Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Politie tevreden over gezamenlijk Vuurwerkteam

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Politie tevreden over gezamenlijk Vuurwerkteam

    REGIO - De samenwerking van drie politiekorpsen in het Vuurwerkteam Midden-Nederland heeft zijn vruchten afgeworpen. Dat zegt de politie. Er werden de afgelopen maanden meer dan 70 onderzoeken opgestart, tientallen handelaren aangehouden en 6500 kilo vuurwerk in beslag genomen.

    Het meeste in beslag genomen vuurwerk is zwaar illegaal en behoort tot de 'Big Five'. Dit zijn Cobra’s, lawinepijlen, mortierbommen, grote flowerbeds, BSC, vlinders en nitraten langer dan 5,5 cm. Iemand die met een stuk van dit soort vuurwerk wordt opgepakt, moet enkele maanden naar de gevangenis.

    Twee verdachten zitten nog steeds vast, anderen moeten later voor de rechter komen. Behalve vuurwerk vonden de agenten ook twee vuurwapens, nepvuurwapens, enkele xtc-pillen en een gestolen computer.

    TWITTER
    Het Vuurwerkteam beoordeelde meldingen die waren binnengekomen vanuit wijkteams, recherche en Meld Misdaad Anoniem. Maar ook speurden de vuurwerkagenten websites en twitter af op aanwijzingen van vuurwerkhandel.

    Het belangrijkste doel van het vuurwerkteam, met politiemensen uit Utrecht, Flevoland en Gooi & Vechtstreek, was het tegengaan van de handel in illegaal vuurwerk.



    geplaatst: 05-01-2012 15:08:37
    update: 05-01-2012 15:47:01

    bron: rtvutrecht.nl
Working...
X