Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

[Show] Aalsmeer Vuur en licht op het water - Zaterdag 4 september 2021

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    [Show] Aalsmeer Vuur en licht op het water - Zaterdag 4 september 2021

    Provincie: Noord-Holland
    Stad/dorp: Aalsmeer
    Locatie: Ter hoogte van de Watertoren Aalsmeer. Vanaf 2 pontons in de Westeinderplas, vanaf de landtong nabij de Kudelstaartseweg en vanaf Fort Kudelstaar
    Datum: Zaterdag 4 september 2021
    Tijdstip: Omstreeks 23:00 uur (volgens vergunning tussen 22.00 uur en 23.55 uur)
    Schietbedrijf: Dream Fireworks
    Max. kaliber: Professioneel vuurwerk
    Bijzonderheden: Vuur en licht op het water. Gezien de huidige situatie kan een show worden afgelast. Volgens de laatste info gaat de show door, maar een showtopic en vermelding in de agenda/kalender is dus geen 100% garantie.


    Spectaculair vuurwerk
    Het grote vuurwerk begint omstreeks 23.00 uur ter hoogte van de Watertoren Aalsmeer. Het wordt ontstoken vanaf pontons, die 265 meter uit de oever op het water drijven. Vuurwerk op het water. Knallend en spetterend. Een kleurrijke en romantische afsluiting van Vuur en Licht op het Water.

    Het vuurwerk is zowel vanaf het water als vanaf de oever goed te zien. De Stommeerweg / Kudelstaartseweg wordt vanaf 21.00 uur afgesloten tussen de 1e J.C. Mensinglaan en de Beethovenlaan, zodat toeschouwers op een veilige manier een plekje langs de oevers kunnen vinden. In dit gebied worden ter hoogte van de Watertoren voor het publiek stalletjes ingericht met ijs, drankjes, enz.

    Het Aalsmeerse vuurwerk is één van de grotere vuurwerkevenementen in het land en staat in de top 5 van mooiste vuurwerkshows in Nederland. Frits Pen, eigenaar van Dream Fireworks, is voor de 14e keer verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van het Aalsmeerse vuurwerkshow. Hij is als vakman gespecialiseerd in grotere vuurwerkshows.

    Bron:
    www.vuurenlichtophetwater.nl
    Laatst aangepast door pyrofan#1; 10 August 2021, 23:55.
    Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:

    #2
    Gaat deze door dit jaar?
    PJJJJJJJJJJJIIIIEEEEEEEEEEUUUUUWWWWWWWWWWWWW

    Comment


      #3
      Show van twee jaar geleden:

      Comment


        #4
        Nog geen zekerheid, volgens bericht na messenger is het de socials volgen.

        Comment


          #5
          Ik zou deze show graag eens bijwonen maar helaas wel erg ver weg vanuit Z-limburg. T.z.t maar even kijken of het regelbaar is.

          Comment


            #6
            Dit ziet er wel uit als een leuke avond op pad! Eens kijken of het schikt!

            Comment


              #7
              Zelf heb ik die avond, als dat doorgaat, al een evenement in Reeuwijk te fotograferen, maar als deze doorgaat (Aalsmeer) zou ik hem zeker ook wel willen vastleggen. Qua afstand is t te doen, zeker als je een dagje vliegtuigspotten bij Schiphol erbij pakt :P
              Website: https://www.rfgfireworks.nl

              Comment


                #8
                Buren Fort leggen Bom onder Vuur en Licht op het water
                Aalsmeer


                Aalsmeer heeft inmiddels een lange periode achter de rug zonder grote evenementen. Vorig jaar werd vanwege corona een streep gezet door alle festiviteiten, waaronder de Feestweek, de Pramenrace en Vuur en Licht op het Water. Het is dus bijna twee jaar geleden dat duizenden bewoners over enkele weken weer kunnen gaan genieten van een feestelijk begin van september. Het is niet overdreven om te zeggen dat velen snakken naar ontspanning en vertier met elkaar. Dat gaat gebeuren, zoals het er nu uitziet. In deze krant is er al op gewezen dat er nog enkele organisatorische hobbels genomen moeten worden voor Vuur en Licht op het Water. Zo zal een deel van de Kudelstaartseweg ontdaan moeten zijn van de nu nog aanwezige hekken om toeschouwers zicht te bieden op het vuurwerk dat tijdens Vuur en Licht op het Water op pontons op de Grote Poel ontstoken zal worden. Er zijn nog minder dan vier weken om dit voor elkaar te krijgen. Organisator Mike (Multi) van der Laarse meldde vorige week dat hier in goed overleg met de gemeente aan gewerkt wordt. Daarvoor al werd verteld dat de opbouw van het vuurwerk niet zoals gebruikelijk bij het Surfeiland kan plaats vinden. Een nieuwe plek hiervoor is gevonden bij het Fort bij Kudelstaart. Aan de zuidkant van het Fort stelt beheerder Martijn de Liefde ruimte beschikbaar om de opbouw te realiseren. Vanaf deze plek kunnen de pontons met het vuurwerk op zaterdagavond 4 september naar een veilige plek op de Grote Poel gesleept worden om daar het vuurwerk te ontsteken.

                Ontbrandingstoestemming

                Er doet zich nu echter een nieuwe hobbel voor. Mike (Multi) van der Laarse had enkele omwonenden van het Fort vooraf benaderd om te vragen of er bij hen bezwaren leefden wat betreft de opbouw van het vuurwerk bij het Fort. Dat bleek niet het geval. Tot zijn ontsteltenis hebben de omwonenden zich echter achter zijn rug om gewend tot de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. Deze dienst heeft de zogenaamde ontbrandingstoestemming voor het evenement Vuur en Licht op het Water 2021 gegeven. Dat doen zij bij ieder vuurwerk-evenement op het water. De omwonenden vragen zich af of bij de ontbrandingstoestemming rekening gehouden is met het geldende bestemmingsplan voor het Fort. In dit plan staat volgens hen niet dat Fort Kudelstaart kan dienen als locatie voor het opbouwen of tot ontbranding brengen van vuurwerk, of als locatie voor evenementen. Tevens wijzen zij er op dat het Fort Kudelstaart een Rijksmonument is. De Omgevingsdienst heeft alle vragen van de omwonenden beantwoord. Aansluitend hierop hebben de direct omwonenden afgelopen vrijdag een gesprek gehad met de gemeente Aalsmeer. Hierin is door de gemeente duidelijk gemaakt dat het vuurwerk op pontons geplaatst zal worden aan de achterkant van het Fort, maar dat er geen vuurwerk ontbrand zal worden bij het Fort Kudelstaart. De bezwaren en zorgen zijn wat betreft het college van burgemeester en wethouders dan ook ongegrond.

                “Niet fair”

                Mike is verbolgen: “Het is toch ongelooflijk dat we in deze fase hier onze energie aan moeten besteden. Het meest steekt me nog dat ze achter mijn rug om naar de Omgevingsdienst zijn gestapt met een ander verhaal. Terwijl toen ik vroeg of ze het een probleem zouden vinden als wij het vuurwerk daar zouden gaan opbouwen was het antwoord, maar natuurlijk niet. Deze mensen kunnen mij gewoon bellen met vragen, maar in plaats daarvan gaan ze proberen alles te dwarsbomen. Dat is niet fair. Het is nu de vraag of de omwonenden af zullen zien van verdere stappen.”

                Regels

                De organisatie van Vuur en Licht op het Water wordt er door de opstelling van de omwonenden niet eenvoudiger op. Mike (Multi) van der Laarse vervolgt: “We wachten met z’n allen op nadere mededelingen van de regering op 14 augustus of een evenement als dat van ons doorgang kan vinden en welke regels gaan gelden. Gelukkig hebben we wel geweldige hulp van burgemeester en wethouders en wat dacht je van onze sponsoren, die willen heel graag met hun steun het Aalsmeerse publiek trakteren op een prachtige vuurwerkshow. Het blijft echter een onzekere toestand.”

                Absoluut niet zeker

                Ondanks de onzekerheden wordt er achter de schermen hard door gewerkt om de inwoners en belangstellenden te kunnen trakteren op een prachtige vuurwerkshow. “Met Radio Aalsmeer hebben we een eerste test gedaan of het technisch lukt om het vuurwerk synchroon te laten verlopen met muziek. Dat zag er goed uit”, zegt Mike. “Maar nogmaals of Vuur en Licht door gaat, is absoluut nog niet zeker. Het hangt nu niet alleen af van de regels van de regering, maar dus ook of de buren van het Fort hun bezwaar willen intrekken. Ze hebben een bom gelegd onder Vuur en Licht op het Water. De voorbereiding is nog meer onder druk komen te staan. Heel jammer, maar we blijven optimistisch.”

                Comment


                  #9
                  Kortom: leuk idee, gaat denk ik niet door

                  Comment


                    #10
                    Hoe zit dit nu? De vergunning is 14+weken geleden toch al verleent?
                    PJJJJJJJJJJJIIIIEEEEEEEEEEUUUUUWWWWWWWWWWWWW

                    Comment


                      #11
                      Oorspronkelijk geplaatst door Sirens Bekijk bericht
                      Hoe zit dit nu? De vergunning is 14+weken geleden toch al verleent?
                      Dit bericht is van gisteren, dus zeer actueel.
                      Geen idee hoe/wat, maar het klinkt als 'tegen beter weten in'.

                      Comment


                        #12
                        Ah van die .... bewoners die je beter kan dood-negeren. Die verkloten graag alles voor anderen omdat ze zelf geen ziel/doel hebben in hun leven.

                        Het hangt denk ik af van wat de overheid plant na 1 september of t doorgaat. Maar de kans is denk ik groter dat t gecancelled word dan doorgaat. Zo'n massa-event is nog simpelweg te vroeg.
                        Website: https://www.rfgfireworks.nl

                        Comment


                          #13
                          Zo vervelend als mense poeslief doen maar achter je rug om een mes in je rug steken.
                          Lafbekken zijn het.

                          Zou zonde zijn als dit evenement niet doorgaat. 2 jaren geleden bij geweest en was voor nl begeippen een zeer mooie show.
                          -Step outside the box to see the real picture-

                          Comment


                            #14
                            Zoals ik hem lees gaat het gewoon door: "De bezwaren en zorgen zijn wat betreft het college van burgemeester en wethouders dan ook ongegrond."

                            Dit moet trouwens een aardig grote show gaan worden. Wellicht dat ik hem meepak, al is Aalsmeer best een stukkie uit de buurt

                            Comment


                              #15
                              Ook ik ben hier aanwezig. Proberen alles mee te pakken wat er geschoten gaat worden dit jaar.

                              Het blijkt een pyromusical te zijn dit jaar en daar houd ik echt totaal niet van. Dus even kijken of er een goed plekje is van de muziek vandaan.

                              Comment

                              Working...
                              X