Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Zwaar vuurwerk in kelderbox Weert, bewoner aangehouden

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Zwaar vuurwerk in kelderbox Weert, bewoner aangehouden



    maandag is de politie van Weert een onderzoek gestart naar de handel in illegaal vuurwerk. Op basis van dit onderzoek zijn ze een woning in Weert binnengevallen. In de woning én kelderbox troffen ze ongeveer 25 kilo vuurwerk aan waaronder de beruchte Corbra’s en Shells. De bewoner van de woning werd aangehouden en zit momenteel nog vast voor verder onderzoek.

    Illegaal vuurwerk
    De politie treedt hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal vuurwerk. De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Melden kan altijd via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

    Samen met onder meer de douane, de Inspectie Leefomgeving en Transport en het OM worden jaarlijkse vele kilo’s illegaal vuurwerk in beslag genomen. Verkeerd gebruik van vuurwerk brengt grote risico’s met zich mee. Voor illegaal vuurwerk geldt dat het hoe dan ook gevaarlijk is. Vuurwerk veroorzaakt elk jaar weer forse (brand)schade en lichamelijk letsel. Het vervoer over de weg en de opslag in de woonomgeving creëert extra veiligheidsrisico’s. Jaarlijks wordt naar schatting 1 à 2 miljoen kilo verboden vuurwerk in Nederland verkocht.

    Foto: politie Weert


    Bron: http://www.nederweert24.nl/2016/12/1...r-aangehouden/

    #2
    Jaarlijks wordt naar schatting 1 à 2 miljoen kilo verboden vuurwerk in Nederland verkocht
    Deze schatting is zeker door de geniale vuurwerkexperts gedaan bij de politie? Zou mij niets verbazen als dit in werkelijkheid drie keer zo hoog is
    When you stand for nothing, you fall for anything.

    Comment


      #3
      En ze hebben maar 50.000 kg in beslag genomen tot nu toe lol .

      Comment

      Working...
      X