Kerstsfeer

Vanaf morgen ga ik echt in de kerstsfeer komen :)

De dag na sinterklaas gaat de kerstmuziek aan en komen de eerste versieringen te voorschijn. Vindt namelijk dat je de sinterklaas traditie wel in ere moeten houden.

Ik schrok me vandaag al dood in de auto, spontaan op skyradio werd er ineens Last Christmas gedraaid. Voor het eerst kerstmuziek zonder Youtube, zonder Christmas station. Dan kriebelt het toch al :)
 
Ik schrok me vandaag al dood in de auto, spontaan op skyradio werd er ineens Last Christmas gedraaid. Voor het eerst kerstmuziek zonder Youtube, zonder Christmas station. Dan kriebelt het toch al :)

Ja daar keek ik ook zo van op...Had wel verwacht dat Sky ook zo wachten tot dat sinterklaas voor bij zou zijn. Maar wel lekker....:D
 
vorige week al kerstliedjes op sky hoor...

vandaag een kerststal gekocht, de boom is opgebouwd, nu alleen de versiering er nog in :)
 
Vandaag gaan mijn ouders even kerstboominkopen doen, de Kerstboom is er al xD Paars dit, paars dat. De kerstkleden zijn er al, net zoals een paar stukjes...Dus, ben benieuwd hoe die Kerstboom er woensdag uit gaat zien:)
 
Aangezien ik vandaag vrij was vanmiddag ook mijn boom opgezet.

boom1011.jpg

wit/zilver dit jaar.
 
Optimaal genieten, kertstliedjes op de radio, kerstversieringen die de koude avonden / nachten ophelderen, de dag der dagen nadert, dat is aan alles te merken. Heerlijk!
 
Lekkere kersthapjes voor tussendoor


Kerst staat doorgaans garant voor gezelligheid, lekker eten en samen zijn. En daar hoort eten en drinken in overvloed bij. Hoewel dit zeker niet voor iedereen geldt, willen we het op wat voor manier dan ook toch gezellig maken. We zorgen er dus voor dat we in ieder geval vlees en allerlei hapjes in huis hebben. De tussendoortjes kan je zo duur maken als je zelf wil. Aan de smaak zal het in ieder geval geen afbreuk hoeven te doen. Enkele voorbeelden waarop gevarieerd kan worden.



De basisingrediënten
■bruin brood
■peer
■banaan
■komkommer
■zalmsalade (zelf gemaakt of verpakt)
■tonijn (blikje op waterbasis)
■zalm (plakjes voor op de boterham)
■groene pesto
■magere ham
■rode paprika
■kruidenkaas
■strooikaas (pittig)
■tomatenpuree
■kwark
■tomaten
■peper en zout
■eieren
■augurkjes


Gevulde tomaatjes
Variant 1

■enkele middelgrote tomaten
■hardgekookte eieren
■augurkjes
■magere kwark
■peper en zout

Snij de kapjes van de tomaten en hol ze uit. Voeg nu enkele ingrediënten samen, t.w. het hardgekookt ei in kleine stukjes, evenals de augurkjes. Doe dit nu bij de magere kwark en meng het goed. Voeg er nog wat peper en zout aan toe en vul de tomaatjes met dit mengsel.

Variant 2
Een variant hierop kun je als volgt maken:

■enkele middelgrote tomaten
■hardgekookte eieren
■tonijn
■Hüttenkäse
■rode paprika
■peper en zout

Snij de kapjes van de tomaten en hol ze uit. Voeg nu enkele ingrediënten samen, t.w. de klein gemaakt paprika en een eetlepel uitgelekte tonijn . Doe dit nu bij de Hüttenkäse en meng het goed. Voeg er nog wat peper en zout aan toe en vul de tomaatjes met dit mengsel.

Variant 3
Of varieer met:

■enkele middelgrote tomaten
■hardgekookte eieren
■tomatenpuree
■zalmsalade

De uitgeholde tomaat vullen met wat zalmsalade. Dek het dan af met een plakje hardgekookt ei en een toefje tomatenpuree.


Crostini met peer en kaas
Variant 1

■enkele sneetjes bruin brood
■peer
■strooikaas

Warm de oven op voorhand op tot zo’n 180 graden. Maak daarna de peer schoon en snij de peer in 4 partjes (in de lengte gesneden). Leg de stukjes peer (goed uitgelekt) op de sneetjes brood en strooi er flink wat kaas overheen. Als de kaas gesmolten is kan het uit de oven en is de crostini klaar.

Variant 2
Een hartige variant maak je door de peer te vervangen door een plak magere ham en is peer niet je favoriete fruit, neem dan banaan (let op … niet te lang in de oven)


Komkommertoastje
Variant 1

■komkommer
■bruin brood
■zalm
■zalmsalade
■tomatenpuree
■tonijn
■pesto
■rode paprika
■kruidenkaas
■tomaten
■eieren

Was de komkommer goed maar schil deze niet. Snij de komkommer in plakjes en als de plakjes een beetje van het vocht kwijt zijn kunnen deze belegd worden met:

■Plakjes zalm met een toefje kruidenkaas en tomatenpuree
■Zalmsalade vermengd met wat stukjes paprika
■Tonijn met een plakje hard gekookt ei en de onderkant van een tomaatje
■Lekkere kruidenkaas met een plakje tomaat

Variant 2
Bovenstaande hapjes kunnen ook gemaakt worden, ter afwisseling, door wat sneedjes bruin brood te roosteren en er kleine toastjes van te maken. Op het bovenstaande kan eindeloos gevarieerd worden. Het frisse van de komkommer en het knapperige van het geroosterde brood geeft een lekkere afwisseling.
 
Meer dan 1 oudere op 10 brengt Kerstmis alleen door. Vooral bij de lagere inkomensgroepen schuilt er meer eenzaamheid, zo toont Brits onderzoek aan.

Over het algemeen lopen de meeste volwassenen niet warm voor de kerstperiode, 1 op 5 vreest zelfs de familieperiode bij uitstek. Volgens de rondvraag onder 1500 volwassenen brengt 68 procent de feestdag dan ook met familie door. Zes procent brengt de dagen alleen door. Dat aantal stijgt tot 11 procent bij 65-plussers.

Lagere inkomens
Uit de bevindingen blijkt ook dat er sterke verschillen bestaan tussen de armen en rijken. Vooral volwassenen uit de laagste socio-economische groepen blijven eenzaam achter tijdens deze periode. (lvl)


bron



Den
 
Gisterenavond werd hij weer ontstoken : de zendmast in IJsselstein, 's-werelds hoogste kerstboom :)

 
Oehh volgend weekend naar Aken voor de Kerstmarkt, ben benieuwd of het leuk wordt. Trouwens, ik ga ook naar Valkenburg, altijd wel leuk daarzo.
 
Back
Bovenaan