Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Gentse feesten 21 juli 2007

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Gentse feesten 21 juli 2007

    Onder verwijzing naar de kalender van VWC/PW:

    21 juli 2007 GENTSE FEESTEN

    WaaR: Gent, Belgie
    locatie: terhoogte van de Watersportbaan
    tijdstip: 22:00
    firma: Ephemere
    Max kaliber: 8inch

    extra info:
    Ieder jaar vind er tijdens de gentse feesten (en ter gelegenheid van de Nationale feestdag) een groots vuurwerk op muziek plaats. voor deze pyromusical wordt ieder een apart stuk muziek gecomponeerd, en daarop wordt dan een vuurwerk geschreven.

    WEBSITE:
    Ontdek hier het programma van de Gentse Feesten 2024


    FOTO,S EN FILMPJES VAN VOORGAANDE JAREN ZIJN TE DOWNLOADEN OP DE SITE VAN PYROWORLD.NL


    #2
    Nog een opmerkelijk artikel over de editie van 2006:

    GENTSE FIESTE - 14 gewonden bij vuurwerk Gentse Feesten

    GENT - Tijdens het Groot Vuurwerk, dat gisteren/donderdag werd afgestoken tergelegenheid van 21 Juli aan de Gentse Blaarmeersen - Watersportbaan, zijn een aantal lichtgewonden gevallen door vuurpijlen die in het publiek terechtkwamen.
    Het gaat om zogenaamde waterbommen, van Venetiaanse makelijk, die afgeschoten werden met mortieren en boven het water hadden moeten ontploffen.
    Maar in tegenstelling tot 35 meter, vlogen ze 105 meter ver, zo blijkt uit de eerste vaststellingen van de politie. Een aantal pijlen kwam daardoor in de publiekszone terecht. Veertien mensen liepen lichte verwondingen op, zegt politiewoord-voerder Steven De Smet, en vier ervan werden in het ziekenhuis verzorgd. Twee onder hen werden met de amublance afgevoerd, twee anderen boden zichzelf aan in het hospitaal. Ze mochten allemaal diezelfde nacht nog naar huis. Verwacht wordt dat er vandaag en misschien daarna nog toeschouwers naar de politie stappen met schroeiplekken op huid en/of kledij.
    Het parket onderzoekt de zaak en alle waterbommen zijn na het vuurwerk in beslag genomen. Het spektakel werd na het voorval voortgezet en verliep voor de rest vlekkeloos.

    Voor het vuurwerk van de dienst Feestelijkheden en het Internationaal Straattheaterfestival, traditioneel rond 21 juli tijdens de Gentse Feesten, kwamen naar schatting 16.000 bezoekers opdagen. Vorig jaar waren dat er nog 20.000.

    Reactie : Ja spijtig dat dit ongeval moest gebeuren , maar vuurwerk is nu eenmaal gevaarlijk spul….voor de rest was het grandions…prachtige cordinatie….enkele de opening door Termont deed niks terzake, maar ja met de verkiezingen telt ieder stemmetje… Dus wel voor herhaling vatbaar… het vuurwerk bedoel ik..

    Comment


      #3
      Uit Skynet: Belgie

      (Belga) Het vuurwerk dat zaterdagnacht boven de Watersportbaan in Gent is afgestoken, heeft zowat 20.000 kijklustigen gelokt. Het is traditioneel een van de hoogtepunten tijdens de Gentse Feesten. Er waren geen incidenten en de organisatoren zijn in hun nopjes over het resultaat.


      © BELGA
      Door de onweersdreiging werd het afschieten van de pijlen wel vervroegd en het voorprogramma, een luchtballet aan een kraan, werd verschoven tot na het vuurwerk. "Er was iets mis met de kraan en de computer die haar moest aansturen", aldus feestenburgemeester Lieven Decaluwe (Spirit). Ook al omdat er onweer dreigde boven Gent, werd in extremis beslist het vuurwerk vroeger af te steken en van het voorprogramma een naprogramma te maken. "Daardoor kon niet echt opgebouwd worden naar het vuurwerk", betreurt Decaluwe. Het bericht werd omgeroepen, maar wie tijdens het vuurwerk aankwam aan de Watersportbaan, was dus niet op de hoogte. Heel wat van de kijklustigen die op de oevers van de Watersportbaan stonden, trokken massaal weg na de laatste knaller en misten het naspel. Er was ook een venijnige wind komen opzetten, die weinig goeds voorspelde. Toch bleef het tijdens het luchtballet en nog even daarna droog in Gent. De nationale feestdag werd voor de Gentse Feesten een topdag, met het hoogste aantal bezoekers tot nog toe, zegt de politie, die spreekt van 150.000 tot 200.000 feestgangers. (KVA)

      Comment

      Working...
      X