Aankondiging

Collapse

BELANGRIJK: scherper toezicht in nieuwsgedeelte

BELANGRIJK!

De media maakt graag gebruik van aannames, vaak kloppen feiten niet en worden onderwerpen en stellingen op een andere manier opgesteld waardoor vuurwerk sowieso negatief in de media komt. De media kan flinke ergernissen opleveren, maar alle media mag en zal geplaatst blijven worden, of het nu positief of negatief is m.b.t. vuurwerk.

Er zijn de laatste jaren tal van discussies op het forum ontstaan bij nieuws over verkeerd gebruik, gevaar, vernielingen en overlast waarbij de sfeer onderling ook vaak gespannen werd. Wij zullen vanaf dit jaar ook strenger toezien op de sfeer in de topics en waar nodig waarschuwen en topics sluiten.
Lees meer
See less

Vuurwerkverbod komt er in Tilburg, ook al is het niet te handhaven

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    #16
    Meer dan genoeg!

    Comment


      #17
      Wat is jou mening over het verbod in Tilburg alle winkels verkopen het gewoon

      Comment


        #18
        Gewoon lekker stoken, de rest zal ook echt niet stil blijven (de Brabantse cultuur kennende)

        We hebben aan het effect van zulke maatregelen kunnen ruiken tijdens de coronajaren!

        Of het moet je zoveel stress geven dat het je genot gaat verpesten, dan zou ik het lekker in een andere plaats proberen te vieren.

        Die afweging is aan jou!

        Comment


          #19
          Ongeveer negentig gemeenten zeggen dat ze geen vuurwerkverbod hebben. Rond de vijftig gemeenten hebben vuurwerkvrije zones ingesteld, bijvoorbeeld rond kinderboerderijen. Zo'n zestien gemeenten hebben wel een lokaal afsteekverbod, maar de meesten geven aan dat controle erop moeizaam is. In Tilburg wordt dan ook niet gehandhaafd. "Je kunt wel een heel blik handhavers opentrekken, maar je kunt nooit alles controleren", zegt een woordvoerster

          bron:


          Comment


            #20
            Zoals verwacht!

            Comment


              #21
              Oud en nieuw zonder vuurwerk, Tilburgse politie zet in op veiligheid

              Saakian 22 december 2023

              In de aanloop naar en tijdens oud en nieuw gaat de politie extra alert zijn op het naleven van het vuurwerkverbod in Tilburg. “Het verbod is bedoeld om de veiligheid te vergroten en overlast te verminderen.”

              In mei stemde een ruimte meerderheid van de Tilburgse gemeenteraad in met een vuurwerkverbod tijdens oud en nieuw. Het geldt voor de gehele gemeente Tilburg. Dit is dus inclusief de dorpen Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. Licht vuurwerk zoals sterretjes, trektouwtjes en knettermatjes mag met de jaarwisseling wel worden afgestoken. Dit vuurwerk mag iedereen die ouder is dan 12 jaar het hele jaar door kopen en afsteken.

              Vergroten van de veiligheid
              Het vuurwerkverbod in Tilburg is een noodzakelijke maatregel volgens de politiewoordvoerder. “Vuurwerk is de afgelopen jaren steeds gevaarlijker geworden, niet alleen door de explosieve kracht, maar ook worden hulpverleners en handhavers er elk jaar mee belaagd”, legt de woordvoerder uit. Het verbod biedt volgens de politie duidelijkheid en vergemakkelijkt handhaving tijdens oud en nieuw.

              Hoewel de politie zich bewust is van mogelijke weerstand tegen het vuurwerkverbod, benadrukt de woordvoerder dat het in het belang van de samenleving is. “Het verbod is bedoeld om de veiligheid te vergroten en overlast te verminderen”, legt de woordvoerder uit.

              Streng optreden
              De politie laat weten actief te patrouilleren en zal streng optreden tegen overtreders. “Onze focus ligt niet alleen op de jaarwisseling zelf, maar het hele jaar door zijn we bezig met het opsporen van illegaal vuurwerk,” aldus de woordvoerder. Zo zijn eerder dit jaar opslaglocaties met verboden vuurwerk gevonden.

              Als een agent iemand betrapt op het afsteken van vuurwerk, zal het vervolg afhangen van de situatie. Het in beslag nemen van vuurwerk en het opmaken van een proces-verbaal behoren tot de mogelijkheden. Voor jongeren bestaat de kans op doorverwijzing naar Halt, ‘waar ze geconfronteerd worden met de consequenties van hun gedrag.’

              De politie roept Tilburgers op om verdachte situaties te melden. Via de Fixi-app kan een melding gemaakt worden van vermoedelijke opslag of handel in illegaal vuurwerk.

              https://www.omroeptilburg.nl/nieuws/...op-veiligheid/
              Het beste van VWC

              Comment


                #22
                Het is toch wel betreurenswaardig dat zo’n politiewoordvoerder geen idee heeft waar het over gaat.
                Of wordt in Tilburg het siervuurwerk steeds gevaarlijker en explosiever en wordt de politie bekogeld met compounds?
                Het beste van VWC

                Comment


                  #23
                  Welkom in het land waar je niets meer te zeggen hebt. Tilburgers: Ik zeg gewoon lekker stoken.
                  December Will Be Magic Again!!

                  Comment


                    #24
                    Tsja zo lang er consumentenvuurwerk verkocht mag worden en bezit niet strafbaar is, is het gewoon onuitvoerbaar om lokale vuurwerkverboden te handhaven. En dat weten ze maar al te goed.

                    Wat dan overblijft is een heterdaad, ey als heel Tilburg om 0.05 zn voordeur openklapt en op straat gaat afsteken, zijn ze compleet machteloos. En ook dat weten ze maar al te goed.

                    Dat zijn de feiten.

                    Comment


                      #25
                      Heb wel ns vrouw van hoofdagent gesproken vlak voor de jaarwisseling met verbod, en vroeg naar de plannen. Die richten zich ook gewoon enkel op de excessen, snappen zelf ook prima dat het zinloos is achter elk potje aan te rennen.

                      Dus in steden met verbod, zolang als je normaal je siervuurwerk afsteekt en zeker rond twaalven, is er niks aan 't handje. Gewoon genieten, in de rustiger avond mss wat meer gedoseerd met mate om de aandacht niet onnodig op je te vestigen of nare buren te ergeren.

                      Comment


                        #26
                        Geen handhaving, zelfs geen enkele sirene gehoord.
                        Geen boze plaatselijke buren, ze blijven het allemaal geweldig vinden elke keer als je het veld op loopt met iets nieuws en dan keihard terug sprint naar je statief. Soms zat ik letterlijk op mn knieen te filmen
                        Naderhand met zaklamp het veld weer opgeruimd en heb er alles aan gedaan om weer een positieve oud en nieuw neer te zetten, wat zeker weer gelukt is.

                        Heb weer met eigen ogen gezien hoe gek Tilburg op deze Traditie is, want ze hebben allemaal massaal schijt aan dit verbod en terecht ! We doen het met zn allen samen, kan geen enkele georganiseerde show tegen op

                        Comment


                          #27

                          Tilburg Eindhovuhh

                          Comment


                            #28
                            Hoe mooi ook. Zoethoudertje... we hebben niks gewonnen. Juist nu alert blijven.

                            Comment


                              #29
                              Niks gewonnen idd; HVLV en ieder moet scherp zijn op de redenering "zie je, zonder verkoopverbod helpt het niet dus we moeten het landelijk verbieden" Elke poging met het kleinere argument "zie je, een verbod helpt niet" zal daarmee overtroefd worden. Dus je kunt in gesprek/discussie erover beter meteen doorpakken naar andere argumenten.

                              Comment


                                #30
                                Een hele leuke avond gehad in Tilburg! Er werd vooral in de avond meer afgestoken dan normaal.
                                Om 12 uur was het hier waar ik was wel wat minder, eerlijk is eerlijk.

                                Comment

                                Working...
                                X