Het blijft zoeken naar een echt goede oliebol
"Oliebollen beter dan vorig jaar
Bakkers hebben dit jaar beter hun best gedaan op de oliebollen.
Helft krijgt voldoende
Dat blijkt uit de jaarlijkse oliebollentest van het AD. Van de 85 onderzochte verkooppunten krijgt de helft dit keer een voldoende. Vorig jaar waren van twee van de drie bakkers de oliebollen nog onder de maat.
Bovenaan de lijst staat Meesterbakker Van Maanen. Zijn winnende oliebol wordt omschreven als een 'superbol'. Het bedrijf levert de oliebollen aan zijn 48 filialen in de Bollenstreek, regio Leiden, Haaglanden en Haarlemmermeer. In 2001 kwam Van Maanen ook al eens als winnaar uit de bus. De slechtste bol is die van Bakker's Gebak in Nijkerk. "Dit lijkt op haring", zegt het testpanel.
KunstHoewel de verkooppunten er beter vanaf komen dan vorig jaar, blijft het volgens de onderzoekers zoeken naar een echt goede oliebol. "Je hebt uitschieters naar boven, maar toch vooral naar beneden. Het bakken van een goede oliebol is een kunst die lang niet iedereen is gegeven", zegt directeur Cramwinckel van het smaakonderzoeksbureau CSO.
Bron:
http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieu...ijd_lifestyle/1228_0015_Oliebollentest_AD.xml
"Oliebollen beter dan vorig jaar
Bakkers hebben dit jaar beter hun best gedaan op de oliebollen.
Helft krijgt voldoende

Dat blijkt uit de jaarlijkse oliebollentest van het AD. Van de 85 onderzochte verkooppunten krijgt de helft dit keer een voldoende. Vorig jaar waren van twee van de drie bakkers de oliebollen nog onder de maat.
Bovenaan de lijst staat Meesterbakker Van Maanen. Zijn winnende oliebol wordt omschreven als een 'superbol'. Het bedrijf levert de oliebollen aan zijn 48 filialen in de Bollenstreek, regio Leiden, Haaglanden en Haarlemmermeer. In 2001 kwam Van Maanen ook al eens als winnaar uit de bus. De slechtste bol is die van Bakker's Gebak in Nijkerk. "Dit lijkt op haring", zegt het testpanel.
KunstHoewel de verkooppunten er beter vanaf komen dan vorig jaar, blijft het volgens de onderzoekers zoeken naar een echt goede oliebol. "Je hebt uitschieters naar boven, maar toch vooral naar beneden. Het bakken van een goede oliebol is een kunst die lang niet iedereen is gegeven", zegt directeur Cramwinckel van het smaakonderzoeksbureau CSO.
Bron:
http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieu...ijd_lifestyle/1228_0015_Oliebollentest_AD.xml
Laatst bewerkt: