Aankondiging

Collapse

BELANGRIJK: scherper toezicht in nieuwsgedeelte

BELANGRIJK!

De media maakt graag gebruik van aannames, vaak kloppen feiten niet en worden onderwerpen en stellingen op een andere manier opgesteld waardoor vuurwerk sowieso negatief in de media komt. De media kan flinke ergernissen opleveren, maar alle media mag en zal geplaatst blijven worden, of het nu positief of negatief is m.b.t. vuurwerk.

Er zijn de laatste jaren tal van discussies op het forum ontstaan bij nieuws over verkeerd gebruik, gevaar, vernielingen en overlast waarbij de sfeer onderling ook vaak gespannen werd. Wij zullen vanaf dit jaar ook strenger toezien op de sfeer in de topics en waar nodig waarschuwen en topics sluiten.
Lees meer
See less

Vuurwerkfabrikant Zink in Cleebronn wil de productie stopzetten

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Vuurwerkfabrikant Zink in Cleebronn wil de productie stopzetten




    Vuurwerkfabrikant Zink in Cleebronn wil de productie stopzetten​
    Op oudejaarsavond deed hij goede zaken: de vuurwerkfabrikant Zink in Cleebronn. Nu wordt er gezegd: de ondernemers willen niet meer verder.

    Vuurwerkfabrikant Zink in Cleebronn (district Heilbronn) wil eind april de productie stopzetten. De vijftien medewerkers zijn al ontslagen, zo laat het management desgevraagd aan SWR weten. De redenen zijn persoonlijk. Volgens algemeen directeur Arne von Boetticher is het bedrijf economisch gezond. Hij en de familie Zink willen echter om persoonlijke redenen stoppen, vervolgde Boetticher.

    Ik hoop dat de zinkoperatie zal worden voortgezet​
    Een opvolger is nog niet gevonden. Er zijn echter geïnteresseerde partijen in het bedrijf Zink. De besprekingen zijn begonnen en er is hoop dat de activiteiten zullen worden voortgezet. Tijdens de Corona-pandemie in 2020 en 2021 was de verkoop van particulier oudejaarsvuurwerk kortstondig verboden. Volgens het management is dit niet de reden om de activiteiten stop te zetten.

    Zink-Feuerwerk GmbH is een van de weinige bedrijven in zijn branche in Duitsland. Het werd opgericht in 1949. Het bedrijf levert vuurwerk aan grote evenementenorganisatoren, produceert raketten voor eindgebruikers – bijvoorbeeld voor oudejaarsavond – en produceert pyrotechnische munitie voor professioneel gebruik.

    Bron (In Het Duits met reactie van Zink): https://www.swr.de/swraktuell/baden....ellen-100.html
    Kom zei de vis in de vissenkom.

    #2
    Het zou heel zonde zijn als zink helemaal stopt, zeker aangezien het blijkbaar wel goed gaat financieel. Ze hebben allerlei unieke mooie producten. Ik ben benieuwd of er een opvolger komt en wat die gaat doen. Gaat alles gewoon door alsof er niks veranderd is of komen er andere producten? Aangezien de bunkers, machines enz. er al zijn verwacht ik dat daar wel iets mee gebeurt. Dat is een hoop geld waard dus er is altijd wel iemand die het wil opkopen.

    Comment


      #3
      Oorspronkelijk geplaatst door Dinkydau Bekijk bericht
      Dat is een hoop geld waard dus er is altijd wel iemand die het wil opkopen.
      Wat er vaak in allerlei industriele sectoren gebeurt is dat de zaken gewoon 1 op 1 verscheept worden naar China (of andere producerende landen). Hopelijk dat het bedrijf zo grotendeels mogelijk gewoon door kan..

      Comment


        #4
        Ik las vorige week op een Duitse internetsite al, dat Zink hun grond verkoopt zodat er woningbouw kan plaatsvinden. In dat geval was de familie wellicht toe aan rust en een grote zak met geld, Of ze gaan op termijn verhuizen naar een andere rustigere locatie. Wie weet.

        Comment


          #5
          Is er inmiddels al meer bekend? Word zink overgenomen, of is het definitief klaar?
          Stoken tot we er bij neervallen!!

          Comment


            #6
            Beste klant. Er is de afgelopen weken veel gespeculeerd over ons bedrijf. Ook voor ons was het een roerige tijd, waarin we helaas niet aan alle verwachtingen hebben kunnen voldoen. Op dit punt willen we u laten weten dat de zaken bij ons in Cleebronn onder nieuw management zullen worden voortgezet. Wij vinden het bijzonder belangrijk dat alle medewerkers, op één uitzondering na, aan boord blijven. Meer details volgen binnenkort. Uw Zink-Feuerwerk GmbH

            Comment

            Working...
            X