Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Halt of boetes bij vuurwerkovertredingen

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Halt of boetes bij vuurwerkovertredingen

    De politie zal de komende dagen bij overtredingen met het afsteken van vuurwerk streng optreden. Vooral ouderen en dieren schrikken van de enorme knallen van vaak illegaal vuurwerk. Er kunnen bekeuringen worden uitgeschreven met een boete als gevolg, maar in veel gevallen worden jongeren onder de 18 jaar aangemeld bij het Bureau Halt. Tijdens de tijden dat men vuurwerk mag afsteken, adviseert de politie dat men extra op de veiligheid let.

    Helaas zijn landelijk de eerste gewonden alweer te betreuren. Ook in de regio Nood- en Oost-Gelderland heeft zich al één ernstig letselongeval met vuurwerk voorgedaan. De politie waarschuwt dan ook nogmaals voor de risico’s wanneer men met (illegaal) vuurwerk aan het knutselen slaat. In de aanloop naar Oud en Nieuw zal de politie meldingen over vuurwerkoverlast zo adequaat mogelijk oppakken. Goede informatie over de overlast en signalementen van de verdachten zijn essentieel voor de afhandeling.

    Afsteken en verkoop
    Het afsteken van legaal vuurwerk dat op de officiële verkooppunten te koop is, is toegestaan op de oudejaarsdag 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur in de nacht. Alle dagen daarvoor en daarna is het verboden. Om het afsteken veilig te laten verlopen, worden diverse tips gegeven. Kijk hiervoor o.a. op: http://www.vuurwerktips.nl/

    De verkoop van toegestaan legaal vuurwerk mag alleen via de verkooppunten die daarvoor een vergunning van de gemeente hebben. De verkoop vindt plaats op 29, 30 en 31 december 2009. Hierbij geldt een maximum van 10 kg per levering. Vuurwerk mag alleen worden verkocht aan personen die 16 jaar en ouder zijn.

    De regels voor het carbid schieten kunnen per gemeente verschillend zijn. Op veel websites van de gemeenten zijn de voorwaarden voor het afschieten met carbid vermeld. Tegen degenen die zich hier niet aan houden, treedt de politie op.

    Boete of Halt
    Bij overtreding van de plaatselijke verordening of het landelijke Vuurwerkbesluit worden jongeren van 12 t/m 17 jaar in principe doorverwezen naar Bureau Halt voor een werk- of taakstraf. Indien een persoon 18 jaar of ouder is, bepaalt de Officier van Justitie de hoogte van de boete bij overtreding van de regelgeving.



    Mvg Frans
Working...
X