Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Massaal vuurwerk verkocht ondanks recessie

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Massaal vuurwerk verkocht ondanks recessie

    Massaal vuurwerk verkocht ondanks recessie
    Door MATHIJS STEINBERGER

    GROENE HART - Vuurwerkverkopers doen uitstekende zaken in de voorverkoop. Ondanks de financiële crisis hebben consumenten in het Groene Hart massaal besteld.
    De feestdagen worden op uitbundige wijze gevierd, de zorgen over de toekomst komen in januari wel weer aan de orde, zo denken de verkopers.

    Santenkraam in Woerden heeft zelfs twee keer zoveel bestellingen binnen als vorig jaar, zegt ondernemer Van de Landen. Bovendien gaat het vaak om hogere bedragen. ,,We zijn echt stomverbaasd. Het lijkt wel alsof mensen zich afzetten tegen de negatieve verhalen over de recessie.’’

    Tuincentrum De Huifkar is vooraf door de vuurwerkleverancier ‘gewaarschuwd’ voor grote belangstelling. ,,Tijdens een recessie is de verkoop groter,’’ weet medewerker Kok. De voorverkoop bevestigt die trend.

    In Gouda vermoedt Luxen aan de Rozendaal dat consumenten overwegend gezamenlijk paketten bestellen. ,,Er wordt duidelijk naar toegeleefd. Vooral de duurdere sierpotten gaan hard.’’

    Vuurwerk hoort nu eenmaal bij de jaarwisseling, vindt Martijn Wolfswinkel van Henkie’s vuurwerkhal in Alphen. ,,Mensen laten zich dat niet afpakken. Bij de bestellingen zijn met name de grote sierpotten in trek. Die zitten tegen proffessioneel vuurwerk aan.’’

    De vuurwerkbranche verwacht dat Nederlanders de komende jaarwisseling voor 70 miljoen euro spenderen aan vuurwerk. Vorig jaar was dit 60 miljoen euro. Knal-en sierwerk uit China, de grootste leverancier, is 15 procent duurder geworden.

    Wie zich overigens tijdens de jaarwisseling misdraagt, loopt de kans direct op vrijdag 2 januari voor de rechter te verschijnen. De rechtbanken in Den Haag en Utrecht passen dan in een speciale zitting snelrecht toe.

Working...
X