Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Vuurwerkcursus voor honden met een kort lontje

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Vuurwerkcursus voor honden met een kort lontje

    Vuurwerkcursus voor honden met een kort lontje

    hilversum -
    Het einde van het jaar is meestal geen leuke tijd voor honden. Vuurwerk en andere onverwachte knallen doen ze opschrikken in hun mandje en heftig blaffen van angst. Dierenasiel Crailo speelt er jaarlijks op in met een gratis training van vier zaterdagmiddagen. Voor jonge honden en wat oudere pups, wel te verstaan. Oudere honden kun je in zo'n korte periode meestal niet van hun schrikachtigheid afhelpen, zegt voormalig instructeur Angelique van de Brink.


    De cursus is afgelopen zaterdag van start gegaan achter de speelweide van Dierenasiel Crailo. Eigenaars van jonge honden kunnen zich echter nog steeds opgeven. Er zit een opbouw in de cursus, maar er wordt wel degelijk rekening gehouden met nieuwe instroom. Gemiddeld doen aan de training zo'n vijfentwintig honden mee, mét hun baasjes. ,,De training is erop gericht dat de mensen leren hoe ze omgaan met dieren die schrikken van geluiden'', benadrukt Van de Brink. ,,Aaien en knuffelen helpt niet, want dan bevestig je het angstgedrag. Achter de hond aan lopen ook niet, want daarmee bevestig je het vluchtgedrag. Spelen, afleiden helpt wel of negeren. En in sommige gevallen corrigeren, maar dan moet je wel weten waar je mee bezig bent.''

    Opgeven voor de gratis training van Dierenasiel Crailo kan via telefoon 0900-2020330. De lessen zijn op zaterdag en duren van 12.00 tot 15.00 uur (tot en met 20 december).


    #2
    zie ook hier:
    Zolang ik leef blijf ik vuurwerk afsteken, verbod of niet!

    Comment

    Working...
    X