Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Vuurwerkzaak klapt uit elkaar

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Vuurwerkzaak klapt uit elkaar

    ZWOLLE/SIBCULO - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag bakzeil gehaald in een vuurwerkzaak tegen een vader (57) en zijn twee zoons (33 en 37) uit Wierden.

    In onder meer Sibculo en Enschede zou het drietal uit Polen en Tsjechië geïmporteerd vuurwerk voorhanden hebben gehad. De oudste zoon zat al sinds begin december vast. De Zwolse advocaten Sabine ten Doesschate en Vincent Wolting vochten met succes de dagvaarding aan. Die is volgens de twee pleiters zo summier dat niet duidelijk is waarvan het drietal nu precies verdacht worden. Meer dan 'het voorhanden hebben van professioneel vuurwerk' staat daar niet in.

    "Waar gaat het in deze zaak nu eigenlijk om? Een concreet voorval blijkt niet uit de dagvaarding," stelde Ten Doesschate. Wolting ging nog iets verder: "Er is op deze manier geen fatsoenlijke verdediging te voeren." Hij staat de oudste zoon bij en in de dagvaarding tegen hem staat bovendien een zaak waarvoor hij eerder al veroordeeld is. Twee keer voor hetzelfde berecht worden kan niet. Volgens de aanklager was er niets mis met de dagvaarding.

    Met het nietig verklaren van de dagvaardingen gaf de rechtbank de officier evenwel een fikse tik op de vinger. Bovendien werd het voorarrest van de oudste zoon opgeheven. De man barstte spontaan in huilen uit. Het OM kan tegen de beslissing van de rechtbank in beroep. Ook kan een nieuwe dagvaarding worden uitgebracht.

    Bron: http://www.destentor.nl/regio/harden...uit-elkaar.ece
    www.huismanvuurwerk.nl

    #2
    Met het nietig verklaren van de dagvaardingen gaf de rechtbank de officier evenwel een fikse tik op de vinger.


    gerechtigheid!!!! lekker voor ze
    it was hard.. but back in town again

    Comment


      #3
      Inderdaad geweldig. Dat ze die verloren tijd maar in serieuzere zaken steken. Kan genoeg dingen bedenken die heel wat meer aandacht verdienen!
      Stoken tot we er bij neervallen!!

      Comment


        #4
        Nou geweldig wil ik het niet noemen, want ik ga er wel van uit dat er daadwerkelijk illegaal vuurwerk Nederland binnen gesmokkeld is en dat het arresteren terecht was. Maar het is wel tekenend voor de onwetendheid en de gemakzucht van de politie en het OM. Daarnaast vind ik het sowieso wel erg ver gaan om iemand 4 maanden vast te houden in voorarrest voor het bezitten (dus nog niet eens afsteken van) illegaal vuurwerk.
        ---

        Comment


          #5
          Dat is inderdaad gestoord.

          Comment


            #6
            Dat is dezelfde straf die een persoon opgelegd krijgt als ze zijn computer onderzoeken voor kinderporno. Bizar. Echt bizar. Gaat lekker in NL.

            En dan zit je in voorarrest he, tussen de moordenaars etc etc.

            Comment

            Working...
            X