Oliebollen.

Status
Niet open voor verdere reacties.

omepje

VWC Moderator
Forumleiding
Maak je ze zelf? Laat ons je beste recepten weten..
Koop je ze? Dan zijn we natuurlijk ook benieuwd waar ze het lekkerst zijn!
 
Begin september is het hier in de buurt altijd volksfeest, op de kermis staat altijd een oliebollenkraam. Dat zijn altijd de eerste oliebollen van het jaar voor mij! Ze waren weer heerlijk, maar denk dat ik zo rond de kerstdagen pas weer aan deze vetbollen ga.
 
Zodra de kraampje hier weer in de stad staan kan ik het ook niet laten ze direct te kopen. Bij de supermarkt hier staat ook altijd een kraam, kan het dan niet laten direct ff een bolletje te kopen.
 
Meestal staat er vanaf media september in Gouda een oliebollenkraam in de binnenstad, dus indien ik toevallig een keer contant geld bij me heb en daar langs komt neem ik vaak wel even een hap in een oliebol. Soms ook bij brandweerwedstrijden/open dagen en/of bij andere (o.a. vuurwerk-gerelateerde) evenementen. Dat is althans voor eind december. Immers rond de 30e maakt mijn moeder traditioneel elk jaar een 50tal oliebollen en appelflappen (voor ons zelf en de familie) en die eet ik zodra ik het mag en er tijd voor heb. Meestal 5 stuks tegelijkertijd met natuurlijk poedersuiker. Het recept is erg basic, zover ik weet. In een pan vol met hete olie worden ze gebakken. Om vervolgens af te koelen en via de magnetron opgewarmd te worden. Altijd erg lekker, tot nu toe niet te klagen. Hopelijk dit jaar weer. Voor mij hoort dit er immers echt bij.
 
Ben er bang voor dat ik dit jaar de Sjaak ben. Voor het eerst in jaren dat ik oudjaar zelf vrij ben. De leidinggevende heeft me direct al gereserveerd voor het maken van die oliesponzen
 
Helaas staat de kraam hier vaak pas vanaf begin november. We moeten dus nog maar even geduld hebben.

Nog nooit zelf gemaakt, wel op de planning dit jaar !
Dat staat dit jaar ook voor het eerst op de planning.

Een oliebol gaat er altijd wel in. Het liefst meteen bij de kraam opeten, blijft dan toch het lekkerst. Mijn voorkeur gaat echter uit naar een berliner bol en die vind ik zeker niet bij elke kraam goed. Gewoon een grote naturel oliebol met een mooie laag huisgemaakte banketbakkersroom, oh genieten.

Tevens heb ik ook ooit eens een amandelbol gegeten en wat was die schandalig lekker. Erg groot en goed gevuld met echt amandelspijs en i.p.v. poedersuiker dan met kaneelsuiker. Ben ze helaas niet meer tegen gekomen.

Ben ook wel benieuwd naar welke variant jullie voorkeur uitgaat.
 
Had ik nou iets gelezen over dat 31e zondag is, en dat geen oliebollen verkocht mochten worden? Of had ik het nou niet goed gezien :p.
 
In ghana eten ze die dingen het hele jaar door trouwens de ghanese gemeenschap in Nederland kan er ook wat van de bol zonder krenten kan ze eigenlijk niet meer zien.
 
Hier in duiven komt de kraam denk rond eind oktober af en toe bolleke meenemen lekker hoor wel
Naturel
 
Ook leuk om te weten voor dr mensen die voorbij america zitten; daar hebben ze funnelcake lijkt erg veel op de oliebol:)
 
Ook leuk om te weten voor dr mensen die voorbij america zitten; daar hebben ze funnelcake lijkt erg veel op de oliebol:)

Dat ziet er wel iets minder smakelijk uit trouwens :p


Ik haal altijd bij een plaatselijke kraam oliebollen, daarnaast ook appelbeignets goh wat zijn die dingen lekker!
 
5330513558_f02f3126dd_b.jpg


44608233.jpg
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Back
Bovenaan