Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

'Gemeenten moeten illegaal vuurwerk aanpakken'

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    'Gemeenten moeten illegaal vuurwerk aanpakken'

    'Gemeenten moeten illegaal vuurwerk aanpakken'



    AMSTERDAM - Justitie roept gemeenten op de handel in illegaal vuurwerk aan te pakken. In woonwijken liggen grote hoeveelheden illegaal vuurwerk opgeslagen, wat gevaar oplevert voor de omwonenden. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag.

    Vorig jaar werd in totaal 123 duizend kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dit jaar zou al bijna 124 duizend kilo zijn aangetroffen. Justitie zegt te verwachten dat de teller uitkomt op 150 duizend kilo.


    De landelijk coördinator van de bestrijding van illegaal vuurwerk zegt in de krant dat mensen zich niet bezwaard moeten voelen om de handelaar van een paar rotjes te verlinken. Zij hoeven volgens Gustaaf Biezelveld alleen maar terug te denken aan de vuurwerkramp in Enschede om te weten wat de gevolgen van vuurwerkbezig kunnen zijn.






    OM is echt misselijkmakend bezig. Enschede vergelijken met de mensen die wat hardere knallers of goedkopere potten hebben liggen om hun nieuwe jaar te vieren. Laat de overheid eerst maar eens werkelijk naar buiten komen met de details over hun rol in Enschede in plaats van steeds naar Enschede te verwijzen om mensen bang te maken.

    EN dan ook nog eens het lef hebben om zelf de rechtstaat te ondermijnen door mensen aan te zetten tot nsb-praktijken. Nee, het OM wil slechts alleen maar meer scoren en gebruikt daarbij veelvuldig het middel "intimidatie". Hitler deed het zo met de joden en communisten, Stalin deed dat met de nazi's en het westen. In de koude oorlog had je nog vele fronten en werden mensen bang gehouden en nu heb je de hetze tegen moslims, vuurwerk, voetbalsupporters en alles waar je door intimidatie de macht over mensen door kan krijgen.

    Wil overigens niet zeggen dat grote handelaren niet crimineel zijn, die verdienen immers duizenden euro's aan handel in illegale goederen...



    Moest er even uit, wordt dergelijke blaat berichten in diverse media nu echt zat. En het hypocriete is nog dat deze manier van intimidatie geldt tot januari en dan vervolgens pas in september opnieuw opgestart wordt. ALs het werkelijk zo gevaarlijk is, waarom zitten ze handelaren dan niet het hele jaar achter de vodden?

    #2
    OMG terug denken aan de gevolgen van enschede :S WTF daarvoor heb je meer dan 100 ton vuurwerk nodig :S de meeste handelaaren hebben nog geeneens 1000 kilo
    Gerwin

    Comment


      #3
      ach ik kan me zeer goed een topic herinneren hier over op fpm..
      met filpjes wat een zee container met sterretjes doet en een zee container met shells....

      de shells gingen gewoon af omdat ze normaal ontbrande was wel een explosie maar niet gigantisch.

      maar bij die container met sterretjes dat was me een megaaaaaa explosie niet normaaaal komt door de gigantische ontbranding

      Comment


        #4
        Dannog kan jij ook maar een iemand bedenken die 100ton in zin garagebox, kelder of wat dan ook heeft staan!?

        komaan mensen, iemand verlinken omdat ie wat vuurwerk in huis heeft doet me echt terug denken aan 40-45 waarin de bezetter ( de duitsers\Natzi) iedereen op riep joden te verraden die onderdoken!

        sorry hoor, maar aan dit soort NSB natzi praktijken werk ik van zn leven niet mee! En mocht ik er ooit eentje tegen komen die dat wel doet, die kan op een stevig gesprek rekenen van mij
        [URL]WWW.PYROWORLD.NL[/URL] PW op YT: [URL]http://www.youtube.com/user/pyroworldwebsite[/URL] subscribe!

        Comment


          #5
          Had trouwens vernomen dat dit in de Telegraaf stond.

          Dan weet je meteen weer genoeg he. Was ook een krant die in de oorlog nogal mewerkte met de bezetter:

          Als De Telegraaf onder druk van de Duitsers een zeer anti-semitisch artikel afdrukt, neemt hij in mei 1942 ontslag bij de krant. Drie dagen later treedt hij officieel in dienst als directeur van Elsevier. In zijn vrije tijd werkt hij aan een kloeke historische studie over Engeland, een drie delen omvattend boekwerk dat na de oorlog zal verschijnen.

          Een goed voorbeeld van het schipperen in de Nederlandse pers is de situatie bij dagblad de Telegraaf. Deze krant wordt gezien als een foute krant tijdens de bezetting. Vooral omdat De Telegraaf na Dolle Dinsdag in september ’44, onder regie komt van een SS-er. Tussen ’40 en ’43 heeft de krant geprobeerd te schipperen. Wijfjes: “Er zijn verschillende aanvaringen geweest tussen De Telegraafredactie en de bezettende instantie omdat De Telegraaf bepaalde onflatteuze foto’s van Nationaal Socialistische leiders bleef plaatsen.”

          Comment


            #6
            Zullen we het even over het onderwerp houden?

            Ja, aan de ene kant begrijpelijk dat er mensen verraden worden, als je ziet wat sommigen hebben staan en vooral de manier waarop lijkt het mij ook niet lekker als het mijn buren zijn. Maar wat kan mij het boeien als de buurman een paar nitraten, strijkers en een mat zou hebben, heb liever dat ie zou uitkijken met kaarsen rond deze tijd, dat risico is stukken groter.

            Maarja, ieder zijn mening blijkt maar weer, zat mensen die er niet zo over denken.

            Comment

            Working...
            X