Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Klap op de vuurpijl

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Klap op de vuurpijl

    Klap op de vuurpijl

    Politie pakt vuurwerkoverlast aan

    De meldingen van vuurwerkoverlast stromen zo zoetjes aan weer bij ons binnen. Het harde geknal is één van grootste ergernissen van burgers in de laatste maanden van het jaar. Het illegale vuurwerk brengt bovendien onveilige situaties met zich mee. Grote ladingen zwaar vuurwerk worden opgeslagen op zoldertjes van rijtjeswoningen. Gaat er iets mis, dan gaat het ook goed mis!

    Speurwerk naar gevaar
    Het regionale Milieuteam is dit jaar, samen met de medewerkers uit de noodhulp, belast met de aanpak van vuurwerkoverlast. Mede door het in beslag nemen van illegaal vuurwerk hopen we dat het aantal vuurwerkslachtoffers terugloopt. Het vuurwerkteam speurt vooral naar mensen die vroegtijdig (illegaal) vuurwerk afsteken en naar plaatsen waar vuurwerk illegaal ligt opgeslagen. Ook legaal vuurwerk in grote hoeveelheden kan een boel narigheid opleveren als er geen veiligheidsmaatregelen zijn genomen voor de opslag.

    Evenementenvuurwerk
    De laatste jaren is er in toenemende mate sprake van handel in zwaar vuurwerk. Kennelijk neemt men geen genoegen meer met het ‘gewone’ vuurwerk, dat al steeds zwaarder wordt. Het gaat om handel in vuurwerk, dat in Nederland niet is toegestaan. Er is vraag naar vuurwerkbommen, om maar iets te noemen. Bovendien worden de afgelopen jaren steeds meer vuurwerkpistolen in Drenthe in beslaggenomen.

    Geef meldingen door aan de politie
    Als u informatie hebt over een grote partij vuurwerk die mogelijk in de omgeving van uw woning is opgeslagen, of wordt verhandeld, geef deze informatie dan door aan de politie, via telefoon 0900 8844. Mocht u een goede reden hebben om deze informatie anoniem te verstrekken, dan kunt u contact opnemen met de telefoonlijn van Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000. Het gaat erom dat de politie in staat wordt gesteld om de veiligheid ook in uw woonomgeving te verhogen.

    Eerste vuurwerkvangst in het land
    De eerstevuurwerkvangst van het seizoen vond al in augustus in Tilburg plaats. De politie trof, na eentip viaMeld Misdaad Anoniem,158 kilo vuurwerk in dozen aan in een kelderbox van een appartementencomplex. Hierbij werd een 22-jarige Tilburger gearresteerd. Hij had het vuurwerk in de berging van een vriendin opgeslagen. Agenten namen lawinepijlen en twee lanceerinstallaties in beslag. Het ging deels om consumenten vuurwerk en een deel was voor professioneel gebruik. De verdachte verklaarde dat vuurwerk zijn grote hobby is. Hij besefte wel dat hij door de opslag in de kelderruimte van het appartementencomplex een risico had genomen. Het was voor hem de eerste en laatste keer. Hij krijgt een proces-verbaal.

    Bron: website http://www.politie.nl/drenthe/projec...e_vuurpijl.asp

    #2
    eigenlijk zou ik wel eens een test willen zien van opgeslagen vuurwerk wat afgaat op een zolder. bijvoorbeeld een paar kartonnen nitraat. Ze geven mensen immers al jaren een beeld dat het zogenaamde "zware vuurwerk" te vergelijken is met handgranaten e.d. Geef wel toe dat ik ook liever geen buurman heb die grote shells of een karton zinks in zijn huis heeft liggen.
    ..

    Comment

    Working...
    X