Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Algemene info TNT-Pyro

Collapse
X
 
 • Filteren
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

  Algemene info TNT-Pyro

  Naast Bonfireworks is er nog een nieuwe importeur op komst. Dit is: TNT-Pyro!

  Ook bij deze lijn heeft de chinese fabriek de vrije hand gekregen om producten te ontwikkelen die geschikt zijn voor de Nederlandse markt.
  In totaal zullen er dit jaar 15 tot 20 nieuwe producten worden geïmporteerd. Dit zal ook via Rubro gebeuren. Rubro verzorgt de opslag en de distributie van deze producten.

  Winkeliers die geïnteresseerd zijn en die de nieuwe producten willen inkopen tegen goede voorwaarden, kunnen zich daarom ook melden bij Rubro Vuurwerk.

  #2
  Zijn bon en tnt nieuwe rubro lijnen of zijn het daadwerkelijk 'echte' importeurs zoals pangu en evolution bij gbv zijn ingetrokken?
  PJJJJJJJJJJJIIIIEEEEEEEEEEUUUUUWWWWWWWWWWWWW

  Comment


   #3
   Goeie vraag Sirens. Hier ben ik ook benieuwd naar. Persoonlijk denk ik dat tweede en dat Rubro gewoon de distributie verzorgt en er verder niet heel veel met de producten te maken heeft.

   Iemand enig idee waar TNT verkocht gaat worden?

   Comment


    #4
    Bonfireworks en TnT Pyro komen uit de zelfde fabriek waar ook Rubro zijn producten inkoopt. De Fabriek in China is de eigenaar van zowel Bonfireworks als TnT Pyro. Deze fabriek heeft Rubro gevraagd om deze producten te kunnen aanbieden in Nederland, voor een kleine selectieve winkels die eens wat anders willen.

    Rubro is dus niet de eingenaar van deze lijnen, en verzorgt enkel de distributie en opslag voor Nederland.

    Comment


     #5
     Ik vind het een apart verhaal worden.

     Oorspronkelijk geplaatst door Djaimy Bekijk bericht
     Bezoek Dream fireworks / Bonfireworks 16 juni 2018

     Zaterdag 16 juni 2018 zijn we op bezoek geweest bij Dream Fireworks. Dit maal zijn Bastiaan (Bassie1978) en ik (Djaimy) afgereisd naar Enschede, om weer eens bij te praten met deze importeur. Voor mij persoonlijk een spannend gesprek, het was immers mijn eerste bezoek namens Vuurwerkcrew!

     We kennen Dream Fireworks natuurlijk allemaal als importeur van Bonfireworks consumenten vuurwerk, met de Oriental Collection en de Exclusive Fireworks collection en later zijn hier nog de Dream collection en de Special Dream collection aan toegevoegd. Lijnen die bij veel freaks bekend zijn, maar de laatste jaren wat in de vergetelheid zijn geraakt. Mede hierdoor en doordat er vragen zijn gesteld op het forum hebben wij een afspraak gemaakt met Frits (eigenaar) om het merk weer eens terug te halen in onze geheugens. Nadat we hartelijk werden begroet door Kevin, de zoon van Frits, en Frits zelf, zijn we onder het genot van een blikje fris in de showroom annex cursusruimte gaan zitten. Frits geeft namelijk nog steeds diverse cursussen aan zowel bezigers als de overheid. Op de beamer stonden al een aantal websites klaar die Frits aan ons wilde tonen. We waren erg benieuwd!     De afgelopen jaren heeft Dream up’s and downs gekend. Met als dieptepunt het faillissement van een van de bv’s en het niet verlenen van de vergunning voor het vergroten van de opslag in Enschede. Dit was eigenlijk ook het einde van het importeren van het consumentenvuurwerk. Dream Fireworks heeft zich daarom de afgelopen tijd voornamelijk gericht op het verzorgen van shows met zowel professioneel als consumenten vuurwerk. Hierin is men ook erg gegroeid. Men verzorgd veel kleinere shows maar ook nog steeds een aantal zeer grote shows. Daarnaast is de kermisshow in Enschede natuurlijk ook het paradepaardje en één van de mooiere en grotere kermisshows in Nederland. Dream Fireworks werkt echter aan een kleinschalige terugkeer op consumenten gebied, waar later in het verslag meer aandacht aan besteed wordt.

     Het bedrijf is de afgelopen jaren wel actief geweest als vuurwerkverkooppunt. Deze winkel is gevestigd in Glanerbrug en is dealer van Rubro vuurwerk en Vuurwerkmania. Momenteel heeft Dream Fireworks in Enschede de bunkers nog gevuld met diverse artikelen van Rubro en Vuurwerkmania.     Professionele gedeelte
     Dream Fireworks staat bekend als schietbedrijf die professionele shows verzorgd, maar ook actief is bij de kleinere evenementen, zoals het schieten van een bruiloftsvuurwerk. We begonnen met deze ‘’tak van sport’’ om over te praten. Frits vertelde ons dat ze tegenwoordig erg druk zijn met het verzorgen van groot vuurwerk, waaronder bij de Hofvijver in Den Haag, de vuurwerkshow bij de Vierdaagse en het eindejaarsvuurwerk in Rotterdam. We hebben hier een aantal beelden van gezien, maar ook gesproken over hoe dit alles geregeld werd. Om een lang verhaal kort te maken: de passie van Frits spat er vanaf, maar het is veel werk, geregel, gevlieg van de ene plek naar de andere. Dit drukke gedeelte biedt echter ook een enorme kans voor de vuurwerkliefhebbers: Dreamfireworks is op zoek naar liefhebbers die het bedrijf willen helpen bij het verzorgen van dit grote vuurwerk. De opdrachten worden er elk jaar meer en meer, maar de capaciteit van het huidige team is volledig gevuld. Omdat het voor Frits erg belangrijk is dat er liefhebbers komen met kruid door de aderen, wil hij graag een beroep op ons als forum doen. Hierbij gaf hij het volgende aan:

     ‘’ Onze vuurwerkshows stralen passie voor vuurwerk uit, liefde voor het vak. Wij willen dit image graag behouden, liefhebbers kunnen ons hierbij helpen. Wij bieden ze een prachtige inkijk in de vuurwerkwereld, waarbij er mogelijkheden zijn om door te groeien als certificaathouder. Zelf verzorgen wij ook diverse cursussen, wij kunnen ze dus bijstaan waar het moet!’’

     Het uitbreiden van het team past volledig binnen het bedrijf, dat nog steeds groeiende is en deze ontwikkeling graag wilt voortzetten. Hiervoor is de site volledig aangepakt en wordt nog verder uitgebreid en aangepast. Wij hebben al een aantal promotiefilms mogen zien die gebruikt gaan worden en die zien er zéér gelikt uit. Daarnaast is het bedrijf ook gegroeid op het gebied van ‘’klein vuurwerk’’. Zo heeft het bedrijf geïnvesteerd in zogenaamde ‘’stage flames’’, apparatuur waarmee een vuurshow kan worden gegeven op podia, maar ook in ‘’mobiele fonteinen’’, waarmee een vuurzee tot wel 20 meter hoog kan worden gecreëerd. Hiermee zal het bedrijf de komende tijd veelvuldig gaan experimenteren, zodat er in de loop van het jaar diverse shows voorzien kunnen worden van special effecten.


     Nog een leuk nieuwtje: Dream Fireworks is zijn eigen professioneel vuurwerk gaan importeren. Dit zal gaan om shells, candles, single shots en boxen die gebruikt gaan worden in de eigen shows. De productie is nagenoeg klaar en zal binnenkort verscheept gaan worden.

     Bonfireworks

     Bekender wellicht op het forum is het consumentengedeelte van Dream fireworks. Het bedrijf heeft jarenlang eigen vuurwerk geïmporteerd onder de naam Bonfireworks. Echter is, zoals al is vermeld, dit de laatste jaren op een zijspoor beland. Het is bij Frits inmiddels wel weer een beetje beginnen te kriebelen om het consumentengedeelte toch weer op te pakken, wat heeft geleid tot de productie van 12 gloednieuwe compoundboxen. Momenteel voldoen deze boxen nog niet aan de gewenste kwaliteit die het bedrijf nastreeft. Het is daarom nog de vraag of de boxen dit jaar worden geïmporteerd, of volgend jaar. Dit hangt af van het feit of de beoogde kwaliteit kan worden gehaald. Daarnaast heeft Frits het idee opgevat om van het oude assortiment, bestaande uit de lijnen Exclusive Fireworks Collection, Oriental Collection, Dream Collection en Dream Special Collection, een selectie te maken van cakes en deze opnieuw te laten importeren. Uiteraard zal hier dezelfde kwaliteit nagestreeft worden waar deze lijn om bekend staat. Het zal hierbij om zo’n 10 cakes moeten gaan die weer op de Nederlandse markt worden gebracht. Hiervoor heeft Frits ons de volgende vraag aan jullie gesteld:

     ‘’Welke producten van het oude assortiment van Bonfireworks zouden jullie graag terug zien op de Nederlandse markt, die wij opnieuw kunnen importeren uit China?’’


     Het laatste punt dat is besproken, betreft het opzetten van een gloednieuwe winkelactie van de winkel uit Glanerbrug, dat voornamelijk producten verkoopt van Rubro en Vuurwerkmania, maar ook de laatste restanten van het oude assortiment van Bonfireworks. Deze verkoop zal via de winkelsite gebeuren: www.fritspenvuurwerk.nl.
     Het idee hierbij is om voor absolute bodemprijzen de producten aan te bieden. Het zal hierbij gaan om alleen huidige voorraad, waardoor de levering gegarandeerd kan worden. Echter is er niet voor alle producten een ruime voorraad aanwezig, op is dus echt op! Wij hebben al een greep uit het assortiment gezien dat aangeboden zal worden, met bijbehorende prijzen. Wij kunnen maar één ding zeggen: dat ziet er ééérg goed uit!

     Verder komt er ook een nieuwe website: bonfireworks.nl !
     Naast dat de website voor Dream Fireworks flink wordt vernieuwd, is er dus ook een nieuwe site voor Bonfireworks. Hierbij komt een webshop gedeelte, alleen voor professionele bezigers, waar alle huidige voorraad professioneel vuurwerk van het bedrijf zal worden aangeboden. Hier staat dus de volledige voorraad van professioneel vuurwerk in.


     Vragen van de leden
     Bovenstaande tekst heeft nagenoeg alle vragen beantwoord vanuit de leden. Echter willen wij hier nog twee specifieke vragen toelichten:     Zoals aangegeven zijn wij bereid een aantal toppers opnieuw te importeren. Wanneer de earcatcher hiertoe behoord, zullen wij zeker kijken of dit mogelijk is met de oude, vertrouwde kwaliteit!     Deze spullen die aangeboden stonden, waren niet van Bonfireworks/Dream Fireworks, maar van een ander schietbedrijf.

     Wij danken de firma Bonfireworks / Dream Fireworks en de familie Pen, voor de hartelijke ontvangst en de tijd die men voor ons heeft genomen en zien met plezier uit naar het volgende bezoek! Tot slot nog wat leuke foto’s!


     PJJJJJJJJJJJIIIIEEEEEEEEEEUUUUUWWWWWWWWWWWWW

     Comment


      #6
      Tja kan zo simpel zijn dan ze nooit de eigenaar van de merknaam waren maar het gewoon importeerde of dat ze de naam achtergelaten/verkocht hebben bij de fabriek waar ze voorheen bestelde, toch?
      Geen idee

      Weet wel dat wie er ook achter zit, ze wel weten waar ze mee bezig zijn!

      Comment


       #7
       Oorspronkelijk geplaatst door VesperCycloon Bekijk bericht
       Bonfireworks en TnT Pyro komen uit de zelfde fabriek waar ook Rubro zijn producten inkoopt. De Fabriek in China is de eigenaar van zowel Bonfireworks als TnT Pyro. Deze fabriek heeft Rubro gevraagd om deze producten te kunnen aanbieden in Nederland, voor een kleine selectieve winkels die eens wat anders willen.

       Rubro is dus niet de eingenaar van deze lijnen, en verzorgt enkel de distributie en opslag voor Nederland.

       Viel me al gelijk op effecten zelfde zijn als Rubro en Mania , gewoon zelfde fabriek dus beetje raar om met al die losse merken te komen, als toch zelfde fabriek is

       Comment


        #8
        Euhh Bonfire works was toch in handen van Hayo Wolff en avp Arjan?

        Comment


         #9
         Maakt mij niet uit wie ze zijn als het maar te koop is in Groningen ben ik blij.

         Comment


          #10
          Is het niet zo dat Dream dit jaar "ineens" de demo verzorgde van Rubro en Mania? Er zijn veel dingen waarvan wij geen weet hebben en wellicht niet eens willen weten. Rubro importeerd al het vuurwerk voor Dream van Shell tot profboxen...er ligt wel een linkje lijkt me.
          Oorspronkelijk geplaatst door Richardus Bekijk bericht
          Euhh Bonfire works was toch in handen van Hayo Wolff en avp Arjan?

          Comment


           #11
           Oorspronkelijk geplaatst door Richardus Bekijk bericht
           Euhh Bonfire works was toch in handen van Hayo Wolff en avp Arjan?
           Huh, nou denk ik van 'hayo wolff? Bon was toch onder Dream van Pen?"..ik weet het niet meer, laat maar. Inderdaad zijn er altijd vele kruisverbindingen tussen importeurs en verhuizingen en samenwerkingen van personen binnen vuurwerkland, zodat er voor niet-ingewijden op basis van de kleine snippets die boven komen drijven vaak geen touw aan vast te knopen is.

           Het zal allemaal wel...ik begin het hoe langer hoe minder interessant te vinden, merk ik.

           Comment


            #12
            Oorspronkelijk geplaatst door Sirens Bekijk bericht
            Ik vind het een apart verhaal worden.
            Dus een verhaal van ruim drie jaar terug klopt opeens? De wens van dream was om bonfire weer terug te halen. Wellicht niet haalbaar gebleken. Nu is dit bij TNT en bij Bonfireworks wellicht precies wat er nodig was?

            Mij maakt het niet echt uit, de producten zien er top uit en heb her en der ook al producten besteld. We gaan het zien!

            Comment


             #13
             Klinkt zeker interessant, afwachten maar!

             Comment


              #14
              Hebben jullie dit verhaal destijds uit de duim gezogen dan?
              PJJJJJJJJJJJIIIIEEEEEEEEEEUUUUUWWWWWWWWWWWWW

              Comment


               #15
               Oorspronkelijk geplaatst door Sirens Bekijk bericht
               Hebben jullie dit verhaal destijds uit de duim gezogen dan?
               Dat zal toch ook wel weer meevallen...

               Comment

               Working...
               X