Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

[Verslag] Bezoek aan Cafferata Vuurwerk op 05-06-2020

Collapse
X
 
 • Filteren
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

  [Verslag] Bezoek aan Cafferata Vuurwerk op 05-06-2020

  5 juni 2020 - op vrijdag 5 juni was het zover: de heren van Cafferata werden bezocht voor een bezoek vanuit Vuurwerkcrew. Djaimy en Wesley (Omepje) reisden af naar Uden voor een goed gesprek. Na een hartelijke ontvangst door Roeland en Bram begonnen we onder het genot van een heerlijke Bossche bol en een kop koffie het gesprek. Er was genoeg te bespreken!  Seizoen 2019-2020
  Het afgelopen vuurwerkseizoen was voor Cafferata, net als vele andere importeurs, een echt topjaar. Hoewel de media wil doen geloven dat vuurwerk steeds minder breed gedragen wordt, was vuurwerk afgelopen jaar hot! Veel artikelen zijn dan ook volledig uitverkocht geraakt bij Cafferata, zoals bijvoorbeeld de assortimentspakketten, de WTF-box en veel klein vuurwerk. Ook de King of Town was afgelopen jaar een hardloper met meer dan 1000 verkopen!

  Wat erg meehielp aan de verkoop van het afgelopen seizoen, was de logistieke verbetering ten opzichte van 2018-2019. Daar waar er in dat seizoen leveringsproblemen waren vanuit China, was dit afgelopen seizoen beter onder controle en kon Cafferata beter plannen en uitleveren. Op de piekmomenten werkten er zelfs 150 man personeel om de leveringen correct te laten plaatsvinden.  Demo 2019-2020
  De welbekende Cafferata demo, welke plaatsvond op 2 september 2019, verliep zoals bekend niet geheel vlekkeloos. Hoewel de voorbereidingen vroegtijdig waren opgestart, werd een groot gedeelte van de nieuwe producten voor 2020 niet vrijgegeven in de haven van Hamburg. Het vuurwerk was dan ook niet op plek van bestemming op het juiste moment. Om de bezoekers tóch een indruk te geven van het vuurwerk, is er besloten een nieuwe demo te schieten op een andere locatie, waarbij het vuurwerk gelukkig wél gearriveerd was. Die demo was dan ook zeker geslaagd volgens de heren van Cafferata!  Vooruitblik 2020-2021
  Het jaar 2020 is vooralsnog een bijzonder jaar gebleken. De uitbraak van het coronavirus heeft de wereld in zijn greep, zo ook de vuurwerkbranche. Hoewel de productie voor het komende seizoen al is opgestart, is het momenteel nog onmogelijk om de fabrieken in China te bezoeken. De communicatie verloopt daarom voornamelijk via online diensten als WeChat, Skype en mail. Gelukkig beschikken ook de Chinese fabrikanten grotendeels over kwalitatieve opname apparatuur, waardoor het beoordelen van vuurwerk op film redelijk goed te doen is.

  Voor de vuurwerkverkoop 2019-2020 verwacht Cafferata vuurwerk weinig problemen. Hoewel het nog onduidelijk is of we aan het eind van het jaar nog steeds moeten werken met een 1,5 meter samenleving, heeft het al wel een concept opgestart waarbij winkels hieraan kunnen voldoen. Denk hierbij aan het plaatsen van elementen om zo rijen mét 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, promotiemateriaal met huisregels etc.  Assortiment 2020-2021
  Goed nieuws voor ons vuurwerkliefhebbers. Er komen namelijk minimaal 30 nieuwe artikelen bij, waar zonder al te veel informatie vrij te geven, enkele zéér interessante artikelen bij zitten! Zo worden een aantal oude artikelen geherintroduceerd in de nieuwe ''Old-Skool'' lijn. Deze lijn zal naast cakes ook enkele zéér gewilde CAT 2 klein vuurwerk artikelen bevatten. Wat dit is willen de heren bij Cafferata vooralsnog geheim houden, daar concurrentie op de loer ligt. Maar aan de previews die aan ons zijn gegeven kunnen wij alvast zeggen: stay tuned! Houd het laatste nieuws hierover zeker in de gaten.

  Daarnaast zal Cafferata Vuurwerk de huidige lijnen onder de loep nemen. Er zullen een aantal producten gaan uitlopen, de producten uit de Showtime lijn zullen worden geperfectioneerd waar nodig en het prijsniveau zal worden herzien. Hoewel Cafferata zichzelf als importeurs ziet met het totaalpakket van logistiek, marketing, vuurwerk en service, hebben ze dit jaar als doel gesteld een beter afgestemd prijsniveau te realiseren. Door de prijsverschillen in dezelfde productcategorieën te herzien zal een duidelijker beeld voor zowel liefhebbers, consument als vuurwerkdealer ontstaan.  Demo 2020
  Zoals vermeld en bij iedereen bekend, is de evenementen branche één van de hardst getroffen sectoren in Nederland. Vooralsnog is het tot 1 september 2020 niet mogelijk evenementen met een vergunningsverplichting te organiseren. Wat wél mogelijk is, is een vuurwerkdemonstratie met een totaalgewicht van maximaal 200 kg, daar er hiervoor geen vergunning benodigd is maar alleen een melding bij de provincie. Cafferata houd de ontwikkelingen met betrekking tot de evenementen goed in de gaten, maar de demo komt er hoe dan ook en wel midden september. De precieze invulling hierover zal hopelijk spoedig volgen.

  Wat wel bekend is, is dat de demo dit jaar helaas op een andere locatie zal plaatsvinden. De oude locatie, tegenover het bedrijfspand, is helaas verkocht en er word al druk gebouwd. Voor de demo heeft Cafferata enkele interessante locaties op het oog, maar hier zijn ze nog niet helemaal over uit. Ook deze informatie volgt hopelijk spoedig!  Vragen van de leden
  Zoals altijd zijn niet alle vragen beantwoord in het bovenstaande verslag. Om deze vragen toch de beantwoorden, hebben wij de heren van Cafferata onderstaande vragen voorgelegd. Hopelijk hebben ze deze voldoende beantwoord!

  Oorspronkelijk geplaatst door Joxer
  Goh, ben ik de enige?

  Waar gaan de afgekeurde Cobra's heen die voor de Nederlandse markt waren?
  De bestelde artikelen worden retour gestuurd naar Italië.

  Oorspronkelijk geplaatst door ghoost
  mooie vraag! daarop volgend... wat was de gedachtegang hierachter????
  De reden om in zee te gaan met Di Blasio Elio was om een kwalitatief goede knaller op de Nederlandse markt te brengen. Het bedrijf heeft bewezen in de professionele vuurwerkbranche kwalitatief goede producten te kunnen produceren. Door de steeds terugkerende vraag in de vuurwerkwinkels om kwalitatief knalvuurwerk, hebben wij besloten de samenwerking aan te gaan. Echter, de reactie die hierop volgde hadden wij niet aan zien komen. Wij waren ervan overtuigd, binnen de wettelijk vastgestelde normen, een mooi alternatief aan te kunnen bieden voor het illegale vuurwerk.

  Oorspronkelijk geplaatst door Vuuwerk Team Dorgelo
  Komt er een wtfbox 3.0?
  Nee, de WTF BOX zal niet meer terugkomen, De 1.0 en 2.0 zijn volledig uitverkocht bij Cafferata, er zal alleen nog resterende voorraad worden verkocht bij winkeliers. Wél komt er een andere actie, hier word later in het jaar meer informatie over vrijgegeven.

  Oorspronkelijk geplaatst door Struijkie
  Hoe denken jullie het gat van de single shots en de vuurpijlen op te vangen indien alles verboden wordt?
  Zoals deels al is vermeld zullen er een aantal nieuwe klein vuurwerk artikelen worden geïntroduceerd. Enkele hiervan vallen onder de ''Old-Skool'' lijn en zijn, zo denken de heren van Cafferata, zeer interessant voor de vuurwerkliefhebber!

  Oorspronkelijk geplaatst door ajaxciedjuhh
  Waarom is jullie Vuurwerk over het algemeen zo prijzig t.o.v. andere importeurs ?
  Komend seizoen zullen de prijsranges binnen het assortiment onder de loep worden genomen. Cafferata Vuurwerk is van mening dat de prijs/kwaliteit verhouding dan volledig orde is in het assortiment.

  Oorspronkelijk geplaatst door Giygas
  De Crackling Crystal fontein is echt een topper, kunnen we komend jaar nog een goede fontein verwachten?

  En kunnen we nog meer Showtime producten verwachten?
  Ja, er komt een nieuwe fontein in het assortiment gebaseerd op de Crackling Chrystal. Deze zal vallen onder de German Power lijn en is qua effect vrijwel identiek aan de Crackling Chrystal, alleen zal deze 50% minder kruit bevatten. De prijs logischerwijs ook een stuk interessanter!

  De Showtime lijn zal, zoals vooralsnog bekend, niet worden uitgebreid. Wel worden bepaalde producten geperfectioneerd daar dit vorig jaar door de eindejaarsdrukte niet is gelukt.

  Oorspronkelijk geplaatst door RandomDaniel
  Waarom importeren jullie producten die bij lange na niet voldoen aan de productfilmpjes?
  Wij streven er, net als iedere importeur, naar om zoveel mogelijk waarheidsgetrouwde beelden te kunnen tonen. Ondanks onze eigen kwaliteitscontrole in China gebeurt het toch dat er producten niet geheel voldoen aan de films. Waar dit aan ligt is niet altijd 1,2,3 aan te wijzen daar wij niet álles kunnen controleren. Wat wij wel doen, is net als we dit jaar in de Showtime lijn gaan doen, de producten perfectioneren om zo dicht mogelijk bij het beoogde resultaat te komen.

  Oorspronkelijk geplaatst door thermite
  - Komt er dit jaar een WTF Box 3.0?
  - Zijn er uitlopende producten?
  - Komen er dit jaar nieuwe producten?
  Nee, er komt geen WTF Box 3.0.

  Ja, er zijn uitlopende producten. Welke dit zijn is vooralsnog niet geheel bekend, maar er zal ruimte gemaakt moeten worden voor de nieuwe producten.

  Ja, dit jaar komen er minimaal 30 nieuwe producten.

  Oorspronkelijk geplaatst door YorickT
  Ik heb nog een tweede vraag:

  Op Facebook lijkt caffero een metamorfose door te maken (nieuw stijl logo bijvoorbeeld) is dit iets wat we in jullie consumenten lijn en huisstijl ook gaan terug zien?
  Wij hebben er in 2017/2018 voor gekozen om de Vuurwerktoppers lijn geheel te voorzien van een nieuwe stijl. Deze lijn zal ook het uithangbord gaan worden voor Cafferata vuurwerk. Er zal dus geen verdere metamorfose komen.

  Oorspronkelijk geplaatst door Torrr
  Wie hebben de nieuwe cakes van Katan bedacht ( label en uitwerkingen), jullie , Katan of samen ?
  De nieuwe productie voor Katan is door Katan zelf bedacht.

  Oorspronkelijk geplaatst door Rico
  Komt de Great Hearts dit jaar terug? Deze maakte echt veel indruk in de straat.
  Komt Cafferata met meer van dit soort bijzondere effecten voor de liefhebber?
  Ja, de Great Hearts zal dit jaar terugkomen. Daarnaast streven wij er naar elk jaar met zulke innovatieve effecten te komen, echter is dit niet ieder jaar mogelijk daar de mogelijkheden steeds beperkter worden door enerzijds veiligheidsvoorschriften in China en anderzijds omdat er al héél veel effecten beschikbaar zijn.

  Oorspronkelijk geplaatst door pyrofan#1
  Hoe kijken jullie naar het komende vuurwerkseizoen met de Corona maatregelen in het achterhoofd? Voorzien jullie bijvoorbeeld leveringsproblemen of verloopt alles volgens schema?

  Zijn jullie van plan in september, als het überhaupt al mogelijk/toegestaan is, al dan niet in een aangepaste (uitgeklede) vorm een demo te organiseren?

  Wat als de maatregel omtrent evenementen wordt verlengd van 1 september tot een later moment in het jaar of zelfs 2021, is het dan mogelijk om demo's en/of shows te verzorgen onder de 200kg vuurwerk, dus enkel met een melding van ontbranding?
  Wij voorzien vooralsnog geen leveringsproblemen daar de productie al deels is opgestart.

  Ja, wij zijn van plan een demo te organiseren, in welke vorm is nog niet geheel duidelijk.

  Ja, in die vorm is een demo zeker een mogelijkheid. Maar we willen vooralsnog niet teveel vooruitlopen op de zaken en hopen een demo te kunnen geven zoals altijd, mét publiek en mét eindshow.

  Oorspronkelijk geplaatst door groningerpyro
  Komt er weer een product zoals de various ring?
  Nee, vooralsnog niet.

  Na een uitgebreid gesprek, het bezoek aan de bunkers en pompinstallatie én het ontvangen van een kleinigheidje was het tijd om te vertrekken uit Uden. Wij bedanken Cafferata Vuurwerk voor de gastvrijheid en zien elkaar graag terug tijdens een nieuw bezoek! Houd voor de actuele informatie het forum in de gaten, evenals eventuele acties ().  Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:

  #2
  Leuk en uitgebreid verslag. Ook super antwoorden van Cafferata die gewoon eerlijk zijn en totaal niet politiek correct. Die 'smet' van het Cobra rotje vind ik ook persoonlijk ver uit verband gehaald en nu gewoon oprecht verklaard vanuit Cafferata. Vergeten en vergeven Ook mooi nieuws dat ze de prijzen van sommige producten scherper proberen te maken, daar die nogal hoog lagen. Ook mooi nieuws van een nieuwe crackling fontein! Dat is een zeer gewenst artikel.

  Cafferata heeft bij mij weer punten gescoord.

  Comment


   #3
   Old Skool cat 2!!!
   Heeft u misschien een vuurtje?

   Comment


    #4
    Zo worden een aantal oude artikelen geherintroduceerd in de nieuwe ''Old-Skool'' lijn. Deze lijn zal naast cakes ook enkele zéér gewilde CAT 2 klein vuurwerk artikelen bevatten. Wat dit is willen de heren bij Cafferata vooralsnog geheim houden, daar concurrentie op de loer ligt.    Nu ben ik heeeeeeelll nieuwsgierig geworden!
    我也喜欢年纪较大的烟花

    Comment


     #5
     Waarom is jullie Vuurwerk over het algemeen zo prijzig t.o.v. andere importeurs ?


     Komend seizoen zullen de prijsranges binnen het assortiment onder de loep worden genomen. Cafferata Vuurwerk is van mening dat de prijs/kwaliteit verhouding dan volledig orde is in het assortiment.     Andere importeurs zijn vaak veelal goedkoper.
     Snap nog niet echt hoe de vork in de steel zit m.b.t. prijs/kwaliteit, jullie wel ?
     我也喜欢年纪较大的烟花

     Comment


      #6
      Mooi verslag, heldere antwoorden en zeker benieuwd naar de nieuwe producten die het gemis moeten opvullen. Spanning begint weer te stijgen zo aan de vooravond van het seizoen.
      https://www.youtube.com/user/flutsjah/

      Comment


       #7
       Oorspronkelijk geplaatst door ajaxciedjuhh Bekijk bericht
       Waarom is jullie Vuurwerk over het algemeen zo prijzig t.o.v. andere importeurs ?


       [I]Komend seizoen zullen de prijsranges binnen het assortiment onder de loep worden genomen. Cafferata Vuurwerk is van mening dat de prijs/kwaliteit verhouding dan volledig orde is in het assortiment.
       Ik vind het een prima verslag en over het algemeen prima antwoorden. Maar het bovenstaande antwoord op bovenstaande vraag is erg teleurstellend. Het is in feiten zelfs geen antwoord. Ik weet nog steeds niet waarom men de afgelopen jaren over de brede lijn erg forse prijzen heeft gehanteerd. Het onder de loep nemen van prijzen zegt alleen iets over de toekomst en komt op mij eerder over op een zoethoudertje zonder garanties/verplichtingen. Of is er iemand die nu wel een duidelijk beeld heeft waarom 500gr cakes tot op de dag van vandaag voor 50,- a 80,- worden aangeboden?
       Laatst aangepast door bonzo26; 20 June 2020, 22:13.

       Comment


        #8
        Leuk verslag heren, volgende keer alleen graag foto's van de Bosche bollen
        16e jaar op vuurwerkcrew!!

        Comment


         #9
         Weer een mooi verslag, bedankt! Blijf het altijd mooi vinden dat we als liefhebbers vragen kunnen stellen aan importeurs en dan ook nog eens duidelijke en heldere antwoorden op de vragen, respect.

         Positief dat het assortiment nog eens onder de loep wordt genomen en ik ben toch wel heel erg nieuwsgierig geworden naar het broertje van de Crackling Crystal fontein. Die moet er dit jaar echt komen, wil graag dat 'vertraagde crackling effect' eens in de straat bewonderen.

         Ook geweldig dat Cafferata de stap neemt om een old school lijn op de markt te brengen. Man wat ben ik benieuwd naar het kleine spul en vooral ook de labels. Zou toch geweldig zijn als daar bijvoorbeeld de Flower Charm grondbloemen tussen zouden zitten.
         Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:

         Comment


          #10
          Best opvallend dat ze het afschuiven op "dat gebeurd nu eenmaal" bij mijn vraag.
          Waarom is het verschil zo veel groter tussen film en uitwerking dan bij andere importeurs? Waarom wordt er op de film bij wijze van een product met kooi geschoten, en krijg je een product zonder kooi?

          Als ik jullie was zou ik een andere fabriek zoeken, of gewoon eerlijke filmpjes uploaden van de productie. Gewoon bij wijze van een cake uit de productie er tussen uit pikken en die op film zetten.
          Ook bekend als Vuurwerk Nederland!

          Comment


           #11
           Bedankt wederom voor een mooi en duidelijk verslag.

           Comment


            #12
            Mooi verslag heren, leest prettig weg.

            jammer dat er bij sommige antwoorden op de vragen nog steeds wat onduidelijkheid blijft en zeer jammer dat er geen vervolg wordt gegeven aan de WTF met een 3.0.

            Oorspronkelijk geplaatst door bonzo26 Bekijk bericht
            Maar het bovenstaande antwoord op bovenstaande vraag is erg teleurstellend. Het is in feiten zelfs geen antwoord.
            Ja en nee, ze zeggen dat ze elk product qua prijs onder de loep gaan nemen, dus het zou de goede kant op kunnen gaan
            Vuurwerk doet de duivels dansen

            Comment


             #13
             Maarja wat wil je op zo'n vraag horen? Het is natuurlijk ook een redelijk brutale vraag waar een bedrijf het antwoord niet op hoeft te geven. ( niet dat het mij interesseert hoor maar ik snap het wel vanuit een importeur )

             En als ze dan zouden zeggen: Onze inkoopprijs is hoog, vandaar. Dan heb je dat antwoord, en dan is het oh okee en klaar? Dat het te duur is en niet marktcomform dat is wel echt een feit. Gelukkig dat daar wat aan gedaan wordt.

             Comment


              #14
              Oorspronkelijk geplaatst door MasterBsc Bekijk bericht
              Maarja wat wil je op zo'n vraag horen? Het is natuurlijk ook een redelijk brutale vraag waar een bedrijf het antwoord niet op hoeft te geven. ( niet dat het mij interesseert hoor maar ik snap het wel vanuit een importeur )

              En als ze dan zouden zeggen: Onze inkoopprijs is hoog, vandaar. Dan heb je dat antwoord, en dan is het oh okee en klaar? Dat het te duur is en niet marktcomform dat is wel echt een feit. Gelukkig dat daar wat aan gedaan wordt.
              Wat ik op zo'n vraag wil horen (een eerlijke en transparante uitleg m.b.t. het heden en verleden) en wat ik verwacht te horen (politiek correct 'we zullen een poging doen ons leven te verbeteren in de toekomst, maar geven vooral niets openlijk toe'), dat is een wereld van verschil. Ik heb zeker geen illusies, geloof al jaren niet meer in sprookjes, maar dat maakt mijn mening over dit (mijns inziens)ontwijkende antwoord niet positiever.

              Ik vind de vraag overigens niet brutaal. Als ik naar een autodealer ga, en ik zie voor mijn gevoel (en op basis van de specificaties) twee soortgelijke auto's staan, waarbij de ene veel duurder is dan de andere, dan vraag ik aan de verkoper ook hoe het komt dat die andere zoveel duurder is. En vervolgens verwacht ik ook dat die verkoper een iets concreter antwoord geeft als 'dat ga ik even onder de loep nemen'.

              Dat er wat aan gaat gebeuren is nog allerminst zeker overigens. Men gaat het onderzoeken. Ik lees nog nergens een toezegging. Sowieso apart dat men zich hier kennelijk niet van bewust is en het nog moet gaan onderzoeken. Je weet als importeur hopelijk zelf ook dat je prijzen niet marktconform zijn en wat de oorzaak ervan is. Of is iets als benchmarken of spideren compleet nieuw in de vuurwerkbranche?

              p.s. nu ga ik er in dit draadje niet meer op reageren, omdat dit issue en mijn mening over dit ene punt niet de overhand hoeven te krijgen in een verder leuk en positief verslag (ook voor mij).

              Comment


               #15
               Misschien had ik de vraag anders kunnen stellen, bedoelde het niet als een aanval op hun.
               mocht het wel zo overgekomen zijn, mijn excuses daar voor!

               idd wat bonzo aangeeft mbt de autodealers, zo denk ik er ook over

               masterbsc heeft ook gelijk.
               ik had de vraag beter anders moeten stellen, goede les voor in de toekomst               't positive is dan wel, ze gaan er in iedergeval naar kijken. dat is al beter dan er niet naar kijken. toch ?

               bedankt voor het verslag, en de andwoorden op de vragen!
               我也喜欢年纪较大的烟花

               Comment

               Working...
               X