Eetgewoontes & Recepten.

Status
Niet open voor verdere reacties.
Zijn er trouwens nog mensen met leuke recepten voor kerst? Het liefst een vleesgerecht.

En voor de mensen die in paniek raken en wel iets moeten koken raad ik Job en Perry aan van 24Kitchen. Zoals ze zelf weleens roepen: koken voor beunhazen.

De recepten die hun koken, kan iedereen in principe thuis namaken.

https://www.24kitchen.nl/recepten/porchetta-met-hasselback-aardappels-en-romanesco

https://www.24kitchen.nl/recepten/zoeken/gelegenheid/kerst-53

https://www.24kitchen.nl/recepten/zoeken/chef/job-en-perry-26158#page-11
 
Beunhazen,

Mijn eerste ingeving is hazenpeper.

Valt bij vrijwel iedereen in de smaak en ik houd van gerechten als deze omdat je het een dag of 2 dagen eerder kan maken. Daar word het alleen maar lekkerder van en je hebt geen stress op de kerstdagen zelf.
 
Ja vorig jaar had ik stoofvlees in bruinbier gemaakt. Ideaal. Kwartiertje werk, alles snijden etc, vlees even dicht schroeien, de rest van de ingrediënten erin, en 4 uur wachten.
 
Ik denk dat ik dit jaar de bbq ook maar eens aanslinger dan. Normaal geen tijd voor maar dit jaar zal ik daar wel tijd voor hebben denk ik zo...
 
Bij mij op tafel ligt er geroosterd brood met zalm, stokbrood met sprotjes, een rundvleessalade stokjes saté, gehaktballetjes in pindasaus, kipvleugels helaas grillen zonder vuurwerk buiten, maar grotendeels bestaat uit koudbuffet wel zelf gemaakt koud buffet. Van aardappel tot huzaren naar ei salade naast rundvleessalade en komkommersalade.
 
Met kerst nemen we de tijd om rustig te tafelen, voor oud en nieuw allemaal lekker dingetjes die je gemakkelijk naar binnen kan schuiven tijdens het stoken. Koken doe ik een dag van te voren, dat mag best tijd kosten als het lekker word.

Komende tijd plaats ik wat filmpjes van wat ik lekker vind.

Voorbereiding 30e 31e pas bakken.


Ribjes wel bakken 30e, 31e alleen opwarmen.



Eitjes maar dan zoals het heurt.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Back
Bovenaan