Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Moerdijk klaar voor de jaarwisseling

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Moerdijk klaar voor de jaarwisseling

    ZEVENBERGEN - Zoals ieder jaar neemt de gemeente Moerdijk in de aanloop naar de jaarwisseling, de nodige maatregelen om (vuurwerk)schade tot een minimum te beperken.
    Straatmeubilair dat gevoelig is voor vandalisme wordt naar binnengehaald en raddraaiers die zich vorig jaar misdroegen krijgen een brief van de burgemeester om zich dit jaar vooral gedeisd te houden. Vorig jaar werd in de gemeente Moerdijk voor bijna 23.000 euro kapot gemaakt.

    Koploper was Standdaarbuiten waar de schadepost op met name de Markt 10.500 euro bedroeg. Om dat te voorkomen zijn de handen in Standdaarbuiten ineen geslagen en is er tussen middernacht en twee uur in de ochtend een feest voor iedereen op de Markt.

    Dat gebeurt ongetwijfeld onder het toeziend oog van de politie. "Want in de oudejaarsnacht is er voldoende politie op de been om ongevallen af te handelen en verstoringen van de openbare orde tegen te gaan", zegt plaatsvervangend korpschef Dick Schouten van de politie Midden- en West-Brabant. "Vanuit een centrale commandopost wordt het politiewerk op straat aangestuurd. Op die manier is er een goed regionaal overzicht en kunnen agenten snel verplaatst worden naar plekken waar dat nodig mocht zijn."

    Volgens Schouten wordt er hard opgetreden tegen raddraaiers en vandalen. "Laat duidelijk zijn dat geweld tegen hulpverleners absoluut niet getolereerd wordt."

    Het Openbaar Ministerie (OM) zegt een zogeheten lik-op-stuk beleid te hanteren. Zo is het de bedoeling dat oud-en nieuwverdachten meteen op nieuwjaarsdag worden ingezet om binnensteden en dorpscentra schoon te vegen als taakstraf. "Justitie zal extra hoge straffen eisen als er sprake is van agressie of geweld tegen hulpverleners", aldus een woordvoerder van het OM. "Al in de eerste week van volgend jaar zijn er zittingen bij de politierechter."

    Evenals in 25 andere gemeenten in Midden-en West-Brabant zijn ambtenaren van de gemeente Moerdijk stand-by om bij calamiteiten snel maatregelen te kunnen nemen en regionale hulp in te roepen als dat nodig mocht zijn.

    Al jaren is het te vroeg afsteken van vuurwerk menigeen een doorn in het oog. "Overtreders worden opgepakt en krijgen een procesverbaal aan de broek", zegt een woordvoerster van de gemeente Moerdijk. "Samen met de politie zijn de gemeentelijke boa's (bijzondere opsporingsambtenaren) alert op het te vroeg afsteken van vuurwerk. Als mensen zien dat het gebeurt, kunnen ze dat bij de politie melden. Dat kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000)."

    Uiteraard mag er op oudejaarsdag en -avond (tussen 10.00 en 2.00 uur) vuurwerk worden afgestoken. "De gemeente verwacht dan wel dat degene die dat doet, zelf de rommel opruimt", zegt de gemeentewoordvoerster.

    Vuurwerk wordt in de gemeente Moerdijk verkocht bij de Boerenbond en Multimate in Zevenbergen. Dat gebeurt vanaf donderdag.

    Bron
    Vuurwerkcrew.nl : Het leukste vuurwerk forum met alle info over vuurwerk!

    #2
    Ze hadden er beter aan gedaan om Chemie Pack in de gaten te houden

    Comment


      #3
      Zonnuh grote vuurbal jonguh xD Blijft echt geniaal hoe dat toen worldwide trending werd. Weer het standaard verhaal verder in dit bericht.
      Website: https://www.rfgfireworks.nl

      Comment

      Working...
      X