Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Klaar voor Nieuw Jaar

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Klaar voor Nieuw Jaar

    SCHAGEN Gerard en José Westenenk van Profile Westenenk verkopen dit jaar weer spetterend vuurwerk. "We hebben weer een prachtig assortiment samengesteld met kwaliteitsproducten", lacht José.

    Vuurwerkliefhebbers kunnen nu al online vuurwerk bestellen via www.vuurwerkschagen.nl en de laatste drie dagen voor Oud en Nieuw is vuurwerk te koop in de zaak aan de Molenstraat in Schagen.

    SCHAATSEN SLIJPEN
    Van oorsprong verkochten veel fietsenwinkels vuurwerk. Het is in de winter nu eenmaal een rustiger periode, qua verkoop van fietsen. Dus gingen de eigenaren van fietsenzaken op zoek naar alternatieven. Vroeger werden dan schaatsen verkocht en kon je schaatsen laten slijpen. Gerard: "Nu kun je nog steeds je schaatsen laten slijpen, maar er worden geen schaatsen meer verkocht. Eigenlijk is vuurwerk daarvoor in de plaats gekomen."

    NU AL TE KOOP
    "Vuurwerk is nu al op de website te koop en er staan instructiefilmpjes op hoe de effecten zijn van de verschillende soorten vuurwerk. De laatste drie dagen van het jaar wordt er pas vuurwerk verkocht in de winkel. Als je voor 27 december online besteld krijg je een aantrekkelijke korting", aldus Gerard.

    "Dit jaar valt de 31ste op een zondag en wordt er op die dag dus geen vuurwerk verkocht. Dat is een wettelijke regel. Voor de mensen die dus nog vuurwerk moeten inslaan: doe dit op tijd en niet op de dag zelf."

    OLIEBOLLEN
    Vuurwerkverkoop in de winkel vindt plaats donderdag 28 december t/m zaterdag 30 december. Er staan koffie/thee en oliebollen klaar. Er staat een aantal mensen achter de vuurwerkbalie. José: "Zij hebben er verstand van en kunnen je alles uitleggen over de effecten. Ook staan er in de winkel schermen waar de effecten van het vuurwerk wordt getoond." VEILIGHEID Vuurwerk bestaat niet alleen maar uit mooie kleuren, prachtige verpakkingen en harde knallen, maar brengt ook risico's met zich mee. Er worden bij verkoop ook aansteeklontjes verkocht en veiligheidsbrillen.

    "De veiligheidsbrillen die te koop zijn, zien er stoer uit", vertelt Gerard. "Voordat het vuurwerk in de winkel komt, wordt goed gelet op de veiligheid van de klanten en de medewerkers. Alle bunkers in de winkel worden nagekeken. Ook staan er kluizen in de winkels en worden alle sprays uit de winkels gehaald.

    LEEFTIJDEN
    Vanaf 12 jaar mag je kindervuurwerk kopen. Vanaf 16 jaar mag je bijna alle vuurwerk kopen, behalve heel zwaar vuurwerk. Hier moet je 18 jaar voor zijn. Je mag maximaal 25 kilo kopen per persoon. Vergeet niet om op tijd je vuurwerk in te slaan en dat we zondag de 31 ste geen vuurwerk verkopen. "Maak je klaar voor een knallend nieuwjaar!", lacht het ondernemerspaar.

    Uiteraard wensen Gerard en José al hun klanten een geweldig 2018, met veel gezondheid en geluk. "En uiteraard begint een nieuw jaar met vuurwerk! Maar natuurlijk wel met véilig vuurwerk!"

Working...
X