Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Vuurwerkhandelaren Almelo en De Lutte merken weinig van tegenvallende voorverkoop

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Vuurwerkhandelaren Almelo en De Lutte merken weinig van tegenvallende voorverkoop

    De voorverkoop van vuurwerk valt niet tegen. Dat zeggen vuurwerkhandelaren in Almelo en De Lutte, die net als vorig jaar de verkoop van siervuurwerk zien toenemen.


    Landelijk wordt steeds meer gediscussieerd over het aan banden leggen van het afsteken van vuurwerk. In meerdere gemeenten ontstaan vuurwerkvrije zones of er wordt gepleit een vuurwerkshow voor de hele gemeente. Jan de Roo, vuurwerkverkoper in Almelo, ziet dat niet zo gauw gebeuren. "Daar heeft de gemeente geen geld voor. Maar je moet het ook niet willen. Het vuurwerk wordt steeds veiliger, je kunt het goed op de grond zetten en er zijn allerlei andere veiligheidsmaatregelen, zoals vuurwerkbrillen."


    'In het dorp zijn we veel te nuchter'

    Tim Morsink in De Lutte zien geen tegenvallende voorverkoop van vuurwerk. "Sinds vorig jaar kopen we Duits vuurwerk in en dat verkopen we ook voor Duitse prijzen. Ik merk eigenlijk niks van een mindere belangstelling. En je hoort inderdaad dat het minder wordt, maar dat geldt volgens mij vooral voor grote steden. Hier in het dorp zijn we daar veel te nuchter voor", aldus Morsink.


    Beide handelaren zijn ervan overtuigd dat het illegale vuurwerk moeilijk uit te bannen is. "Dat bestel je via internet en dan wordt het vaak ook nog eens aan huis bezorgd", zegt De Roo. "Dat is moeilijk te controleren. En het is vooral dat illegale vuurwerk waar men tegen is. Wij als legale handel merken dat wel."


    Bron
    Vuurwerkcrew.nl : Het leukste vuurwerk forum met alle info over vuurwerk!

    #2
    Dat bericht dat de verkoop minder zou zijn dit jaar kwam bij het AD vandaan.Neem dat maar met een enorme grote korrel zout met hun anti vuurwerk propaganda.
    Je bent geen echte vent,als je niet voor vuurwerk bent.

    Comment

    Working...
    X