelegde en door de advocaat-generaal gevorderde - werkstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf van na te melden aantal uren respectievelijk duur dient te worden opgelegd. De voorwaardelijke straf dient tevens als stok achter de deur, teneinde te voorkomen dat verdachte zich nogmaals schuldig maakt aan (soortgelijke) strafbare feiten. Toepassing van wetsartikelen Het hof heeft gelet op de artikelen 14a, 14b, 14c, 22c, 22d, 47, 57 en 157 van het Wetboek van Strafrecht, zoals deze artikelen golden ten tijde van het bewezenverklaarde. De uitspraak HET HOF, RECHT DOENDE OP HET HOGER BEROEP: vernietigt het vonnis, waarvan beroep, en opnieuw recht doende: verklaart het verdachte ten laste gelegde bewezen en kwalificeert dit als hiervoor vermeld en verklaart deze feiten en verdachte strafbaar; verklaart niet bewezen hetgeen aan verdachte als voormeld meer of anders is ten laste gelegd dan hierboven als bewezen is aangenomen en spreekt verdachte daarvan vrij; veroordeelt verdachte [verdachte] tot gevangenisstraf voor de duur van twee weken; beveelt, dat de gevangenisstraf niet zal worden ten uitvoer gelegd, tenzij de rechter later anders mocht gelasten op grond, dat de veroordeelde zich voor het einde van een proeftijd van twee jaren aan een strafbaar feit heeft schuldig gemaakt; veroordeelt verdachte tevens tot een taakstraf, bestaande uit een werkstraf, voor de duur van zestig uren, met bevel voor het geval dat de veroordeelde de werkstraf niet naar behoren verricht, dat vervangende hechtenis voor de duur van dertig dagen zal worden toegepast. Dit arrest is aldus gewezen door mr. G. Dam, voorzitter, mr. J. Hielkema en mr. S.J. van der Woude, in tegenwoordigheid van mr. M. Zevenhuizen als griffier, zijnde mr. Van der Woude voornoemd buiten staat dit arrest mede te ondertekenen.


http://wetboek.net/ljn/bj7399.html
 
Zitting over de weigering door het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad om een bouwvergunning te verlenen voor het verbouwen van een bedrijfsunit en de verkoop van consumentenvuurwerk aan de Rosbayerweg in Wormerveer. Het bouwplan heeft betrekking op de bouw van een vuurwerkverkooppunt en bewaarplaats voor ruim 6.700 kilogram vuurwerk. Het gemeentebestuur weigert mee te werken aan dit bouwplan, omdat de gemeenteraad bij een motie heeft bepaald dat het aantal verkooppunten van vuurwerk binnen de gemeente wordt vastgesteld 'op tien'. De rechtbank in Haarlem heeft in maart 2009 het beroep van de indiener van het bouwplan gegrond verklaard. Naar het oordeel van de rechtbank is een motie van de gemeenteraad geen voorschrift waaraan het gemeentebestuur is gehouden. Het gemeentebestuur was niet verplicht de motie te volgen, maar als het gemeentebestuur besluit de motie te volgen, zal hij moeten motiveren waarom hij dat doet, aldus de rechtbank. Naar het oordeel van de rechtbank heeft het gemeentebestuur nagelaten de belangen tegen elkaar af te wegen. Het gemeentebestuur is het niet eens met de uitspraak van de rechtbank en komt in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200902826/1)


http://www.nieuwsbank.nl/inp/2009/10/23/V029.htm
 
LJN BK2958, Rechtbank 's-Gravenhage, 09/920519-08
Datum uitspraak: 26-10-2009
Datum publicatie: 11-11-2009
Rechtsgebied: Straf
Soort procedure: Eerste aanleg - meervoudig
Zaaknummers: 09/920519-08

Inhoudsindicatie:
Samen met andere grote hoeveelheid zwaar knalvuurwerk ingevoerd vanuit Duitsland en in Nederland verkocht aan particulieren waaronder minderjarigen.
Taakstraf 180 uren subsidiair 90 dagen vervangende jeugddetentie en 4 maanden jeugddetentie voorwaardelijk,
proeftijd 2 jaar.



volledige uitspraak:
http://jure.nl/bk2958
 
Hey ik ben nu eerste jaars student rechten hbo.

Maar ik ben benieuwd wat dit beketekt

90 dagen vervangende jeugddetentie

Houd dit 180uur taakstraf OF jeugddetentie
 
Hey ik ben nu eerste jaars student rechten hbo.

Maar ik ben benieuwd wat dit beketekt

90 dagen vervangende jeugddetentie

Houd dit 180uur taakstraf OF jeugddetentie

dit houd in als de veroordeelde zijn taakstraf niet naar behoren heeft uitgevoerd dat hij als nog deze jeugddetentie (al dan niet gedeeltelijk) kan krijgen.

(zie artikel 77n, lid 1 Wetboek van strafrecht :) )
 
Wat een zware straffen allemaal voor lichte vergrijpen. Echte criminelen laten ze lopen en jongens die teveel op hebben en iemand "per ongeluk" doodschoppen mag na een preek weer naar huis. Ik wordt er altijd misselijk van dit soort topics wat een onrecht. Maar toch heel erg bedankt jongens!
 
Licht vergrijp?

Licht vergrijp?

Het hebben van een grote hoeveelheid Explods & Cobra's is al gevaarlijk, maar het verhandelen ervan helemaal. Je weet nooit bij wat voor een idioten het terecht komt.
In principe is hij verantwoordelijk voor elke afgeblazen vinger of opgeblazen prullenbak van een van z'n klanten.

Ik vind de straf voor deze jongen persoonlijk te licht.


Wat een zware straffen allemaal voor lichte vergrijpen. Echte criminelen laten ze lopen en jongens die teveel op hebben en iemand "per ongeluk" doodschoppen mag na een preek weer naar huis. Ik wordt er altijd misselijk van dit soort topics wat een onrecht. Maar toch heel erg bedankt jongens!
 
Het hebben van een grote hoeveelheid Explods & Cobra's is al gevaarlijk, maar het verhandelen ervan helemaal. Je weet nooit bij wat voor een idioten het terecht komt.
In principe is hij verantwoordelijk voor elke afgeblazen vinger of opgeblazen prullenbak van een van z'n klanten.

Ik vind de straf voor deze jongen persoonlijk te licht.


Dus jij steekt ze dus niet af en hebt ze ook niet in bezit. :frusty:

Het hebben van zulke grote hoeveelheden Cobras en Explods is niet gevaarlijk. Dat is bewezen, die dingen ga nu al jaren rond in Nederland en vele handelaren hebben die gewoon opgeslagen gehad thuis. Nog nooit is er zogenaamd zo'n opslag de lucht in gegaan.

Daarbij is een Nederlandse vuurwerk handelaar ook schuldig als een klant een 500grammer op zijn hoofd zet en daarmee z'n ogen eruit schiet? Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden, ook een kind weet dat cobras verboden zijn.

Ja maar stel als... Als als als, als ik geen ballen had gehad was ik geen mannentje maar een wijffie. Ik wil het nog wel zien 1 karton vol de fik insteken. Want TNO doet wel containers maar niemand heeft een 40ft container in de tuin staan.

De straffen in Nederland zijn scheef. Als je in het wilde weg schiet krijg je "zware mishandeling" maar heb je 5 lawinepijlen thuis krijg je 1,5 jaar voor "Het in gevaar brengen van de buurt" Je kunt in dit land ook beter iemand daadwerkelijk vermoorden dan dreigen want voor dreiging krijg je gewoon hogere straffen. Krom als wat!:bonk:
 
Laatst bewerkt:
LJN: BK3892, Rechtbank Utrecht , 16-995039-05

Datum uitspraak: 24-09-2009
Datum publicatie: 20-11-2009
Rechtsgebied: Straf
Soort procedure: Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie: De rechtbank veroordeelt verdachte tot een taakstraf bestaande uit een werkstraf van 150 uren. Daarnaast veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf van één maand, voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Dit voor opzettelijke overtreding van een voorschrift gesteld krachtens artikel 24 van de Wet milieugevaarlijke stoffen (oud), begaan door een rechtspersoon, terwijl hij feitelijk leiding heeft gegeven aan de verboden gedraging.

Lees de uitspraak verder op:

http://zoeken.rechtspraak.nl/ResultPage.aspx?snelzoeken=t&searchtype=ljn&ljn=BK3892
 
LJN: BK7297, Rechtbank Zutphen , 09/1871 GEMWT

Datum uitspraak: 11-12-2009
Datum publicatie: 22-12-2009
Rechtsgebied: Bestuursrecht overig
Soort procedure: Voorlopige voorziening

Inhoudsindicatie: Verweerder heeft een besluit genomen waarbij Robin Hood onder oplegging van een dwangsom is gelast de vuurwerkshow op zondag 13 november 2009 niet door te laten gaan. De voorzieningenrechter heeft bij mondelinge uitspraak van 11 december 2009 het verzoek om een voorlopige voorziening toegewezen. Daarbij is de last onder dwangsom geschorst en verweerder gelast Robin Hood te behandelen als ware zij in het bezit van een evenementenvergunning en de (eventueel) noodzakelijke vrijstelling. Naar voorlopig oordeel is er namelijk geen grond om de evenementenvergunning te weigeren en kan, voor zover nodig, vrijstelling worden verleend op grond van de Bouwverordening.


lees de uitspraak verder op:
http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.aspx?snelzoeken=true&searchtype=ljn&ljn=BK7297&u_ljn=BK7297
 
Back
Bovenaan