Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Hilversum: vuurwerk centraal maken.

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Hilversum: vuurwerk centraal maken.

    HILVERSUM - Geloof het of niet, jaarlijks vallen er honderden slachtoffers met het gebruik van vuurwerk. D66 is een campagne gestart en het liegt er niet om.

    Er gaan steeds meer stemmen op om het vuurwerk te gaan centraliseren, een onderzoek onder een grote groep mensen heeft uitgewezen dat het merendeel van de mensen boven de 40 jaar, siervuurwerk wel mooi vind, maar niets heeft met de harde knallen, die jaarlijks sterker worden.

    Veel vuurwerk komt over de grens binnen en heeft geen juist keurmerk en is zelfs levengevaarlijk.

    D66 is een campagne begonnen en het zal mij niets verbazen als we in de nabije toekomst, per stad of dorp op meerder plaatsen gecentraliseerd vuurwerk krijgen zo als het is op Koninginnendag.

    Daar zijn enkele goede redenen voor, jaarlijks kost het vuurwerk veel slachtoffers die voor hun leven getekend zijn.

    De schade die het voor elke gemeente mee brengt is haast niet meer te betalen, kijk alleen al naar de wegen, verkeersborden, en alles wat vernield wordt tijdens de uitgelaten feesten op oudejaarsavond.

    Burgemeester Pieter Broertjes heeft enkele tijd geleden ook al een suggestie gedaan om het vuurwerk aan banden te leggen, ach het zal even tijd kosten, maar het rookverbod is er uiteindelijk ook gekomen.

    LET OP SCHOKKENDE FOTO BIJ DE LINK.

    Bron: http://www.dichtbij.nl/t-gooi/region...aal-maken.aspx
Working...
X