Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

[VERSLAG] Bezoek aan Lesli Vuurwerk 17-06-2020

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    [VERSLAG] Bezoek aan Lesli Vuurwerk 17-06-2020

    17 juni 2020 - op woensdag 17 juni was het zover, de heren van Lesli Vuurwerk werden bezocht op locatie in Best, Noord-Brabant. Er was genoeg te bespreken, gezien Lesli Vuurwerk vorig jaar distributeur is geworden van Funke NL en Luypaers NL naast Zena Vuurwerk en Red Wire. Ook hebben ze begin van het jaar Vuurwerktotaal overgenomen. Mattenfreak (Mike), Arviidd (Arvid) en Djaimy reisden af om met de heren te spreken.



    Seizoen 2019-2020
    Het afgelopen seizoen was een topseizoen voor Lesli Vuurwerk. De verkoop verliep goed, de laatste verkoopdagen verliep wat moeizamer door de voorspelde mist in sommige delen van het land, maar over het algemeen is er goed verkocht. Sommige items waren dan ook compleet uitverkocht! Vooral de artikelen uit de lijn van Funke NL en Luypaers NL waren hardlopers, met name de grote singleshots. Daarnaast is ook de uitbreiding in het klein vuurwerk goed verkocht, met name het Categorie 1 vuurwerk.

    Logistiek gezien verliep het afgelopen verkoopseizoen ook erg goed voor Lesli. Doordat ze al vroeg in het jaar hebben ingekocht, was het gros van het assortiment ruim op tijd binnen en zijn de dealers tijdig bevoorraad.

    Demo 2019-2020
    De winkeliersdemo van afgelopen jaar is succesvol verlopen. De opkomst was groot en het uitgewerkte thema ‘’Tradities’’ is goed ontvangen door het publiek. Het was een geslaagde avond met veel vuurwerk, dat ook goed is ontvangen door zowel de winkeliers als de liefhebbers. In het begin van 2019 is er een aparte demo geschoten voor zowel Red Wire als Zena Vuurwerk en óók die demo’s zijn goed ontvangen bij het publiek. Hoe de demo’s er komend seizoen uit gaan zien in verband met de corona perikelen lees je verderop in het verslag.



    Vooruitblik 2020-2021
    Dat 2020 een opmerkelijk jaar is, is velen al bekend. De corona pandemie heeft de gehele wereld in zijn greep. Ook bij Lesli Vuurwerk merken ze hier de gevolgen van. Er heeft dit jaar nog geen bezoek aan China plaats kunnen vinden, maar gelukkig is tijdens het bezoek eind vorig jaar al een groot deel van het assortiment voor 2020/2021 ingekocht. De artikelen die nog moeten worden ingekocht, worden uitgewisseld via Sociale Media (WeChat) en per mail. Hoewel het beoordelen op basis van videobeelden lastiger is dan in het echt, heeft men vertrouwen in de kwaliteit, ook omdat Lesli Vuurwerk ter plekke kwaliteitscontroleurs heeft.
    De productie is ook al grotendeels opgestart en Lesli Vuurwerk verwacht weinig hinder te ondervinden in het tijdig leveren van het vuurwerk.

    2020 brengt voor de winkeliers nog een hoop onduidelijkheid met zich mee. Onduidelijk is of we aan het einde van het jaar nog de 1,5meter maatregel dienen na te leven. Indien dit wel het geval is zal Lesli Vuurwerk haar dealers bijstaan en assisteren waar nodig. Communicatie hierin is cruciaal en daar bereiden ze zich dan ook op voor.



    Assortiment 2020-2021
    Zoals al eerder is vermeld heeft Lesli Vuurwerk tijdens het bezoek aan China eind 2019 een groot gedeelte van het assortiment ingekocht. Er staan voor komend seizoen een aantal verrassende artikelen op de plank. Van klein grondvuurwerk tot grote compounds, van fonteinen tot categorie 1 vuurwerk. Voor het assortiment specifiek van Funke NL verwacht men ook een grote uitbreiding te hebben, echter is dat nog niet helemaal rond vanwege de strenge kwaliteitseisen die voor dit label gelden. Dit zal, met name door de corona perikelen, pas last minute kunnen worden beslist. De artikelen die wij hebben mogen zien beloven veel goeds, een brede uitbreiding over de gehele linie met enkele zeer interessante producten voor ons liefhebbers!

    Daarnaast zal Lesli Vuurwerk met een interessante actie komen die ook voor ons liefhebbers interessant zal zijn. Dit concept zal worden gepresenteerd onder de naam ‘’Code-Z concept’’ en bevat een 7tal goed geprijsde compounds welke niet zomaar te bestellen zijn. De precieze invulling van deze actie weten wij nog niet, maar het zal een soort van online actie zijn waarbij men moeite moet doen om bij de producten te kunnen komen.

    Demo 2020
    Voor komend seizoen staat er, met de corona regels in acht nemende, wel een demo op de planning. Lesli Vuurwerk ziet het belang hiervan zeker in, aangezien het verkopen van vuurwerk meer is dan alleen het tonen van producten. De interactie met zowel winkeliers als liefhebbers speelt hierin een grote rol. Lesli Vuurwerk is dan ook voornemens de demo, indien mogelijk, openbaar te stellen voor liefhebbers. Concrete informatie hierover is nog niet bekend, maar zal hopelijk spoedig volgen!



    Vragen van de leden
    Niet alle vragen zijn beantwoord in het bovenstaande verslag. Om toch alle vragen beantwoord te krijgen, hebben wij ze voorgelegd aan de heren van Lesli Vuurwerk. Hopelijk hebben ze deze voldoende beantwoord!

    Oorspronkelijk geplaatst door Richardus
    Ground Impact, Essentials lijn. Superfontein! Doe daar nou 'ns mee zoals zo vaak; omlabelingen in meer lijnen. Voor families en fonteinliefhebbers een geweldig staaltje nostalgisch pyrotechniek. Ja, ik snap dat er weinig brood in zit, maar met jullie draagvlak hoeft dat niet altijd prioriteit te zijn, toch? En meer fonteinen mag best; de meeste verkooppunten waren het een handvol, vaak enkel de vulkanen. Oude Cat's Eyes bv, was ook zo geweldig. Kijk naar wat Fünke doet met varianten op de Zena Bardabarunga; op kleur en effect gerichte betaalbare fonteinen. Nee, daar zit niet het grote geld in, maar zou wel van liefde voor pyrotechniek blijken ipv liefde voor geld, zoals het bij jullie meestal lijkt (BPN-attitude). Dank u
    Vooralsnog staan er geen omlabelingen gepland voor de artikelen uit de Essentials lijn. Wél komt er dit jaar een uitbreiding in het fonteinen assortiment, onder diverse lijnen binnen Lesli Vuurwerk. Wellicht is één van die lijnen verkrijgbaar bij jou in de buurt!

    Oorspronkelijk geplaatst door ajaxciedjuhh
    Kleine wens, groot gebaar
    Cat2 grondbloemen staan voor komend jaar niet op de planning. Wel een uitbreiding binnen de Cat1 sectie.

    Oorspronkelijk geplaatst door pyrofan#1
    Onlangs kwam ik de volgende film tegen van een nieuw artikel: Krejser Kompakt

    25 schoten, 30mm, 468,3 gram.

    Er was natuurlijk al de Krejser, in Nederland bekend als Kremlin en nu dus ook een 30mm variant! In de Duitse productcatalogus staat er het volgende: "Die originellen Effekte von Krejser, aber das zum absoluten Budget-Preis!"

    In een Duitse webshop zag ik hem voorbij komen voor slechts €19,99. Komt de Krejser Kompakt, wellicht met een andere naam, ook in de NL collectie met hopelijk dezelfde 'absoluten Budget-Preis'?
    Vooralsnog staat het niet op de planning om de producten voor de Duitse markt ook naar Nederland te halen.

    Oorspronkelijk geplaatst door YorickT
    Komt er ooit weer eens een Lesli meets VWC meeting? Gouden tijden waren dat..
    Bij Lesli Vuurwerk zijn die meetings ook erg goed bevallen. We zullen het intern bespreken of de mogelijkheid bestaat om weer eens zo een meeting te houden. Voor komend seizoen staat er wel, indien mogelijk, een demo met de aanwezigheid van liefhebbers op de planning.

    Oorspronkelijk geplaatst door Koala


    Ooeeeeh deze bak vind ik echt prachtig! Komt die toevallig ook in Nederland op de markt?
    Ook voor deze box geldt dat het niet op de planning staat om Duitse artikelen naar Nederland te halen.

    Oorspronkelijk geplaatst door pyrofan#1
    Een groot aantal productcategorieën gaan er helaas uit. Hierdoor ontstaat er een flink gat. 1. Volgt Lesli het voorbeeld van collega importeurs en kunnen we meer en vernieuwend zogeheten 'klein spul' verwachten?

    2. Kan de Boogie Woogie terugkomen? Echt een geweldige fluitfontein en dit is nou typisch zo'n product, dat je er elk jaar gewoon bij moet hebben indien het weer verkrijgbaar is.


    3. Kwam zojuist onderstaande video tegen van de Lesli Event Torch Red F1 (Nem 20gr). Ziet er echt goed uit voor cat. 1 en dat voor een erg aantrekkelijke prijs van €3,49. Kan dit artikel ook worden toegevoegd aan de Nederlandse collectie?


    4. Alle importeurs hebben ze wel in hun assortiment: de Happiness. Iedereen is er wel mee opgegroeid, maar het stelt tegenwoordig echt niks meer voor. De effecten komen amper nog boven de stoeprand uit. Helaas was de Cat 1. versie van de Hobbits niet veel beter. In mijn jeugd heb ik de Hobbits ook weleens gehad. Als ik het mij goed herinner was dit destijds een F2 artikel en wat was die versie goed. Geweldig schelle fluit gevolgd door een harde crackling mine. Nu heeft Zena vorig jaar een tweetal cat 1 artikelen omgetoverd naar een XXL variant in F2 en dit was een groot succes. Kan Lesli onder het zelfde motto, ook de Hobbits weer nieuw leven inblazen in F2? En zodoende de oude vertrouwde kwaliteit evenaren, dat moet toch mogelijk zijn?!

    Film van Janniekske:


    Film van Cameo:
    1. Lesli Vuurwerk gaat zeker uitbreiden in het klein vuurwerk. De grootste uitbreiding zal plaatsvinden binnen het Cat1 assortiment, gezien dit steeds meer verkocht wordt. Er staan een aantal leuke diverse producten op de plank voor komend seizoen.
    2. De Boogie Woogie zal helaas niet terugkeren in 2020.
    3. Nee, ook hier geldt dat dit product uitsluitend voor de Duitse markt is bestemd.
    4. Nee, de Hobbits zullen niet terugkeren als Cat2 product.

    Oorspronkelijk geplaatst door GMP
    Gaat er nog een poging gedaan worden om een goede uitvoering van de 'black caiman' te importeren?
    De sample film is echt mijn natte droom voor een 100 schots box. Maar de straatfilms zijn werkelijk om te huilen.

    Ik hoop echt dat de kwaliteit van de de sample film alsnog geproduceerd gaat worden.
    Wij hebben geen negatieve ervaringen ontvangen vanuit de winkeliers over het minder presteren van de Black Caiman. Wél gaan we de kwaliteit hiervan bekijken en, indien mogelijk, strenger controleren in China om de kwaliteit te garanderen.

    Oorspronkelijk geplaatst door GMP
    1) de vraag die al open stond mbt een nieuwe / betere poging van de black caiman'. Geweldig idee, helaas matige productie.

    2) komt er een vervolg op de conische fonteinen (by Yon)? Was hier dik tevreden over, maar meer is altijd welkom.
    1. Zie vorig antwoord
    2. Nee, er komt geen uitbreiding binnen de by Yon lijn. Over de kwaliteit zijn wij ook erg te spreken en om die te garanderen moeten de producten écht perfect zijn bij een uitbreiding. Die hebben wij voor komend seizoen niet gezien.

    **Om de overzichtelijkheid binnen de verschillende lijnen te waarborgen, zijn in dit verslag enkel de vragen voor Lesli Vuurwerk behandeld. Benieuwd naar het antwoord op de vragen bij Funke NL, Luypaers NL, Zena Vuurwerk of Red Wire? Klik dan op de desbetreffende importeur voor een doorkoppeling!

    Wij bedanken Lesli Vuurwerk voor de mogelijkheid om hen te bezoeken tijdens het corona tijdperk. We kijken uit naar een volgend bezoek!
    Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:

    #2
    Lekker verslag Djaimy. Leest prima weg! Erg benieuwd naar Code-Z concept producten en mooi dat er een demo komt! Ik ben heb daar sowieso flink wat zin in!

    Comment


      #3
      Mooi om al deze verslagen te lezen en de tijd die erin gaat zitten om alles te bezoeken. Jullie krijgen het maar wel mooi elke keer voor elkaar om de importeurs te spreken. Ook goed om van verschillende kanten te horen dat de productie geen probleem vormt, daar waren we een paar maanden geleden nog allemaal erg naar aan het gissen. Mooi leesvoer zo!
      https://www.youtube.com/user/flutsjah/

      Comment


        #4
        Mooi en duidelijk verslag geworden Djaimy. Ik ben erg benieuwd naar de Code-Z lijn, het zag er in ieder geval veel belovend uit. Laat het demo seizoen maar snel beginnen.

        Comment


          #5
          Prima verslag weer Djaimy. En zoals Arvid al zegt, die Code-Z lijn zag er goed uit! Ben benieuwd.
          Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:

          Comment


            #6
            Fijn verslag weer Djaimy. Leest lekker weg. Goed om te horen dat een demo, in welke vorm dan ook, vooralsnog wel op de planning staat. Erg benieuwd naar het nieuwe Code-Z concept. Laat het vuurwerkseizoen maar beginnen!
            Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:

            Comment


              #7
              Wij hebben geen negatieve ervaringen ontvangen vanuit de winkeliers over het minder presteren van de Black Caiman. Wél gaan we de kwaliteit hiervan bekijken en, indien mogelijk, strenger controleren in China om de kwaliteit te garanderen.
              Op de fora was ik in ieder geval niet de enige met die mening. Vraag me af hoeveel consumenten bij de winkelier klagen èn hoeveel winkeliers een dergelijke klacht zouden doorzetten naar de importeur.

              Ben benieuwd wat er uit de kwaliteitscontroles komt.

              Comment


                #8
                Moo verslag weer. Ben benieuwd wat het Code-Z concept gaat worden qua boxen. Vind het wel positief dat er mee wordt gedacht ivm de corona regels tijdens de ophaaldagen.

                Comment


                  #9
                  Lekker verslag! Ik ben benieuwd naar de Code-Z producten en hoe te bestellen.

                  Comment


                    #10
                    Oorspronkelijk geplaatst door GMP Bekijk bericht
                    Op de fora was ik in ieder geval niet de enige met die mening. Vraag me af hoeveel consumenten bij de winkelier klagen èn hoeveel winkeliers een dergelijke klacht zouden doorzetten naar de importeur.
                    Precies dat. Als een product tegenvalt, weet je toch dat je het niet kan laten zien, tenzij je het hebt gefilmd. Dit doen de meeste consumenten niet. Klagen bij de winkelier weerhoud je hier dan al snel van.

                    Verder een mooi verslag!
                    There is no such thing as enough fireworks.

                    Comment


                      #11
                      Dat Code-Z concept he. Wanneer kunnen we dat in de praktijk verwachten? Ben benieuwd!

                      Comment


                        #12
                        Oorspronkelijk geplaatst door Koala Bekijk bericht
                        Dat Code-Z concept he. Wanneer kunnen we dat in de praktijk verwachten? Ben benieuwd!
                        Eens. In het verslag hangt er een aardig mysterieus sfeertje omheen en mu het seizoen voor de deur staat.. kom maar op!

                        Comment


                          #13
                          Oorspronkelijk geplaatst door Micks Bekijk bericht
                          Eens. In het verslag hangt er een aardig mysterieus sfeertje omheen en mu het seizoen voor de deur staat.. kom maar op!
                          Het seizoen staat inderdaad voor de deur. Wij verwachten dan ook op korte termijn meer te weten te komen hierover!
                          Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:

                          Comment


                            #14
                            Oorspronkelijk geplaatst door Djaimy Bekijk bericht
                            Het seizoen staat inderdaad voor de deur. Wij verwachten dan ook op korte termijn meer te weten te komen hierover!
                            We zijn inmiddels 2 maanden verder, zijn er al updates?
                            Vuurwerk Huizen - www.vuurwerkhuizen.nl

                            Comment


                              #15
                              Oorspronkelijk geplaatst door Koala Bekijk bericht
                              Dat Code-Z concept he. Wanneer kunnen we dat in de praktijk verwachten? Ben benieuwd!
                              Pagina 8
                              Brrrap, lekker knallen

                              Comment

                              Working...
                              X