Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

We gaan knallend het jaar uit: meer vuurwerk over de toonbank

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    We gaan knallend het jaar uit: meer vuurwerk over de toonbank

    We gaan knallend het jaar uit: meer vuurwerk over de toonbank

    VideoDe groeiende discussie over vuurwerk lijkt geen negatieve invloed te hebben op de verkoopcijfers. De gemiddelde besteding ligt op de eerste vuurwerkverkoopdag hoger dan vorig jaar. Zo gaat er veel meer jeugdvuurwerk over de toonbank. Dat zegt voorzitter Leo Groeneveld van de Belangenvereniging Pyrotechniek.

    Christiaan Doolaard 28-12-17, 19:11 Laatste update: 19:15




    Ook het mooie weer helpt de verkoop dit jaar een handje. ,,Mensen hebben niet zo'n zin om er in de regen op uit te gaan", aldus Groeneveld.
    Groot vuurwerk dat in één keer wordt afgestoken wint aan populariteit.
    Groot vuurwerk dat in één keer wordt afgestoken wint aan populariteit. © Christiaan Doolaard

    Mario van de Vorstenbosch (34), eigenaar van Binckhorst Vuurwerk in Den Haag, merkt ook dat het op de eerste dag al storm loopt in zijn winkel. In drie dagen verkoopt hij zo'n 90.000 kilo vuurwerk. ,,Dat is zelfs wat meer dan voorgaande jaren."

    Wel ziet hij dat mensen veiligheid serieuzer nemen. ,,Ze vragen naar vuurwerkbrillen en veiligheidskits. Die verkoop neemt enorm toe. En klanten kopen minder van het kleine knalwerk, maar gaan voor grotere dingen die veiliger zijn om af te steken."

    Zo ook Mario en Pamela Buchly (51 en 22). De vader en dochter uit Rijswijk kopen altijd al samen vuurwerk. ,,Van kleins af aan afsteken, het liefst extra veel." Het tweetal weet binnen luttele seconden wat het moet worden: een vuurwerkshow van een kleine 400 euro, verbrand in zes minuten. ,,Dan ben je in één keer klaar, je hoeft het maar één keer aan te steken."

    Dat zogenaamde 'compound vuurwerk' is volgens de vuurwerkbrancheorganisatie een hit dit jaar. Het samengestelde vuurwerk heeft maar één aansteeklont waarmee een mini-vuurwerkshow in gang gezet kan worden.
    Dicht met oudjaar

    Dat oudjaarsdag op een zondag valt, betekent dat alle vuurwerkwinkels dicht moeten. Van de Vorstenbosch vindt het raar. ,,Verouderde wetgeving. Alle winkels in Den Haag zijn open, maar wij moeten dicht. Een hele rare situatie."

    Hij verwacht 'absoluut' dat er zondag teleurgestelde mensen voor de deur van zijn winkel staan. ,,We hebben het van tevoren goed aangekondigd, om de grootste teleurstelling tegen te gaan."

    Bron: ad.nl

    #2
    Zo gaat er veel meer jeugdvuurwerk over de toonbank. Dat zegt voorzitter Leo Groeneveld van de Belangenvereniging Pyrotechniek.
    Dit zullen ze wel erg jammer vinden aangezien ze dit zo graag willen verbieden omdat ze hier toch weinig marge op hebben
    When you stand for nothing, you fall for anything.

    Comment


      #3
      Wie durft dan nog te beweren dat er geen draagvlak voor is?
      Hopelijk zien we dit nieuws dan morgen ook groot in de krant en online.

      Comment


        #4
        Oorspronkelijk geplaatst door oerendhard Bekijk bericht
        Wie durft dan nog te beweren dat er geen draagvlak voor is?
        Hopelijk zien we dit nieuws dan morgen ook groot in de krant en online.
        een kleine groep die extreem veel aandacht in de media krijgt, en zo het volk indoctrineert.

        Comment

        Working...
        X