Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

300 kilo illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen in Reuver

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    300 kilo illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen in Reuver

    Politie Limburg-Noord

    300 kilo illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen in Reuver


    Datum: 23-12-2008
    Tijd bericht: 17:05
    Plaats: Reuver
    De politie heeft maandagavond een grote partij zwaar vuurwerk aangetroffen in een schuur in Reuver. Het ging in totaal om zo'n 300 kilo. Dit vuurwerk is zo gevaarlijk dat het zeer ernstig letsel en schade kan veroorzaken.

    Deze zaak kwam bij de politie in beeld naar aanleiding van onderzoek naar illegale handel in vuurwerk. Dat onderzoek van het Regionaal Milieuteam, onder leiding van het Functioneel Parket, resulteerde maandag 8 december tot de aanhouding van een 28-jarige man en 23-jarige vrouw uit Reuver (zie eerder persbericht van dinsdag 9 december). Daarbij werd 62 kilo illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen. Dit onderzoek, waarin de 28-jarige man inmiddels in bewaring is gesteld, leidde maandag 22 december tot de schuur in Reuver waar 300 kilo vuurwerk lag opgeslagen. De politie heeft ook deze zaak in onderzoek, maar heeft nog geen nieuwe aanhoudingen verricht.

    De politie waarschuwt voor dit type zwaar vuurwerk en vraagt mensen die informatie hebben over de opslag of handel dat te melden via telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

    Waarschuwing op televisie
    In het tv programma Opsporing Verzocht wordt dinsdag 23 december om 21.50 uur op Ned. 1 aandacht besteed aan hetzelfde type vuurwerk dat op diverse plaatsen in Nederland in omloop is. Woensdag 24 december wordt het programma om 13.15 uur op Ned. 2 herhaald.

    Mvg Frans
Working...
X