Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Brandjes en opstootjes luiden 2009 in

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Brandjes en opstootjes luiden 2009 in

    RIJSWIJK - De jaarwisseling lijkt in Nederland zonder grote incidenten te zijn verlopen. Wel was de brandweer druk met het blussen van een groot aantal kleine branden. I
    In Zuidland op Voorne-Putten, regio Rotterdam, was sprake van een confrontatie tussen 150 jongeren en de politie. In de regio werden in totaal dertig mensen aangehouden.

    In de grote steden was het relatief rustig. In Den Haag werden negentig mensen aangehouden. Burgemeester Jozias van Aartzen gaf aan het idee te hebben dat de nacht rustiger was verlopen dan vorig jaar.

    De politie van Amsterdam meldde dat er geen ernstige incidenten waren geweest. Er werden zeker 25 mensen aangehouden.

    In de regio Utrecht gingen meer dan dertig auto's in vlammen op. ,,In de stad is het rustig. Er zijn grote groepen mensen op de been, maar de politie heeft nergens in hoeven te grijpen'', aldus de zegsman van de politie. In totaal werden er tien mensen aangehouden voor vernieling en brandstichting.

    Behalve in Zuidland kwam het ook in het Brabantse Veen tot opstootjes tussen politie en jongeren. Een groep van zo'n vijftig tot honderd jongeren probeerde daar donderdagochtend autowrakken in brand te steken. Jongeren zorgen in Veen al jaren voor problemen tijdens de jaarwisseling. De afgelopen twee jaar was het rustig, maar in 2004 zette de politie ook al mobiele eenheid in in het 2400 inwoners tellende dorp.

    In Purmerend, Zaandam, Hilversum en Uddel werden de hulpdiensten door baldadige jeugd gehinderd. Brandweerlieden en politieagenten in Uddel werden met bierflesjes belaagd en in Hilversum werd een brandweerwagen met bakstenen bekogeld. In de wijk Leuvensbroek in Nijmegen werden molotovcocktails naar de brandweer en later naar de politie gegooid.

    Net als vorig jaar moesten verschillende scholen het tijdens de jaarwisseling ontgelden. In Dordrecht vatte een scholencomplex vlam. Een schoollokaal in Etten-Leur werd door een brand volledig verwoest. In Rotterdam-Crooswijk raakte een basisschool ernstig beschadigd door brand.

Working...
X