Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Vuurwerkvoorlichting op basisschool

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Vuurwerkvoorlichting op basisschool

    Vuurwerkvoorlichting op basisschool

    ROOSENDAAL - Na signalen over het niet meer geven van vuurwerkvoorlichting op basisscholen, besloot Vesta Vuurwerk het heft in eigen handen te nemen. Met behulp van videobeelden en een speciale interactieve les, trekken eigenaars Patrick Jansen en Rick Klaassen, samen met hun team, voor het eerst langs basisscholen van de Lavoor en de Wingerd. “Volgend jaar gaan we wellicht naar meer scholen. Ook kijken we of het mogelijk is om alles op te nemen als lesmateriaal. Wij hechten veel waarde aan het veilig afsteken van vuurwerk, maar ook aan veiligheid voor omstanders”, vertelt Jansen.

    De lessen worden in eerste instantie gegeven aan de groepen waarvan het bedrijf denkt dat de kinderen het meeste risico lopen. “We hebben gekozen voor de groepen zeven en acht. Veel kinderen in deze leeftijdscategorie gaan de dag na de jaarwisseling op zoek naar vuurwerk dat niet is afgegaan, het is geen nieuw fenomeen, maar vooral daardoor gebeuren veel ongelukken”, legt Klaassen uit. Ze hopen dat door de voorlichting de Roosendaalse kinderen veilig met vuurwerk om kunnen gaan en goed opletten. Op 8 en 9 december staan de lessen gepland.

    Om het op een leuke en ludieke manier aan de kinderen duidelijk te maken is gekozen voor een luchtige informatieve les. “We willen het niet teveel als Bureau Halt doen, maar hebben onze eigen draai er aan gegeven. Het is beter om aandacht aan veiligheid te besteden dan aan alles wat niet mag en niet kan”, legt Jansen het doel van de lessen uit. “Kinderen kunnen vragen stellen en op de foto met onze bedrijfsmascottes, een rotje en vuurpijl.” Daarnaast zal het team verschillende zaken tonen, maar vooral ook een aantal dringende boodschappen meegeven. “Na afloop van de les hebben we voor alle kinderen nog een presentje, om ervoor te zorgen dat ze allemaal veilig het nieuwe jaar ingaan”, besluit Jansen.

    #2
    Erg mooi positief stukje weer zeg. Geweldig dat zulke mensen opstaan.
    Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:

    Comment

    Working...
    X