Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Consument en veiligheid tegen tiener-vuurwerkpakket

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Consument en veiligheid tegen tiener-vuurwerkpakket

    Consument en Veiligheid is niet blij een speciale vuurwerkactie van winkelier Peter van Dam. De vuurwerkverkoper op Rotterdam-Zuid biedt een pakket aan met vuurwerk voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar oud.



    Het tienerpakket waarin naast vuurwerk een veiligheidsbril en een vuurwerklont zitten, wordt alleen verkocht in combinatie met een zogenoemde afsteekvergunning. "Door afspraken te maken met kinderen over hoe ze het vuurwerk veilig moeten afsteken leren ze er bewust mee omgaan”, aldus Peter van Dam.

    Volgens de vuurwerkverkoper werkt de vergunning goed: "Kinderen houden elkaar in de gaten als iemand iets niet volgens de regels doet. De vergunning hangen ze thuis aan de muur. Ze zijn er trots op dat ze zich aan die afspraken houden."

    Maar volgens Consument en Veiligheid is sprake van misleiding: “Ondanks de goede bedoelingen bestaat er geen veilig vuurwerk voor kinderen. De indruk wordt nu gewekt dat deze pakketten ongevaarlijk zouden zijn voor kinderen, maar dat is onterecht”, zegt Cees Meijer van Consument en Veiligheid.

    Bron
    Vuurwerkcrew.nl : Het leukste vuurwerk forum met alle info over vuurwerk!

    #2
    Nu moet die Cees Meijer toch is gaan ophouden met dat mierenziften van hem.
    Dat is de verantwoordelijkheid van de ouders niet van hem.Vuurwerk mag vanaf 16 jaar en dat lijkt me inmiddels wel duidelijk.
    Je bent geen echte vent,als je niet voor vuurwerk bent.

    Comment


      #3
      Van de site van Van Dam:
      Vernieuwend is het speciale tienerpakket met afsteekvergunning.

      Dit pakket is goed gevuld met flitsende tollen en fonteinen

      Het pakket kost € 12.50 incl. gratis vuurwerkbril en aansteeklont

      Op de afsteekvergunning komt de naam van uw kind, uw naam en staan de afsteekvoorwaarden.

      Dit om kinderen bewust te maken van de risico's, zonder het plezier te verminderen.
      Een zeer goed initiatief! Cees M. denkt daar natuurlijk anders over.. Vind hem ook onterechte uitspraken doen. Kom ik nu ook in het nieuws?

      Oorspronkelijk geplaatst door kwintos Bekijk bericht
      Nu moet die Cees Meijer toch is gaan ophouden met dat mierenziften van hem.
      Dat is de verantwoordelijkheid van de ouders niet van hem.Vuurwerk mag vanaf 16 jaar en dat lijkt me inmiddels wel duidelijk.
      Volgens de EU-regelgeving mogen ook kinderen jonger dan 16 dit vuurwerk hebben. Volgens Nederlandse regels mogen ze het enkel niet kopen. Cees M. wilde toch EU-regels. Nou hier heb je ze.
      ..

      Comment


        #4
        Ja, weer een negatief artikel over een positief initiatief.

        Zegt men dat ik een negatief persoon ben. Nog geen enig positief woord van de media, Cees M. en die consumenten en veiligheid gedoe gehoord:S Schande
        Website: https://www.rfgfireworks.nl

        Comment


          #5
          Pffff die Cees de Meijer, wat een zeikerd man

          Komt er een verkoper met een ongelovelijk goed initiatief en dan gaat ie daar ook nog op klagen.

          Dat kinderen onder de 16 jaar vuurwerk afsteken gebeurd toch wel, of ze dat alleen doen of met ouders is niet de verantwoordelijkheid van de verkoper maar van de ouders. Nu komt de beste man met een initiatief wat de veiligheid voor kinderen stimuleerd en dan is het nog niet goed.

          Bah.
          When you stand for nothing, you fall for anything.

          Comment


            #6
            Hier slaat Meijer inderdaad duidelijk de plank mis. Maar laat 'm maar vaker dit soort rare acties uithalen, dan verliest hij vanzelf z'n geloofwaardigheid. De meeste mensen zijn gelukkig weldenkend genoeg om door deze onzin heen te prikken; en een ondernemer met een goed, kindvriendelijk initiatief kan dan zeker weten op meer steun rekenen dan zo'n beroepszeikerd.

            Comment


              #7
              Pleitte er niet onlangs een politieke partij dat (dergelijke woordvoerders in) de media hun politieke voorkeur bekend moesten maken, zodat de burger beter zou kunnen inschatten vanuit welke hoek gehandeld wordt?

              Als de heer Cees Meijer. lid zou zijn van GL, dan wordt een groot deel van zijn obsessieve drang om ieder initiatief rondom vuurwerk de kop in te drukken verklaard.

              Anderzijds is de heer Cees Meijer verantwoordelijk voor het bestrijden van illegaal vuurwerk en dan met name het vandalisme. Nu werd onlangs impliciet toegegeven dat hij daarin faalt. Waarna vervolgens gepleit wordt voor een algemeen verbod. Immers, dan is al het vuurwerk illegaal en kan hij makkelijker scoren. In dat opzicht is statusverlies zijn drijfveer.

              Maar wie weet of niet de gehele Nederlandse politiek feitelijk af wil van vuurwerk, omdat men eigenlijk streeft naar een kapitalistische/communistische staat waarbij burgers louter dienen als productiemiddelen voor de staat? Marx streef hier al over in zijn betoog tegen het kapitalisme. Als kapitalisme zo ver door slaat als het nu aan het doen is, dan is ieder mens daar de dupe van volgens hem, omdat niet menselijke waarden voorop staan, maar productie. Zelfs kapitalisten hebben daar last van, want ook bij hen staat productie voorop ten opzichte van het menselijke wezen. In dat geval is de heer Cees Meijer slechts een stroman van een doorgeslagen kapitalistische regering.

              Het lijkt er op dat er sprake is van een combinatie van deze genoemde factoren als ik de informatie op internet mag geloven.

              Interessante ontwikkeling om te volgen.

              Maar dan rest er nog een vraag. Wat is de rol van de Nederlandse vuurwerkimporteurs en detailhandel in deze situatie? Het zou mij niets verbazen als een directe concurrent de heer Cees Meijer getipt heeft over de handelswijze van de heer Van Dam.
              Laatst aangepast door Jupilerfreak; 22 December 2011, 15:48.

              Comment


                #8
                Is dat ook niet waar de economie tegenwoordig omdraait? Productie (geld) ten koste van alles en iedereen. Alles draait alleen maar om winst. Kapitalisme: politiek-economisch systeem gebaseerd op eigen belang. Economie: Het zo duurzaam mogelijk omgaan met grondstoffen en daar de voordelen uit halen. Echter betekend economie tegenwoordig iets anders..
                ..

                Comment


                  #9
                  mocht een directe concurrent hier iets van vinden dan moet deze dat toch aankaarten bij de nma? en niet bij de (particuliere?) stichting consument en veiligheid

                  Comment


                    #10
                    Stichting Consument en Veiligheid. Gevestigd: amsterdam. Politieke voorkeur stad: zeer links. PvdA + GL = 45% vd stemmen. Paternalistisch ingestelde regio dus.

                    Vertegenwoordigers uit de sectoren gezondheidszorg, universitaire wereld, bedrijfsleven. Niet bepaald de signatuur van de gewone burger.

                    Verder geen enkele informatie beschikbaar via de internetsite. Weinig transparantie. Verbazingwekkend als je bedenkt dat de overheid de mond vol heeft over transparantie.

                    Informatie over Cees Meijer:

                    Cees Meijer's Experience
                    Founder and manager Communications Consumer Safety Institute Nonprofit; 51-200 employees; Public Safety industry

                    April 2010 – Present (1 year 9 months)


                    Cees Meijer's Additional Information
                    Groups and Associations: Esprix, vakprijs voor de beste marketingcommunicatie campagnes Netwerk Arbeidsveiligheid Symposium Risicogedrag Jongeren 2011 Honors and Awards:Beste interactive adverteerder van het jaar 2007 in Nederland

                    Motivatie lijkt dus puur een statuskwestie te zijn. Hiervoor wordt de linkse paternalistische drogreden dat de burger achterlijk is en beschermd moet worden tegen zichzelf dus gebruikt.

                    Comment


                      #11
                      Oorspronkelijk geplaatst door jappy-b Bekijk bericht
                      mocht een directe concurrent hier iets van vinden dan moet deze dat toch aankaarten bij de nma? en niet bij de (particuliere?) stichting consument en veiligheid
                      Hoe meer slechte publiciteit voor deze man, hoe beter voor de concurrent, maar onbedoeld gooit de concurrent zijn eigen glazen in.
                      Vuurwerk is een passie!

                      Comment


                        #12
                        Nou!
                        Kun je nu begrijpen waarom er mensen zijn die deze gast doodwensen of bedreigen?
                        Door dit soort uitspraken roept ie dat gewoon over zich af.
                        Het heeft helemaal niks met de vrijheid van meningsuiting te maken.
                        Als hij de kans krijgt, dan wordt het nog verboden, maar die kans is nihil, want dan krijg je chaos.
                        Dit is gewoon zoals er een paar in dit topic melden, pure muggesifterij.

                        Met vrijheid van meningsuiting versta is bijv. dat ik persoonlijk niet van bepaalde soorten muziek hou, mogen ze van mij verbieden, maar dat gaat nooit gebeuren, omdat ik niks heb in te brengen als burger. Iemand als cees meijer heeft heel wat meer poten om op te staan, dat is het verschil.
                        Ik ben niet gevaarlijk voor een muziekliefhebber, maar cees meijer is wel gevaarlijk voor onze hobby, nl vuurwerk.

                        Comment

                        Working...
                        X