Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

[Verslag] China Red 9 januari 2020

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    [Verslag] China Red 9 januari 2020

    Afgelopen donderdag waren wij te gast bij de heren van China Red voor alweer het eerste importeursbezoek van dit jaar. Er is dan ook meer dan genoeg om te bespreken en daarom werden wij (ik en Mike) uitgenodigd voor een etentje om alles door te kunnen nemen. Ja, het was weer afzien natuurlijk, maar we hebben het allemaal voor jullie over!



    Seizoen 2019-2020
    2019 is verkoop technisch een uitstekend jaar geweest voor alle bij China Red aangesloten dealers. De omzet is over de hele lijn gestegen, en qua verkoopcijfers kijken zij dan ook terug op een geslaagd jaar. Producten als de Bulldozer, Butterfly Blue & Gold, Wipe Out en Cool Basterd waren wederom hardlopers.



    Slecht nieuws uit China
    Maar 2019 was niet enkel positief, want vanuit China kwam er slecht nieuws.
    Zoals een aantal van jullie ongetwijfeld heeft meegekregen, is er afgelopen jaar wederom een groot ongeluk geweest in China, ditmaal met meerdere doden, en een productiestop voor een groot deel van de producenten. De Chinese overheid werkt momenteel dan ook aan een aanzienlijke verscherping van de wetgeving, die momenteel redelijk vergelijkbaar is met de Europese regels.

    Het is nog niet duidelijk wanneer en hoeveel fabrieken er weer open mogen, met productieschaarste tot gevolg. Daarnaast zullen naar alle waarschijnlijkheid de eisen die aan productie, transport en kooien gesteld worden omhoog gaan. De verwachting is dan ook dat de productiekosten de komende jaren zullen gaan stijgen.



    Vooruitblik 2020
    De felheid en agressie waarmee de traditie van consumentenvuurwerk afsteken wordt aangevallen gaat ook China Red niet in de koude kleren zitten. Inhoudelijke argumenten lijken niet meer relevant, het moet en zal verboden worden zo lijkt de tendens. De verwachting is dan ook dat het eerdere advies van de OVV zal worden doorgevoerd, ongeacht of dit daadwerkelijk impact zal hebben.

    Mocht het inderdaad tot een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen komen, dan zal dit een fors gat slaan in het huidige assortiment, dat in de volle breedte dient te worden opgevuld, met name met producten die ook aantrekkelijk zijn voor jongeren, zij zullen immers het hardst geraakt worden door het verbod op singleshots, knalvuurwerk en vuurpijlen.



    China Red zal de komende week dan ook een meer dan 300 verschillende producten gaan schieten, waarbij de feedback naar aanleiding van de demo en in de diverse topics wordt meegenomen. Uiteindelijk verwacht China Red met ongeveer 20 nieuwe producten te komen voor het komende seizoen, waarmee het totale aantal producten ongeveer gelijk zal blijven.
    Tevens zal er naar de producten gekeken worden die al in het assortiment zitten waarbij o.a. de overgangen in de compounds worden herzien. Per box bleek het nog verschillend hoe snel de overgang was tussen de cakes, maar hier zal weer extra aandacht aan besteed worden om die overgang zo kort mogelijk te houden, liefst dat ie onopgemerkt blijft.

    Daarnaast keren sommige producten zoals de Tolle Mina terug, en worden anderen verder verbeterd. Zo mochten wij vast enkele productie beelden zien van de vernieuwde finale van de bulldozer, en die stelt zeker niet teleur!

    Tijdens het bezoek aan China zal er hopelijk ook meer duidelijk worden verkregen omtrent de nieuwe eisen van de Chinese overheid. China Red heeft hiervoor 3 eigen personeelsleden in China die continu bezig zijn met de controles in de fabrieken, en het in de gaten houden van de relevante ontwikkelingen op de Chinese vuurwerkmarkt.



    Freakacties 2020 en meer...
    Na jaren vragen is het dan eindelijk zover, een heuse freakkorting!
    Zoals jullie reeds hebben kunnen zien in de aankondiging komt er speciaal voor jullie, als leden van VWC, een hele mooie freakactie om beter kennis te maken met de kwaliteit van de China Red producten. Houd het topic dan ook goed in de gaten voor meer informatie omtrent data, producten en afhaalpunten!

    Naast de schitterende kortingsactie komt er later dit voorjaar nog een speciale winactie aan voor leden dus houd de topics van China Red goed in de gaten.





    Vragen
    Alle tips en opmerkingen zijn meegenomen in het gesprek, deels hierboven beantwoord, deels tips voor China, maar we hebben ook nog enkele vragen los te beantwoorden;
    Oorspronkelijk geplaatst door Highscr5
    De serie de Rooster (2017), de Dog (2018) en de Pig (2019) wordt dit jaar ongetwijfeld aangevuld met de Rat (2020). Een snellere aanwas van deze prachtige collectie zou nog mooier zijn. De Monkey (2016) en de Goat (2015)erbij???? Zou ook een leuk idee zijn om hiervan 6 in een box te verkopen als tegenhanger van de 6*19 boxen.
    Dat klopt, de Rat is reeds 'geboren' tijdens het huidige bezoek aan China, meer daarover volgt hopelijk snel. Het zal echter niet meer uitgebreid worden dan dat, per jaar een nieuwe.

    Oorspronkelijk geplaatst door San71
    Hoe is de samenwerking met Wolff wat betreft de Poemalijn bevallen? En kunnen we daar meer van verwachten?
    De Poema serie is goed bevallen, werd goed verkocht bij de China Red dealers. Wolff zal gaan over de uitbreiding, die vraag kan daar meegenomen worden.

    Oorspronkelijk geplaatst door EHVuurwerk
    Is het mogelijk om een F2 30mm single shot te maken van de Sunflower. Deze deed het erg goed!!
    Het is te onduidelijk of er überhaupt single shots verkocht mogen gaan worden in 2020 dus dit zal geen focus hebben.


    Hiermee zijn we alweer aan het einde van dit verslag. Nogmaals dank aan de heren van China Red voor hun tijd en gastvrijheid. Ik kijk alvast uit naar de freakactie en het volgende bezoek, waarbij we hopelijk al iets meer kunnen melden over onder meer de nieuwe producten en wetgeving in binnen- en buitenland.
    Laatst aangepast door Scav; 23 January 2020, 19:53.
    Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:

    #2
    Altijd lekker zo snel alweer een bezoekje aan een van de importeurs!, alleen 2019?? Gaan jullie terug in de tijd
    16e jaar op vuurwerkcrew!!

    Comment


      #3
      Kort maar krachtig verslag. Kan niet wachten om voor het eerst kennis te maken met de producten van CR.

      Comment


        #4
        Tolle Mina terug, goeie beslissing! Redenen voor en aankondigingen van komende prijsverhogingen lezen we elk jaar, afwachten maar weer; tot nu toe viel het over de breedte meestal mee Verder benieuwd naar nieuwe producten als altijd.

        Comment


          #5
          Zo dat is snel met een bezoek, benieuwd waar China Red dit jaar meekomt!

          Comment


            #6
            Zeer leuk bezoek en met mooi nieuws, ook inderdaad wat betreft de Tolla Mina, topcake. Toffe actie in het vooruitzicht, dit jaar meer China Red dus, al jaren positieve ervaringen mee.

            Comment


              #7
              Aan de maaltijd te zien hebben jullie het inderdaad erg zwaar gehad

              Nee zonder dollen. Wederom dank voor dit mooie verslag zo vroeg in het jaar. Naar mijn mening onmisbaar om de saaie maanden door te komen!

              Comment


                #8
                Bedankt voor het verslag heren. Zo een bezoek is altijd tof, zeker zo vroeg in het jaar. Ook erg positief nieuws vanuit CR, met onder andere de terugkomst van de Tolle Mina. Ben benieuwd naar CR in het verloop van het jaar.
                Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:

                Comment


                  #9
                  Top dat de Tolle Mina terug komt, had hem dit jaar voor het eerst. Wel al eerder de Pounding Napalm gehad van Mania, maar de Tolle Mina duurt net wat langer. Ik begrijp alleen niet waarom ze de finale van de Bulldozer aan willen passen. Is meer dan prima zoals die nu is, niks meer aan doen!

                  Comment


                    #10
                    Altijd leuk zo'n bezoek zo snel na oud en nieuw. Leuk verslag en ben benieuwd dit jaar naar CR. Is afgelopen jaar weer goed bevallen. De bulldozer een betere finale...nice!
                    Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:

                    Comment


                      #11
                      Leuk stuk! Jullie zijn er inderdaad vlot bij met zo'n verslag. Altijd leuk om te lezen. Wel weinig beantwoorde vragen? Waren er niet zoveel bruikbare vragen voor CR?

                      Comment


                        #12
                        In welke zin is de finale van de Bulldozer veranderd? Qua type effect of snelheid? Hoop dat niet opeens chrys is geworden ipv het lekker felle dragon egss-achtige. En waarom change a winning formula? Nu wordt blinde aanschaf meer een gok dan een zekerheid.

                        Comment


                          #13
                          Leuk hoor, zo vlug weer na oud en nieuw het eerste bezoekje aan een importeur! Tolle Mina weer terug is een goed besluit. Zal deze heel toevallig ook bij de freakactie in de korting komen?
                          Vrij veilig, draag een vuurwerkbril!

                          Comment


                            #14
                            Top verslag weer Adriaan, thnx. Leuke info en zeer benieuwd wart CR dit jaar gaat doen, maar dat zal ongetwijfeld goed gaan komen.
                            Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:

                            Comment


                              #15
                              Geweldig om zo vroeg in het jaar alweer het eerste bezoekverslag te lezen. Nogmaals een keer gelezen en wederom weer een erg fijn verslag en hier en daar al wat leuke nieuwtjes. De freakactie is echt een geweldige zet en mooi om het enthousiasme van de forumleden te zien. Ik ben alvast erg benieuwd naar de Tolle Mina, want een goede fluit cake met schelle fluiters zijn momenteel schaars in NL. Daarnaast vind ik het positief om te horen dat men ook nog eens kritisch naar de overgangen van de compounds gaat kijken.
                              Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:

                              Comment

                              Working...
                              X