Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Tiel en Culemborg koplopers bij vuurwerkoverlast

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Tiel en Culemborg koplopers bij vuurwerkoverlast

    TIEL - In Rivierenland voeren Tiel en Culemborg de ranglijst aan wat betreft het aantal meldingen van vuurwerkoverlast dat bij Meldpunt Vuurwerkoverlast is binnengekomen.
    Bekijk ook...

    Waar komen de meeste vuurwerkklachten vandaan?
    Duizenden valse meldingen vuurwerkoverlast

    Dit meldpunt, dat vanaf zaterdag 19 december open is, is een initiatief van GroenLinks die ijvert voor een verbod op consumentenvuurwerk.

    Meeste overlast
    Vanuit Tiel werd tot en met donderdagochtend 132 maal melding gemaakt van overlast, in Culemborg 146 keer. Gemeten aan het aantal inwoners, heeft Culemborg veruit de meeste overlast.

    Stress
    Het gaat hoofdzakelijk om extreem harde knallen. Daarnaast zijn er meldingen van gevaarlijke of stressvolle situaties voor dieren en schade aan publieke of private eigendommen. Een enkele keer wordt melding gemaakt van een gevaarlijke situatie voor een toeschouwer of voorbijganger.

    Klachten
    De meeste meldingen in Tiel komen uit het centrum (53) en de wijk Passewaaij (40). In Culemborg wordt het meest geklaagd over vuurwerk in Parijsch (64), rond park De Plantage (37) en de wijk Voorkoop (33). Vanuit Terweijde kwam tot op heden nog geen enkele klacht.

    Bron
Working...
X