Aankondiging

Collapse

BELANGRIJK: scherper toezicht in nieuwsgedeelte

BELANGRIJK!

De media maakt graag gebruik van aannames, vaak kloppen feiten niet en worden onderwerpen en stellingen op een andere manier opgesteld waardoor vuurwerk sowieso negatief in de media komt. De media kan flinke ergernissen opleveren, maar alle media mag en zal geplaatst blijven worden, of het nu positief of negatief is m.b.t. vuurwerk.

Er zijn de laatste jaren tal van discussies op het forum ontstaan bij nieuws over verkeerd gebruik, gevaar, vernielingen en overlast waarbij de sfeer onderling ook vaak gespannen werd. Wij zullen vanaf dit jaar ook strenger toezien op de sfeer in de topics en waar nodig waarschuwen en topics sluiten.
Lees meer
See less

Huisarrest voor Italiaanse producent van zwaar Cobra-vuurwerk

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Huisarrest voor Italiaanse producent van zwaar Cobra-vuurwerk

    De eigenaar van de Italiaanse fabriek die het zware Cobra-vuurwerk produceert, is vorige week onder huisarrest geplaatst. Het vuurwerk van de fabrikant wordt volgens de Nederlandse politie veelvuldig gebruikt bij aanslagen op woningen en bedrijven in Nederland.

    Volgens de regionale krant Il Centro zou het huisarrest het gevolg zijn van de vondst van 120 kilo illegaal opgeslagen vuurwerk en explosief poeder. Het huisarrest zou gelden zolang het onderzoek van het Italiaanse Openbaar Ministerie loopt. Eerder dit jaar overleed een medewerker van hetzelfde bedrijf, Di Blasio Fireworks, door een explosie op het testterrein van het bedrijf.

    De Nederlandse politie zegt op de hoogte te zijn van de situatie rond Di Blasio Fireworks. De Italiaanse politie en het Openbaar Ministerie in de provincie Teramo zijn vrijdag niet bereikbaar voor vragen van Nieuwsuur.

    Het zijn explosieven. De kracht is vergelijkbaar met een handgranaat.

    Erik Kooijker
    Ondertussen zou Di Blasio Fireworks ook voorkomen in een Nederlands onderzoek. Het Functioneel Parket, verantwoordelijk voor dat onderzoek, laat weten dat hun werk losstaat van het huisarrest van de eigenaar van de vuurwerkfabriek. Ze willen alleen kwijt dat hun onderzoek zich richt 'op waar het vuurwerk het illegale circuit in gaat en wie daarbij betrokken is'.




    Gerwin
Working...
X