Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Vuurwerkverkoop in regio in volle gang

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Vuurwerkverkoop in regio in volle gang

    ENSCHEDE – Het is aftellen geblazen. De laatste dagen van 2015 zijn ingegaan, het nieuwe jaar staat op het punt van beginnen. Dinsdag is de vuurwerkverkoop van start gegaan. Bij verschillende verkooppunten in de regio ging het al vroeg ‘los’.
    Bij Rijwiel- en raceshop De Valk in Nijverdal stonden mensen al om acht uur ’s ochtends met steekwagentjes voor de deur, in de hoop zo een mooi mogelijk vuurwerkpakket te bemachtigen. Ook bij de vuurwerkwinkel van Jan de Roo op het Vincent van Goghplein in Almelo liep de ene na de andere klant binnen. Bij de winkel blijken vooral grote dozen met knaller populair. ,,Die worden vooral veel door groepen gekocht, bijvoorbeeld door buren”, zegt De Roo.

    De vuurwerkdrukte is vaste prik voor Rogier Harmelink (22), zoon van bedrijfsleider Jos Harmelink. Het hele jaar door verkoopt het bedrijf aan de Deurningerstraat in Enschede fietsen, maar in de week na kerst wordt de winkel feestelijk omgebouwd in een vuurwerkwinkel. Ook hij heeft een trend ontdekt. Vooral de Pyroshopper is bij de winkel in trek. ,,Waarom de mensen juist die willen? Het is een laag bedrag, waar voor je in verhouding veel vuurwerk voor terug krijgt.’’

    Concurrentie
    De vuurwerkhandel van Jos Harmelink heeft veel last van concurrentie uit Duitsland. Rogier Harmelink: ,,De concurrentie uit Duitsland is moordend. Vuurwerk kan daar tegen dumpprijzen verkocht worden. De eisen die aan vuurwerk gesteld worden, zijn daar een stuk lager.’’

    Vaders en zoons
    Esteban Guichard (37) van vuurwerkwinkel van Boensma IJzerwaren in Enschede verwelkomt dinsdagmiddag een van de eerste klanten. Vanaf 1952 wordt er al vuurwerk in de winkel verkocht. Rond het middaguur druppelen vooral veel vaders met zoons binnen. ,,Morgen wordt het ook druk, maar op oudejaarsdag loopt het pas echt storm’’, aldus een enthousiaste Guichard.

    Hoewel de eerste mensen hun vuurwerk binnen hebben, moeten ze nog wel even wachten met afsteken. Dat mag pas op oudejaarsdag van 18.00 uur tot 02.00 uur. Wij buiten die tijd knalt, riskeert een boete van 100 euro. Wie betrapt wordt op het afsteken van illegaal vuurwerk kan zelfs een hogere boete tegemoet zien: 340 euro.

    + YouTube Video
    ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.


    Bron: Tubantia

    #2
    nou jos, daar *** je maar wat, want vuurwerk wordt daar in duitsland door BAM tot in het extreme getest.
    b.v. ook het effect van trillingen, schokken etc etc.
    npg strenger dan in nederland, en dat zegt al wat;)
    de regels zijn gewoon soepeler qua verkoop, en dan kun je het vuurwerk goedkoper aanbieden.

    Comment

    Working...
    X