Voorkom vuurwerkschade; voorkom hoge kosten

omepje

VWC Moderator
Forumleiding
Een verbod op vuurwerk met Oud & Nieuw. Zo heeft de overheid besloten. Voor velen een teleurstelling, want vuurwerk staat voor vreugde en wat kunnen we beter gebruiken dan uitbundig afscheid nemen van 2020. Maar let op! Steek je vuurwerk af en gaat er iets mis, dan is de kans heel groot dat uw verzekeraar de schade niet vergoedt.

Voor eigen rekening: schade door illegaal bezit of gebruik van vuurwerk
Wij willen jou graag op het hart drukken je aan de regels te houden tijdens Oud & Nieuw. Want wanneer je toch besluit om vuurwerk af te steken, dan neem je een groot risico. Gaat er iets mis door het vuurwerk? Dan zijn de eventuele kosten voor het herstellen van schade voor jouw eigen rekening. Of van degene die in het bezit was van het vuurwerk. Heb jij illegaal vuurwerk in huis gehaald en gebeurt er binnen een ongeluk, zoals ontploffing of brand? Ook dan is de schade voor jouw rekening.

Waarom ben je zelf verantwoordelijk?
De overheid heeft besloten dat het verboden is om vuurwerk af te steken; dat is nu illegaal. Schadegebeurtenissen die door vuurwerk ontstaan, zijn daarom niet bij Nh1816 verzekerd. In zulke gevallen kunnen wij een beroep doen op bepaalde uitsluitingen in onze voorwaarden, zoals ‘Opzet’ of ‘Schuld van verzekerde’.

Samen veilig het nieuwe jaar in
In 2020 is helaas alles anders dan we gewend waren. Laten we met z’n allen positief vooruit kijken naar 2021. Houd je aan de regels en voorkom vuurwerkschade, dan gaan we samen veilig het nieuwe jaar

https://www.nh1816.nl/nieuws/voorkom-vuurwerkschade-voorkom-hoge-kosten
 
Leuke stelling van de verzekeraar. Zo zie je maar dat het terecht is dat mensen zich zorgen maken en dus niet bij het ziekenhuis gaan lopen vertellen dat ze met illegaal vuurwerk bezig waren.

Ik kan het document even niet zo snel terugvinden maar de rechter (in hoger beroep) heeft hier al eens uitspraak over gedaan m.b.t. een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Die kerel had een Cobra 6 in zijn hand die afging. De verzekeraar kwam toen ook met deze clausule maar dat werd door de rechtbank afgewezen.
 
Back
Bovenaan