Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Kan dit ook in Nederland ?????

Collapse
X
 
 • Filteren
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

  Kan dit ook in Nederland ?????

  Dit jaar wordt de jaarwisseling in Parijs niet gevierd met een groots vuurwerk vanaf de Eiffeltoren. Het stadsbestuur van Parijs heeft dit jaar geen toestemming gegeven voor een vuurwerkshow. Dat werd vandaag bekendgemaakt.

  Niet alleen wordt er dit jaar geen vuurwerk ontstoken op de Eiffeltoren, het is ook inwoners van de stad niet toegestaan om vuurwerk af te steken. Volgens de politie is het te gevaarlijk en kan het leiden tot verwondingen en branden. Verkopers van vuurwerk kunnen een boete van vijftienhonderd euro tegemoet zien.

  Frankijk is dit jaar vastbesloten om incidenten rond de jaarwisseling te voorkomen. Eerder kondigde de Franse minister van binnenlandse zaken Claude Guéant al aan dat in sommige gebieden een alcoholverbod van kracht wordt.
  Dieter www.pyroevents.nl

  #2
  Dan maar weer auto's in de fik steken. Werkt prima daar!
  Wie zou hier achter zitten? De alcohol- en autoindustrie die zich bij een vuurwerkverbod in hun handen wrijven?

  Comment


   #3
   Ja, met voldoende politieke wil kan dit in Nederland ook. Maar die is er voorlopig niet; kijk naar het bericht van de week dat de meeste burgemeesters een vuurwerkverbod niet zien zitten. Realistisch gezien kan het op een gegeven moment zo zijn dat het in bepaalde gebieden of steden (dat zullen dan dus ook m.n. dichtbevolkte plaatsen zijn) verboden wordt om vuurwerk af te steken. Maar ja, als Parijsenaar en vuurwerkliefhebber is dit ook eenvoudig opgelost: vier Oud & Nieuw buiten de stad en je kunt gewoon uitleven zoals altijd (en voorkom je ook nog eens dat je auto in de fik wordt gestoken ).

   De vraag is natuurlijk ook wel in hoeverre de politie het vuurwerkverbod kan en wil handhaven op Oud & Nieuw met alle problemen die er in Parijs altijd al zijn, LOS van het vuurwerk...

   Comment


    #4
    Idd ook in NL is zoiets mogelijk (waarschijnlijk niet op een dag van tevoren aangekondigd maar toch).
    Ik heb overigens het vermoeden dat er waarschijnlijk wel weer auto's gaan branden en dan kun je dus rustig je cakes de lucht in schieten, daar de gendarmerie te druk is
    I think I'm rocking with the best!

    Comment


     #5
     Deze regel in Parijs heeft inderdaad te maken met het jaarlijkse probleem in de diversen migrantenwijken.
     Als in Nederland de gekte verder toeneemt zoals de standaard wijken die elk jaar het journaal van 1 Januari halen, dan kunnen dit soort regels ook in Nderland (lokaal) worden toegepast. Net zoals alcoholverboden, preventief fouilleren en gebiedsverboden.

     Comment


      #6
      Ahhhh, zowww jammer voor me zus, Vind het echt bout voor dr !!!!
      Ze is nu onderweg die kant op :-(
      http://www.stefandrukker.nl

      Comment

      Working...
      X