Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Vuurwerk als beloning

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Vuurwerk als beloning

    Oranjebuurt, geen vreugdevuren wel vuurwerk

    Hoogeveen - De jeugd in de Oranjebuurt heeft voor het derde jaar achtereen beloofd geen vreugdevuren in de buurt te ontsteken tijdens de jaarwisseling. Als beloning mogen ze daarom per persoon voor 20 euro vuurwerk uitzoeken.

    Ook dit jaar hebben buurtwerker Henk Otten, wijkbeheerder Boy Blokzijl en wijkagent Jan Oosten zich weer sterk gemaakt richting de gemeente om dit voor elkaar te krijgen.
    Vanochtend kon de jeugd van 6 tot en met 12 jaar dan ook onder begeleiding van hun ouders een waardebon ophalen. Deze waardebon is persoonsgebonden en kan samen met de vuurwerkbestellijst ingeleverd worden bij Veneboer. Naast de waardebon kregen de kinderen ook een gevulde zak met daarin twee blikjes frisdrank en een zakje chips. Eigenlijk had er ook nog een veiligheidsbril en twee aansteeklonten bij moeten zitten maar deze konden niet tijdig geleverd worden. De veiligheidsbril en de aansteeklonten worden nu door Veneboer bij het bestelde vuurwerk meegeleverd.

    Dit initiatief is drie jaar geleden ontstaan omdat buurtbewoners steeds meer moeite hadden met de vreugdevuren. Mensen hadden last van de rookontwikkeling en stank, maar voelden zich vooral onveilig door de grote van de vreugdevuren.

    Henk Otten drukte de aanwezige jeugd en ouders op het hart om de gemaakte afspraak na te komen. Mede omdat het dit jaar heel moeilijk was om de gemeente te overtuigen aan deze actie mee te doen. De verbazing bij de mensen die hiervoor toestemming moeten geven, dat dit initiatief al twee jaar slaagt in de Oranjebuurt, heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. Ook vanuit de wijkbewoners is er positief gereageerd, een aantal bewoners was blij dat ze de afgelopen twee jaar met een prettiger gevoel Oud en Nieuw hebben kunnen vieren. Iets waar de buurt trots op mag zijn volgens de drie initiatiefnemers.

Working...
X