Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Gemeenten doen vuurwerk niet in de ban

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Gemeenten doen vuurwerk niet in de ban

    ar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: vuurwerk, vuurwerk en nog eens vuurwerk.

    Over iets meer dan een maandje is het weer zover: Oud en Nieuw. Oliebollen, supermarktchampagne, de climax van de Top 2000 én natuurlijk vuurwerk. Sterretjes, rotjes, grondbloemen, Romeinse kaarsen, complete sierpakketten en hier en daar het illegale werk. We knallen wat af met z'n allen. Bij de vorige jaarwisseling werd er voor zo'n 65 miljoen euro vuurwerk aangeschaft. Maar omdat anno 2016 over alles ophef moet bestaan, ligt het particuliere vuurwerk steeds meer onder vuur. De laatste jaren gaan steeds meer stemmen op om het geknal te verbieden. Of in ieder geval deels te verbieden. Zo is in recente jaren de 'afsteektijd' al drastisch ingeperkt. Consumenten mogen alleen tussen 31 december 18:00 en 1 januari 02:00 vuurwerk afsteken. Dat is weleens anders geweest.

    Maatregelen
    Uit een rondgang van de NOS blijkt dat het grootste deel van de Nederlandse gemeenten geen extra maatregelen onderneemt tegen het afsteken van vuurwerk. Goed, een paar gemeenten hebben de knoop nog niet doorgehakt, maar van de 264 gemeenten die aan de enquête van de NOS hebben meegedaan, stellen 55 gemeenten een vuurwerkvrije zone in. Dat zijn een paar gemeenten meer dan vorig jaar. In de vuurwerkvrije zones - die voornamelijk rond winkelcentra, kinderboerderijen, ziekenhuizen én verzorgingstehuizen liggen - mag niets worden afgestoken. Opvallend: de Zuid-Hollandse gemeente Korendijk heft het vuurwerkverbod rond een verzorgingstehuis juist op. De oudjes vonden het zonder knallen geen bal meer aan.

    Speciale opsporingsambtenaren
    Wat betreft het toezicht op de knallende burger vertrouwen gemeenten op speciale opsporingsambtenaren. Zo'n veertig gemeenten besteden rond de aanstaande jaarwisseling meer geld uit aan het toezicht en huren extra types in om vuurwerkminnend Nederland - zoals Tom - in de gaten te houden.



    Bron
    Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:

    #2
    Opvallend: de Zuid-Hollandse gemeente Korendijk heft het vuurwerkverbod rond een verzorgingstehuis juist op. De oudjes vonden het zonder knallen geen bal meer aan.
    Heb ik vaker gehoord, soms heb je het idee dat de politiek/gemeenten voor de ouderen bepalen wat wel of niet kan.

    Comment

    Working...
    X