Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

HANDHAVING Last onder dwangsom voor De Vuurwerkreus in Barendrecht

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    HANDHAVING Last onder dwangsom voor De Vuurwerkreus in Barendrecht

    De gemeente Barendrecht heeft De Vuurwerkreus een last onder dwangsom opgelegd nadat bij een controle een aantal overtredingen van de regels aan het licht zijn gekomen.

    De toezichthouders van de DCMR Milieudienst Rijnmond constateerden tijdens een controle de volgende overtredingen op het Vuurwerkbesluit.

    - Er was geen gangpad met een breedte van tenminste 75 cm aanwezig in de bewaarplaats (voorschrift 3.6 van bijlage 1 van het Vuurwerkbesluit). De toezichthouders constateerden dat het gangpad een breedte had tussen de 55 en 60 cm. De bewaarplaats was daarom niet goed betreedbaar voor een visuele inspectie en voor het in- en uitbrengen van vuurwerk.

    - De overtreder had buiten de verkoopdagen vuurwerk opgeslagen in de verkoopruimte (artikel 2.2.1 in samenhang met voorschrift 4.1 van het Vuurwerkbesluit).



    De milieudienst heeft een advies gegeven dat door het college van b&w van Barendrechts is overgenomen. De dwangsom moet betaald worden zodra bij een toekomstige controle opnieuw deze overtredingen worden geconstateerd.

    De volgende last is opgelegd:

    1. De overtreder dient binnen één dag na inwerkingtreding van de last onder dwangsom te voldoen aan voorschrift 3.6 van bijlage 1 van het Vuurwerkbesluit.

    2. Hij verbeurt een dwangsom van € 1.000,-- per keer dat geconstateerd wordt dat niet voldaan wordt aan het gestelde onder 1, met een maximaal bedrag van € 3.000,-.

    3. De overtreder dient binnen één dag na inwerkingtreding van de last onder dwangsom te voldoen aan artikel 2.2.1 in samenhang met voorschrift 4.1 van het Vuurwerkbesluit.

    4. Hij verbeurt een dwangsom van € 1.000,-- per keer dat geconstateerd wordt dat niet voldaan wordt aan het gestelde onder 3, met een maximaal bedrag van € 3.000,-.



    Bij De Vuurwerkreus was niemand bereikbaar voor een reactie.

    Bron
    Vuurwerkcrew.nl : Het leukste vuurwerk forum met alle info over vuurwerk!
Working...
X