Aankondiging

Collapse

BELANGRIJK: scherper toezicht in nieuwsgedeelte

BELANGRIJK!

De media maakt graag gebruik van aannames, vaak kloppen feiten niet en worden onderwerpen en stellingen op een andere manier opgesteld waardoor vuurwerk sowieso negatief in de media komt. De media kan flinke ergernissen opleveren, maar alle media mag en zal geplaatst blijven worden, of het nu positief of negatief is m.b.t. vuurwerk.

Er zijn de laatste jaren tal van discussies op het forum ontstaan bij nieuws over verkeerd gebruik, gevaar, vernielingen en overlast waarbij de sfeer onderling ook vaak gespannen werd. Wij zullen vanaf dit jaar ook strenger toezien op de sfeer in de topics en waar nodig waarschuwen en topics sluiten.
Lees meer
See less

Brandweer trekt zich terug bij brand Bruinisse vanwege vuurwerk op zolder

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Brandweer trekt zich terug bij brand Bruinisse vanwege vuurwerk op zolder

    De brandweer was groot uitgerukt voor een brand in drie woningen. De brand werd al snel opgeschaald naar zeer groot, maar op aangeven van de politie stopte de brandweer met blussen. "In het kader van ieders veiligheid zijn de naastliggende huizen daarom ook ontruimd", meldt de veiligheidsregio.

    Hoeveel vuurwerk er op de zolder is opgeslagen en hoe de politie ervan wist, kan een woordvoerder van de veiligheidsregio niet zeggen aan de NOS. "We hebben wel van de politie te horen gekregen dat bij de hoeveelheid die er ligt de kans bestaat dat er een groot gat in het dak zou verschijnen als het mis zou gaan", zegt de woordvoerder.

    Bluskanon
    Na het terugtrekken van de brandweerlieden werd verder geblust met een bluskanon op afstand. Uit de regio Rotterdam is een drone gekomen die dichter bij de brand kan kijken. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen.

    De bewoners die hun huis moesten verlaten zijn opgevangen in het dorpshuis van Bruinisse. De burgemeester van de gemeente Schouwen-Duiveland, Jack van der Hoek, heeft een bezoek gebracht aan het dorpshuis om de bewoners een hart onder de riem te steken.

    Omwonenden van de brand krijgen van de gemeente een brief waarin staat dat ze voorlopig het beste kunnen binnen blijven. Volgens de woordvoerder is er wel rookontwikkeling, maar zijn er geen stoffen zoals asbest aangetroffen.

    Bron
    Vuurwerk doet de duivels dansen
Working...
X