Aankondiging

Collapse

BELANGRIJK: scherper toezicht in nieuwsgedeelte

BELANGRIJK!

De media maakt graag gebruik van aannames, vaak kloppen feiten niet en worden onderwerpen en stellingen op een andere manier opgesteld waardoor vuurwerk sowieso negatief in de media komt. De media kan flinke ergernissen opleveren, maar alle media mag en zal geplaatst blijven worden, of het nu positief of negatief is m.b.t. vuurwerk.

Er zijn de laatste jaren tal van discussies op het forum ontstaan bij nieuws over verkeerd gebruik, gevaar, vernielingen en overlast waarbij de sfeer onderling ook vaak gespannen werd. Wij zullen vanaf dit jaar ook strenger toezien op de sfeer in de topics en waar nodig waarschuwen en topics sluiten.
Lees meer
See less

Goed nieuws voor Baarlese vuurwerkhandelaar die wil verhuizen: rechter zet streep...

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Goed nieuws voor Baarlese vuurwerkhandelaar die wil verhuizen: rechter zet streep...

    Goed nieuws voor Baarlese vuurwerkhandelaar die wil verhuizen: rechter zet streep door weigering

    Bron: BN DeStem
    Henk Strikkers, Toon Verheijen 08-01-24, 10:40 Laatste update: 11:21
    Link: https://www.bndestem.nl/baarle-nassa...5ca1&auth_rd=1

    Veel inwoners van Baarle klagen al tijden over de overlast van de vuurwerkverkoop in het centrum van het dorp. Dat is niet aan dovemansoren gericht: Pieter Loots van Loots Vuurwerk kocht in 2020 een stuk grond aan de Wiekenweg met het idee om daar zijn vuurwerkwinkel naartoe te verplaatsen. Daar zou hij ook garen bij spinnen: niet alleen kunnen er dan veel meer mensen voor de deur parkeren, hij mag daar ook meer vuurwerk opslaan dan bij zijn huidige filiaal in de Kapelstraat. Er is alleen één probleem: de gemeente Baarle-Hertog en de Vlaamse overheid dwarsbomen al tijden zijn vergunningaanvraag voor het openen van een winkel met opslag buiten het dorp.

    Risico’s beheersbaar
    Loots stapte daarom naar de Belgische Raad voor Vergunningbetwistingen en kreeg gelijk. De raad tikt de gemeente op de vingers omdat de Vlaamse overheid enerzijds zegt dat de veiligheidsrisico’s milieutechnisch beheersbaar zijn, maar anderzijds zegt dat de risico’s te groot zijn voor omliggende woningen.

    Dat is volgens de raad onlogisch, en dus moet de Vlaamse overheid een nieuw besluit nemen. Pieter Loots is daar blij mee: ,,We hadden tal van positieve adviezen en gunstige rapporten, maar toch oordeelde de minister op basis van de argumenten van Baarle-Hertog om ons geen vergunning te geven. Wij zijn blij met deze uitspraak.”

    Nieuw bedrijventerrein
    De gemeente Baarle-Hertog heeft nog steeds haar zinnen gezet op een nieuw bedrijventerrein tussen de Oordeelsestraat en de Alphenseweg, waar alle vuurwerkwinkels terecht zouden moeten kunnen. Dat plan is echter tot twee keer toe terugverwezen naar de tekentafel. Het duurt waarschijnlijk nog jaren voordat dat er is.
    Het mooiste werk is vuurwerk!
Working...
X