Knal-behoefte Geldrop-Mierlo wordt gepeild.

Waarom vullen die mensen die enquete niet in?

Dit is grotendeels omdat de doelgroep die vuurwerk afsteek ook de doelgroep is die zich normaal niet echt interesseert in de politiek en overheid. Grote kans dat dit dan ook de reden is dat al deze krantenenquetes zo'n vertekend beeld geven - de mensen zijn gewoon op andere media.
 
Wat reacties van de gemeente op facebook:

Vraag: Gemeente Geldrop-Mierlo In hoeverre is sprake van een representatieve verdeling op basis van leeftijd en geslacht? Kan mij namelijk voorstellen dat de jeugd 12 tot 20. Deze enquête niet voorbij ziet komen. Dit is toch een groot deel van vuurwerkliefhebbers. Zou zonde zijn als hun mening niet wordt mee genomen.

Antwoord: Hallo Berry, naast deze enquete via onze eigen media loopt hetzelfde onderzoek via een onderzoeksbureau met een, voor Geldrop-Mierlo, representatief panel. De uitslagen van beide enquêtes worden separaat uitgewerkt maar nemen we beide mee. ^RV

Vraag: Enig idee wanneer de resultaten worden gepubliceerd?

Antwoord: Daar zijn nog geen concrete afspraken over gemaakt Berry, maar we streven ernaar om de resultaten in oktober voor te leggen aan de Commissie Algemene Zaken. SL

Dus blijven invullen die enquête ;)
 
Goed nieuws!

Resultaten vuurwerkenquête
Publicatie 23 oktober 2018

Ongeveer een maand geleden is er een vuurwerkenquête uitgezet onder de inwoners van onze gemeente om de mening te horen over vuurwerk. Maar liefst 2296 inwoners hebben de vragenlijst ingevuld.

De gemeente heeft nu een beter beeld over hoe onze inwoners denken over het invoeren van een algeheel vuurwerkverbod wanneer dit in de toekomst wettelijk mogelijk zou zijn, het aanwijzen van bepaalde (vrijwillige) vuurwerkvrije zones en het organiseren van een centrale vuurwerkshow.

In de afgelopen jaren is er discussie ontstaan over het afsteken van vuurwerk tijdens Oud en Nieuw. Landelijk is er veel aandacht voor vuurwerk en de mogelijkheden om wet- en regelgeving aan te passen. De meeste regels over vuurwerk worden landelijk bepaald, zoals op welke tijden vuurwerk mag worden afgestoken en door wie, wanneer en welk soort vuurwerk mag worden gekocht, verkocht en afgestoken. Gemeenten hebben beperkt de mogelijkheid om zelf aanvullende regels over vuurwerk op te stellen, er wordt wel nagedacht om gemeenten meer bevoegdheden te geven. In een enkel geval is in de enquête alvast de mening gepeild, vooruitlopend op mogelijke nieuwe wetgeving.

De resultaten van de enquête zijn op 23 oktober voorgelegd aan de leden van de commissie AZ. Gezien het feit dat de inwoners erg verdeeld zijn over het al dan niet instellen van een algeheel vuurwerkverbod en een meerderheid voor het aanwijzen van vuurwerkvrije zones is, stellen de commissieleden voor het vuurwerkbeleid vooralsnog te laten zoals het nu is.

Daarbij wordt door de commissie vooral gewezen op het kunnen handhaven van deze vuurwerkvrije zones. Het bepalen van de gebieden die daarvoor in aanmerking kunnen komen, moet in de toekomst samen met de burgers en instanties gebeuren. Daarnaast wordt er geen centrale vuurwerkshow georganiseerd en worden de landelijke ontwikkelingen m.b.t. het vuurwerkbeleid gevolgd. Mogelijk dat in de toekomst het vuurwerkbeleid opnieuw heroverwogen wordt.

https://www.geldrop-mierlo.nl/data/...-2018.pdf?_dc=1540304848124&_dc=1540304848135


https://www.geldrop-mierlo.nl/actue...EqPu4GBdX3QGOgR_GSiHzLXp8bZ669PXiOWvakOy20GWI
 
Back
Bovenaan