Aankondiging

Collapse

BELANGRIJK: scherper toezicht in nieuwsgedeelte

BELANGRIJK!

De media maakt graag gebruik van aannames, vaak kloppen feiten niet en worden onderwerpen en stellingen op een andere manier opgesteld waardoor vuurwerk sowieso negatief in de media komt. De media kan flinke ergernissen opleveren, maar alle media mag en zal geplaatst blijven worden, of het nu positief of negatief is m.b.t. vuurwerk.

Er zijn de laatste jaren tal van discussies op het forum ontstaan bij nieuws over verkeerd gebruik, gevaar, vernielingen en overlast waarbij de sfeer onderling ook vaak gespannen werd. Wij zullen vanaf dit jaar ook strenger toezien op de sfeer in de topics en waar nodig waarschuwen en topics sluiten.
Lees meer
See less

Doesburger kocht honderden kilo’s vuurwerk via Telegram: ‘Het was een obsessie’

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Doesburger kocht honderden kilo’s vuurwerk via Telegram: ‘Het was een obsessie’

    Doesburger kocht honderden kilo’s vuurwerk via Telegram: ‘Het was een obsessie’

    In een woning van een 38-jarige man uit Doesburg vond de politie deze zomer 392 kilo illegaal vuurwerk. De man kreeg daarvoor donderdag een jaar cel voorwaardelijk opgelegd.

    Michiel Satink 06-10-22, 16:16

    Hij kocht het illegale spul via berichtendienst Telegram. Het bleek voor de vuurwerkliefhebber een zeer gemakkelijke manier om aan illegaal vuurwerk te komen. ,,Het was een obsessie geworden”, zei hij tegen de rechters.

    Nadat de politie hem op het spoor kwam, trok hij meteen het boetekleed aan. Hij wees de agenten op 21 juli dit jaar precies waar in huis ze moesten zoeken: in de bijkeuken, op zolder en boven een uitbouw. Daar lagen tientallen kilo’s vuurwerk.

    ,,Als er een afgaat, gaan ze allemaal de lucht in. En daarmee ook u, uw vrouw, uw kind en de buren”, hield de rechter hem voor.

    ,,Het zal je buurman maar zijn”, voegde de officier van justitie daar aan. ,,In een gewone woonwijk lag een gigantische hoeveelheid vuurwerk opgeslagen.”

    En dat ook nog dicht bij een speeltuin, voegde de Doesburger er zélf schuldbewust aan toe.

    Geen aanwijzing voor handel
    Een dergelijk grote voorraad hebben doorgaans alleen handelaren. De telefoon van de verdachte is doorzocht, maar daaruit blijkt niets van de handel in vuurwerk. Wel staan forse celstraffen op een dergelijk grote hoeveelheid illegaal vuurwerk.

    Omdat de Doesburger na een ernstig ongeval op de werkvloer volledig is afgekeurd – zijn handen raakten beklemd in een pers – zou een celstraf voor hem vermoedelijk extra zwaar zijn. Toch eiste de officier van justitie vijftien maanden cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk.

    ‘Heb mijn lesje geleerd’
    Zijn advocaat Robbert Adema wees nadrukkelijk op de penibele situatie van zijn cliënt. ,,Hij is eind 30 en weet al dat hij de rest van zijn leven niet meer kan werken.”

    De raadsman vroeg om een geheel voorwaardelijke celstraf. De verdachte zelf zegt klaar te zijn met vuurwerk. ,,Ik heb mijn lesje geleerd.”

    De rechtbank deed meteen uitspraak en dacht aanvankelijk aan een taakstraf, omdat het zijn eerste strafbare feit is. Maar de reclassering kan niets passends verzinnen voor de man.

    Daarom kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden.

    https://www.gelderlander.nl/doesburg...ssie~a3ab99a8/
    Het beste van VWC
Working...
X