Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

[Verslag] Magnum Vuurwerk 13 oktober 2023

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    [Verslag] Magnum Vuurwerk 13 oktober 2023

    Bezoek Magnum Vuurwerk


    Afgelopen vrijdag waren Mike (Mattenfreak) en ik te gast bij de dames en heren van Magnum Vuurwerk. We hebben uitgebreid stilgestaan bij de vele vragen, nieuwe artikelen en uiteraard de producten in de bunkers.

    Terugblik

    Magnum Vuurwerk kijkt terug op een top jaar qua verkopen met veel goede feedback vanuit klanten en winkeliers. Magnum is de berichten omtrent de voorraden echter niet ontgaan en heeft de backend van de website aangepast zodat zijn actuele voorraad voor elke dealer inzichtelijk is die werkt met een website van Magnum Vuurwerk. Hierdoor zullen verschillen in verkochte en ingekochte artikelen bij dealers minder tot niet kunnen voorkomen.

    Een product waar enorme vraag naar was, is uiteraard de Cairo Crackling. Deze is uiteraard weer besteld en ook al binnengekomen. Deze wordt nog altijd in kooi geleverd en is nog altijd 25shots 30mm. De burst, spreiding en effect zijn eveneens ongewijzigd ten opzichte van de eerste import, en om een ieder in de gelegenheid te stellen deze zelf te bewonderen is de online prijs dit jaar naar beneden bijgesteld. De actieprijs online van deze bijzonder dikke topcake is dit jaar slechts € 24,99.

    Een ander punt dat uit de vragen naar voren kwam is de manier van communiceren. Magnum streeft er uiteraard naar zoveel mogelijk vragen te beantwoorden, en in de maanden september en oktober is hier meestal ook meer tijd voor. Buiten het vuurwerkseizoen is het overgrote deel van het personeel echter werkzaam voor een ander bedrijfsonderdeel dat zich richt op zomerartikelen. Hoofddoel blijft echter om de spullen op tijd in de winkels te krijgen waardoor er soms minder ruimte is om overal op te reageren. Dit neemt niet weg dat de manier van communiceren rond de black friday actie niet paste bij de manier waarop Magnum vuurwerk wil communiceren.

    De problemen rondom de dubbele code zijn opgepakt door een collega welke de techniek en mogelijke oplossingen afhandelen kon. In het DNA van Magnum vuurwerk staat klant en consument tevredenheid hoog in het vaandel. Bij het afwikkelen van de oplossing is de communicatie niet geweest zoals het zou moeten zijn. Door drukte is hier helaas te laat aandacht voor geweest. Vandaar dat Marcel persoonlijk nog diverse beantwoord heeft om dit te erkennen en te nuanceren.

    Nu het nieuwe seizoen voor de deur staat en de drukte enorm toegenomen is, hopen we dat ook hier een beetje begrip voor is. Onze hoofd(t)zaak is zorgen dat iedereen goed beleverd wordt.


    Nieuwe producten

    Magnum Vuurwerk kijkt, ondanks de veranderende afspraken en wet en regelgeving in zowel Nederland als China, met vertrouwen naar de toekomst van consumentenvuurwerk in Nederland en heeft dan ook volop ingekocht.

    Marcel is in Maart naar China afgereisd om de geplaatste orders af te werken en nog aanvulling in te kopen voor dit seizoen. Daarna zijn er nog een viertal trips geweest van een van de collega's om de productie en kwaliteit te bewaken. Ook is de aanwezigheid van de collega’s in China helpend voor een goede afwerking van het inkoop en productie proces.

    Magnum vuurwerk komt vooralsnog met 28 nieuwe producten dit jaar in de bestaande lijnen en een aantal nieuwe producten onder de naam Manga Fireworks. Manga Fireworks zal dit jaar beperkt beschikbaar zijn, maar scoort nu al zo goed dat het aannemelijk is deze lijn uit te breiden bij de inkoop van het volgende verkoopjaar.

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:	1.jpg
Vertoningen:2
Grootte:715,8 KB
ID:	1618933

    Alle nieuwe productie voldoet aan de afspraken zoals die binnen de branche zijn gemaakt ten aanzien van breedte en hoogte van cakes, het weglaten van plastic (tubes) en het weergeven van dubbele compounds.

    Openingsactie?

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:	2.jpg
Vertoningen:2
Grootte:589,5 KB
ID:	1618934

    Vragen van leden

    Er is getracht zoveel mogelijk vragen te beantwoorden, maar er blijven er nog genoeg over....

    Oorspronkelijk geplaatst door blouapie Bekijk bericht
    De kortingscodes die op de site getoond werden werkte helemaal niet (bleek later dat niet alle dealers meededen, maar ik heb 70% vd dealers aangeklikt en niemand daarvan deed mee). Bovendien heb ik bij de blackfriday kortingsactie niets meer besteld omdat (ik was wat laat) de kortingsactie een kwartier eerder afliep dan gecommuniceerd. Dus bij het klikken op betalen werkte de code ineens niet meer. Dus niets besteld dit jaar.
    Een tip om dit volgend jaar beter te organiseren.
    De uiteindelijk keuze om wel of niet deel te nemen aan een actie ligt bij de betreffende winkelier, hier heeft Magnum uiteindelijk maar beperkt invloed op. Door het weglaten van de actie met vakantieveilingen is de animo om mee te doen met de actie groter en dus meer beschikbaar.

    Oorspronkelijk geplaatst door rocco Bekijk bericht
    Waarom is Magnum zo afwezig op het forum? Eerst jaar waren jullie onwijs enthousiast en steeds aanwezig hier. Update’s over producten en waar jullie mee bezig waren. Onwijs jammer die stilte.
    Als gevolg van covid, de onzekerheid omtrent een tijdelijk vuurwerkverbod en de heftige covidmaatregelen in China was er lang sprake van een grote mate van onzekerheid met betrekking tot essentiële zaken als transport, productie en het kunnen uitleveren van vuurwerk. Er viel daardoor niet heel veel te melden, ook om te voorkomen dat we valse verwachtingen wekken.
    Zolang wij geen duidelijkheid hebben of een product op tijd klaar is en op tijd hier aankomt houden wij daarom de kaarten tegen de borst, al was het maar om onze winkeliers veel discussies bij het uitleveren te besparen.

    Oorspronkelijk geplaatst door PyroVenray001 Bekijk bericht
    Triple X wordt geleverd in twee losse dozen. Geen extra doos daarom heen. Dat is wel een verbeterpunt.
    Daarnaast de kwaliteit. Wij hadden er twee met verschillende finale.
    Dat is niet de bedoeling, dit had 1 doos moeten zijn, in ieder geval een A en B deel die gelijk zijn aan alle andere.

    Oorspronkelijk geplaatst door josZie Bekijk bericht
    Wat is de reden dat de mega mine (big fat chill) zoveel (loze) ruimte boven de tubes heeft? De cake ziet er gaaf uit maar qua stabiliteit lijkt me deze gevoeliger voor wind. Is hier over nagedacht en wordt dit (vanwege veiligheidseisen en dus kans op afkeur) aangepast?
    Oorspronkelijk geplaatst door Pyroboy26 Bekijk bericht
    City trip is me erg goed bevallen, hou deze kwaliteit erin. Helaas niet de Cairo kunnen bemachtigen... vraag of ze deze wat meer willen produceren. Dit wordt de cake van het jaar... hou deze kwaliteit hoog.
    Andere vraag, waarom zit de cake Moskou er niet bij... was er eerlijk gezegd vanuit gegaan dat je voor €138 zes cakes zou kijgen.
    Zoals je hebt kunnen lezen en zien is de Cairo in grote oplage besteld en ook reeds binnen.
    De cake Moscow is er aanvankelijk uitgehaald om het assortiment beter betaalbaar te houden. Dit artikel had immers ook een nieuwe naam: Final City Trip met 5 cakes in de afbeelding en omschrijving. De vraag bleek echter groot, dus is het assortiment inmiddels in twee varianten verkrijgbaar, met en zonder de Moscow.

    Oorspronkelijk geplaatst door Pyromax Bekijk bericht
    Komt er compensatie voor de wicked6 klanten? Er werd 3000 gram kruit belooft en we kregen maar 1400 gram per doos. Wel zo netjes om die 1600 gram te compenseren! Het is tot nu toe muis stil gebleven van uit magnum terwijl er een hoop klachten zijn van liefhebbers, elephant in the room.
    Magnum heeft deze feedback al een tijd geleden meegenomen naar China en het daarop volgende jaar de prijs van de WCKD 6 naar beneden bijgesteld als gebaar richting de consumenten. Ondanks het lagere kruitgehalte bleek het assortiment kwalitatief meer dan goed te zijn, gezien hij het volgende jaar is uitgeroepen tot beste product.

    Oorspronkelijk geplaatst door rocco Bekijk bericht
    Vorig jaar waren jullie bijna het hele jaar niet aanwezig op het forum, gaan jullie dit jaar wel (meer) aanwezig zijn? Zoals het er nu uitziet komt er geen verbod (ga ik vanuit), kunnen we dan weer een demo verwachten halverwege het jaar?
    Helaas komt er dit jaar geen demo.

    Oorspronkelijk geplaatst door pielke Bekijk bericht
    Een compound heeft maar 2 trage lonten nodig , alles tussen begin en eindcake is alleen maar afbreuk aan een show in één doos.
    Helaas zijn lonten in China een al langer bestaand probleem dat mede afhankelijk is van hoe droog het is als de lont wordt gefabriceerd. Uiteraard willen wij de tijd tussen de cakes zo te houden dat er geen pauzes zijn tussen de delen. Dit is bij elk van onze bezoeken een punt van aandacht.

    Oorspronkelijk geplaatst door EHVuurwerk Bekijk bericht
    Waarom zijn de cairo's zo goed verkocht maar slecht geleverd.
    Willen jullie inzetten op een betere beschikbaarheid in het zuiden?
    Zouden de megamines niet een stuk kleiner kunnen zodat er meer in een karton kan waardoor de prijs ook zakt??
    Zoals je hebt kunnen lezen zijn er aanpassingen aangebracht in het voorraadsysteem voor de Dealers en zijn de Cairo's dit jaar in grotere omvang besteld en ontvangen en tot slot in prijs verlaagd.

    Met betrekking tot de beschikbaarheid staan wij altijd open voor nieuwe locaties, maar hebben wij de afgelopen jaren ons gericht op het optimaal bedienen van de bestaande winkeliers.

    De megamine is een uitloop product en zal niet in Nederland terugkeren. Er is geen mogelijkheid tot een betaalbare 7 shots 30mm door de nieuwe regelgeving.

    Oorspronkelijk geplaatst door Torrr Bekijk bericht
    Al enkele keren benoemd : wederom een freakactie dit jaar en zijn jullie te porren om ism met VWC een prijsvraag te organisren. Liefst eentje met veel kleinere prijzen dan eentje met minder grote prijzen ?
    Over de communicatie heb ik weinig over te klagen, heb regelmatig contact gehad in de loop der jaren en altijd kwam er snel een reply
    Je wordt op je wenken bediend met een mooie freakactie. Het organiseren van een prijsvraag zeker met veel kleine prijzen is qua logistiek lastig gezien de dekking in bepaalde delen van het land.

    Oorspronkelijk geplaatst door Richardus Bekijk bericht
    Zicht op weer een dealer in/rond Groningen Stad? Giezen lijkt gestopt en VW Outlet voert het in dit filiaal niet...
    En de vraag van velen; weer (openings)actie(s)/kortingscode(s)?
    Met betrekking tot de beschikbaarheid staan wij altijd open voor nieuwe locaties, maar hebben wij de afgelopen jaren ons gericht op het optimaal bedienen van de bestaande winkeliers.

    Oorspronkelijk geplaatst door RemcoS Bekijk bericht
    Aangezien jullie in Dronten gevestigd zitten, waarom is er geen verkoop punt in Dronten?
    Er zijn maar 2 vuurwerkwinkels in Dronten, waarvan er 1 al zeer lang bij Vuurwerkexpert zit en de ander zeer tevreden is met haar jarenlange relatie met hun leverancier. Dit respecteren wij uiteraard.

    Oorspronkelijk geplaatst door 1Salute Bekijk bericht
    Zitten die prachtige palms nu wel in de Freestyle Madness? Mijns inziens voegen die enorm veel toe, maar heb geen straatvideo's gezien van de versie zoals in het bedrijfsfilmpje.
    We gaan op zoek voor je naar beelden..

    Oorspronkelijk geplaatst door MasterBsc Bekijk bericht
    Zijn er producten die voorheen per karton in kooi werden geleverd nu kooiloos?
    Kort en bondig: nee

    Oorspronkelijk geplaatst door Stefan Works Bekijk bericht
    Is de Crackling Cairo opnieuw geïmporteerd en zo ja is deze kwa burst en spreiding en effect ongewijzigd als de eerste import?
    Oorspronkelijk geplaatst door pielke Bekijk bericht
    Laat aub voldoende caïro/ultimate’s maken zonder er iets aan te veranderen , zoals hij nu is wil iedereen hem over een paar maandjes (weer) hebben in veelvoud .
    Veel importeurs hebben ons liefhebbers in het verleden teleurgesteld nadat een product het eerste jaar boven verwachting goed was en het volgend jaar zeer teleurstellend .
    Massa is kassa !! (En mooi. )
    Jazeker, op beide vragen

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:	3b.jpg
Vertoningen:1
Grootte:373,2 KB
ID:	1618935

    Oorspronkelijk geplaatst door smurf Bekijk bericht
    mijn viel op dat op bepaalde productie video's , dat bij de nieuwe producten zowel van magnum/broekhoff als van evolution fireworks exact dezelfde schiet locatie wordt gebruikt ( kan begrijpen dat ze in china ook vaste locatie voor testen hebben ) , maar komen toevallig magnum/broekhoff en evolution producten uit de zelfde fabriek ?
    Er zijn meerdere shooting areas die door diverse fabrieken, en daardoor ook importeurs, worden gebruikt in de stad en de directe omgeving. Het schietveld kan daardoor identiek zijn ook al komen de producten bij verschillende fabricanten vandaan. Overigens besteld Magnum bij diverse fabrieken waardoor het niet is uitgesloten dat er soms door meerdere importeurs bij dezelfde fabriek is besteld.

    Oorspronkelijk geplaatst door Rumbie Bekijk bericht
    Graag opheldering omtrend de temptation willow ��
    Oorspronkelijk geplaatst door Richardus Bekijk bericht
    95% zeker zelfde als Big Box/booster
    Vertrouw Magnum/Broekhoff een beetje; zelf al wijkt ie af, dan is het wrs enkel qua kleur tips en heb je alsnog een dikke bak. Puntje komt vanzelf wel bij paaltje, rustaaaag. Al snap ik de ongeduldigheid als het om zulke bedragen én zulke tijdelijke acties gaat
    De big box, big booster en temptation willow zijn identieke producten in een ander label. Daar was intern wat onduidelijkheid over, maar hebben we nu zeker vast kunnen stellen. Excuses voor de mogelijke (kruit)stress…

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:	4.jpg
Vertoningen:2
Grootte:463,3 KB
ID:	1618936
    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:	5.jpg
Vertoningen:2
Grootte:555,4 KB
ID:	1618937

    Oorspronkelijk geplaatst door RandomDaniel Bekijk bericht
    Heeft de Atmosphere 64 shots een kooi?
    Nee

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:	20231013_152914.jpg
Vertoningen:1
Grootte:418,3 KB
ID:	1618938


    Oorspronkelijk geplaatst door Stefan Works Bekijk bericht
    Is de Platinum Sensation nu 24 of 30 mm? (Lees tegenstrijdige info)
    30mm

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:	7.jpg
Vertoningen:2
Grootte:471,6 KB
ID:	1618939

    Oorspronkelijk geplaatst door Stefan Works Bekijk bericht
    Wanneer komt het filmpje van de 1.2" CHAIN REACTION 100 SHOTS
    Zodra we deze stand alone geschoten hebben.

    Oorspronkelijk geplaatst door BlackIce45 Bekijk bericht
    Al eerder gevraagd maar ik wil ook erg graag weten of de nieuwe batch caïro crackling dezelfde burst en effectgrootte heeft gehouden t.o.v. voorgaande batches
    Ja

    Oorspronkelijk geplaatst door DarkSoul Bekijk bericht
    Hoe is het voorraadbeheer voor elke winkelier precies verbeterd ten opzichte van afgelopen jaar? De werkelijk geleverd voorraad kwam bij bijna alle winkels niet overeen met de voorraad die via jullie webshop magnumvuurwerk.nl te bestellen was. Wie beheert de digitale winkelvoorraad (winkelier of importeur?) en hoe is dat punctueler gemaakt dit jaar?
    De winkelier is er zelf verantwoordelijk voor om voldoende voorraad in huis te hebben voor de uit te leveren bestellingen. Dat was al zo en dit jaar zal daar extra functionaliteit voor beschikbaar komen in de backend van de Dealer-omgeving om dat nog makkelijker te maken voor onze Dealers. Wij leveren dus niet bestellingen uit aan de Dealer, wij faciliteren in de online omgeving.


    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:	8.jpg
Vertoningen:2
Grootte:452,2 KB
ID:	1618940

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:	9.jpg
Vertoningen:2
Grootte:452,5 KB
ID:	1618941

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:	10.jpg
Vertoningen:2
Grootte:366,8 KB
ID:	1618942

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:	1.jpg
Vertoningen:2
Grootte:715,8 KB
ID:	1618933

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:	12.jpg
Vertoningen:2
Grootte:446,9 KB
ID:	1618943

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:	13.jpg
Vertoningen:2
Grootte:467,8 KB
ID:	1618944

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:	14.jpg
Vertoningen:2
Grootte:458,3 KB
ID:	1618945

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:	15.jpg
Vertoningen:4
Grootte:461,0 KB
ID:	1618946

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:	16.jpg
Vertoningen:2
Grootte:714,5 KB
ID:	1618947

    Wij danken Magnum Vuurwerk voor het fijne bezoek en de gastvrijheid. We kijken alvast uit naar ons volgende bezoek.
    Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:

    #2
    Leuk om te lezen en wat foto's van producten te zien! keep up the good work!

    Fijn dat er nu duidelijkheid is qua de genoemde producten.

    Comment


      #3
      Super verslag, geeft heel veel duidelijkheid waarvoor dank! En altijd gaaf om bunkerfoto's te zien

      Comment


        #4
        We kunnen niet wachten al dat moois in onze bunker te verwelkomen!

        Comment


          #5
          Lekker verslag hoor, goed gedaan. Direct een vraag. Wat is de Dakota sunset?

          Comment


            #6
            Oorspronkelijk geplaatst door bart Bekijk bericht
            Lekker verslag hoor, goed gedaan. Direct een vraag. Wat is de Dakota sunset?
            Deze komt niet binnen helaas.

            Comment


              #7
              Leuk verslag, dank!

              Comment


                #8
                Goed om te lezen dat de Cairo in een kooi geleverd wordt.
                Kijk er nu al erg naar uit.
                Fijn dat de onrust over de big box, 1.2 temptation willow is opgehelderd
                Bedankt voor het verslag!

                Comment


                  #9
                  Duidelijk.
                  Ook bekend als Vuurwerk Nederland!

                  Comment


                    #10
                    Ontzettend gaaf verslag en gaaf al die foto's erbij
                    Vuurwerk doet de duivels dansen

                    Comment


                      #11
                      Zeer informatief verslag! Dank voor alle opheldering, werk dat hierin is gaan zitten en kickuh foto's!

                      Comment


                        #12
                        Topper van een verslag, heerlijk ook met al die foto’s.
                        Light some fireworks, and see who answers.

                        Comment


                          #13
                          Duidelijke taal heren.

                          Comment


                            #14
                            Beste verslag van 2023 award gaat naar deze :-)
                            www.youtube.com/c/StefanWorks Vuurwerkvideo's!

                            Comment


                              #15
                              Bedankt voor jullie bezoek aan Magnum en het verslag!

                              Comment

                              Working...
                              X