Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Oogziekenhuis Rotterdam stuurt vuurwerkbrillenactie aan

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Oogziekenhuis Rotterdam stuurt vuurwerkbrillenactie aan

    Alle basisscholieren een gratis vuurwerkbril. Dit jaar nog! En dan niet een saaie lelijke veiligheidsbril, maar een hippe coole bril voor kinderen en jongeren. Via de website www.gratisvuurwerkbrillen.nl konden bedrijven zich al aanmelden om vuurwerkbrillen voor een hele basisschool te sponsoren. Via www.oogfonds.nl kunnen nu ook particulieren hun steentje bijdragen om oogletsel bij kinderen te voorkomen.

    Rond de vorige jaarwisseling waren er ruim driehonderd vuurwerkslachtoffers met oogletsel. Zestien werden er blind. Opvallend is dat de helft van de letsels ontstaat bij omstanders, die niet eens zelf vuurwerk afsteken. En dat meer dan de helft van de slachtoffers minderjarig is.

    Alle kinderen een gratis vuurwerkbril

    De vuurwerkbril kan een hoop ellende voorkomen. Er zijn al een aantal plaatsen in Nederland waar de brillen voor alle basisscholen zijn gesponsord door bedrijven. Maar nog lang niet alle basisscholieren in Nederland zullen aan het eind van het jaar een vuurwerkbril hebben. Daar wil het Oogfonds wat aan doen. Dat kan echter niet zonder hulp!


    Via www.oogfonds.nl/vuurwerkbril kunt u één of meer sets van vijf vuurwerkbrillen sponsoren. Een setje kost slechts 10 euro. Het Oogfonds zal ervoor zorgen dat de brillen bij de basisscholen terecht komen. De brillen zelf uitdelen op een basisschool kan dat natuurlijk ook. In dat geval kunnen de vuurwerkbrillen per doos worden besteld. In één doos zitten honderd brillen.

    Onder het motto Bescherm onze Oogappeltjes werken samen in de vuurwerkbrillencampagne van Vuurwerkpreventie: het Oogfonds, Het Oogzorgnetwerk, Het Oogziekenhuis Rotterdam, Consument en Veiligheid en de NUVO (Nederlandse Unie van Optiekbedrijven


    bron

    #2
    Bedankt voor het posten van dit artikel Danny.
    We kunnen als vuurwerkforum niet genoeg benadrukken wat het belang is van het dragen van een vuurwerkbril.
    Vuurwerkcrew.nl : Het leukste vuurwerk forum met alle info over vuurwerk!

    Comment


      #3
      Top! Ik hoop dat het aantal vuurwerkslachtoffers met oogletsel flink teruggedrongen word dit jaar
      When you stand for nothing, you fall for anything.

      Comment

      Working...
      X