Weergegeven resultaten: 1 t/m 8 van 8
 1. #1
  Super Moderator Scav's schermafbeelding
  Geregistreerd
  2 oktober 2013
  Berichten
  3.675
  Thanks
  3.461
  Thanked 3.939 Times in 1.721 Posts
  Afbeeldingen
  559

  [Verslag] Bezoek Broekhoff Fireworks International 14-09-2018


  Vrijdag 14 september was ik te gast bij Broekhoff Fireworks International in Dronten, waar ik door Patrick en ons oude crew lid Martijn hartelijk werd ontvangen.

  Afgelopen seizoen.
  Afgelopen jaar was zoals jullie weten voor alle importeurs een lastig jaar door de vele productiestops, weersomstandigheden en vertragingen tijdens transport.

  Waar Broekhoff normaliter weinig hinder heeft omdat er veel producten op voorraad aanwezig zijn en er daardoor vrijwel altijd geleverd kan worden, was het met 242 nieuwe producten lastiger omdat er van deze producten geen bestaande voorraad was. Desondanks heeft Broekhoff, helaas in mindere mate dan gewenst, zijn winkeliers kunnen bevoorraden door tijdige beslissingen t.a.v. de folder en heldere communicatie. Hierdoor zijn een aantal items die voor 2017-2018 bedoeld waren doorgeschoven naar de komende jaarwisseling. Met als bijkomend voordeel dat er al een hoop producten in de bunkers liggen te drogen.

  Broekhoff kijkt terug op een bewogen seizoen met meer problemen dan gewenst. Voor komend jaar zijn deze problemen nu gelukkig al getackeld.

  Seizoen 2018 – 2019 en verder

  Alvorens in te gaan op de ontwikkelingen van dit seizoen, is het wellicht verstandig om eerst iets te vertellen over de achtergrond van het familiebedrijf Broekhoff. Broekhoff zoals wij het kennen, is meer dan enkel een importeur van vuurwerk. Sterker nog de eerste acht maanden van het jaar ligt de kern van de werkzaamheden in een hele andere branche…zomerspeelgoed. Onder de naam “GEBRO” zijn ze importeur van o.a. Intex, en verkopen ze naast aan winkeliers ook rechtstreeks aan de klant via summertoys.nl en bol.com.

  Uiteraard wordt er wel gewerkt aan productvernieuwing, selectie van vuurwerk in China e.d., maar de focus van bijvoorbeeld marketing en verkoop ligt primair op het speelgoed tot midden augustus.

  Voor de komende jaren zet Broekhoff echter in op groei van naam en afzet binnen de vuurwerkbranche. Zo zijn de verkoop en marketingafdelingen uitgebreid, en zijn er 2 medewerkers aangetrokken die zich het gehele jaar enkel met het vuurwerk gaan bezighouden.
  Een van de twee is op het forum een oude bekende, namelijk onze oud moderator Martijn.

  De tweede is eveneens een bekend gezicht binnen de branche, en zal per 1 oktober het team van Broekhoff International Fireworks gaan versterken: Marcel Schutteman nu nog werkzaam bij Vuurwerkmania.

  Marcel zal zich het gehele jaar bezig houden met vuurwerk, om hier de volle aandacht aan te kunnen geven. Denk hierbij aan aftersales, voorbereidingen van het seizoen en de aansturing van het verkooporgaan. Martijn zal hierbij ook een rol gaan vervullen, o.a. op het gebied van de diverse fora en de social media kanalen.


  Ondanks de discussies omtrent vuurpijlen en singleshots heeft Broekhoff de vuurpijlencollectie afgelopen jaar geheel vernieuwd, en ook de single shots zijn volop terug te vinden in de bunkers. Broekhoff ziet dan ook zeker toekomst in het door consumenten afsteken van vuurwerk, en zal het zich hard blijven maken voor het behoud van onze geliefde hobby en traditie. Broekhoff beraad zich dan ook op het moment over een geschikte manier om actiever een positiever geluid te laten horen, zodra hier meer zicht op is zal hier ongetwijfeld meer nieuws over komen.

  Demo & Producten

  Afgelopen dinsdag werd op het terrein van Flevonice de dealerdemo geschoten van Broekhoff inclusief een spetterende finale. Zoals bij elke demo is het na afloop vaak de vraag, was het productie? Of waren het samples? In dit geval kan de vraag vrij eenvoudig beantwoord worden…productie. Niet alleen heeft Broekhoff al veel fysiek in de bunkers liggen (waarover straks meer), maar ook omdat de boot met de samples van de overige nieuwe producten pas afgelopen maandag zijn geleverd.

  Hoewel het 's middags nog behoorlijk waaide, was de wind 's avonds tijdens de demo gelukkig voldoende afgenomen. Voorafgaand aan het schieten mochten Djaimy, ik, en de 9 prijswinnaars van VWC een ronde maken over de schietvelden onder begeleiding van een van de schieters, waarbij geen enkele vraag offlimits was. De diverse producten, de pyroshow lijn, de wijze van opbouw, het galaxys schietsysteem werkelijk alles kwam aan bod, inclusief een stukje voorlichting en veiligheid.

  Na de terugkeer van het schietveld mocht Martijn als spreekstalmeester de demo met een vlot tempo aan elkaar praten.
  Na afloop was er gelegenheid om verdere vragen te stellen, en gingen de gelukkige winnaars met een goody bag naar huis.


  (copyright Broekhoff)

  Afgaande op de reacties van de aanwezige leden was het een geslaagde avond, en een geslaagde actie. Nogmaals dank aan Broekhoff en de schieters hiervoor. Hopelijk volgend jaar een vervolg?!.


  (copyright Broekhoff)


  Finale

  De finale van Broekhoff betrof een pyromusical, ondersteund door lasers en rookmachines.

  Voor de liefhebbers; de finale bestond naast de eigen Pyroshow lijn (single effect cakes) uit 72 3” shells (brocade) en 600 Ricasa singleshots, opgezet over 5 posten en 30m breed.  Producten

  Met de demo en finale van afgelopen dinsdag nog vers in het geheugen, en de 1e feedback van de leden in het achterhoofd is het tijd om wat verder in te zoomen op de collectie voor dit jaar.

  Allereerst, de prijzen van de artikelen zullen dit seizoen in grote mate gelijk blijven en in een aantal gevallen gaan dalen. Er zijn dit seizoen een 62 tal nieuwe producten toegevoegd aan de collectie. Er is dit jaar geen sprake van uitloop, wel zullen een aantal items dit jaar niet verkrijgbaar zijn. Zo zijn de boxen Commander, de Triple Sky en de Genesis in bestelling, en deze zullen in 2019-2020 weer verkrijgbaar zijn.

  De singleshots Red Dawn (Red Dahlia) en Sky Hunter (Brocade) zijn terug van weggeweest, en zullen conform de originele productsheet worden geproduceerd.  De VC / Magnum lijn, die hoofdzakelijk in de regio Haaglanden werd aangeboden, is aanzienlijk uitgebreid het afgelopen jaar en zal landelijk onder de aandacht worden gebracht bij de winkeliers, er is dan ook grote kans dat je deze producten meer zult gaan zien.

  Op het forum ontstond enige discussie over onder meer de Four Horsemen, i.v.m. het aantal schoten en de hoeveelheid kruit. Het klopt dat gaat om 2kg kruit en 400 schoten, echter het gaat hier om 18mm tubes, met een lagere stijghoogte die in salvo’s tot 20 stuks tegelijk de lucht vullen. Bij het bezoek van de bunkers was deze box reeds in grote hoeveelheden aanwezig zoals jullie kunnen zien.  Ook de Moon Travellers 2.0 gaven aanleiding tot discussie, onder meer of dit wel is toegestaan. Het RACT maakte voorheen onderscheid tussen minivuurpijlen en vuurpijlen, waarbij de bovengrens van de minivuurpijl nu geldt als ondergrens voor “reguliere” pijlen. Door de pijlen groter te maken dan het origineel, en te voorzien van meer kruit voldoen deze aan de eisen van het RACT, maar zijn ze inderdaad duurder dan het origineel vroeger was.  Overige vragen van leden:

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MasterBsc Bekijk bericht
  6 gram en 20mm, vanwaar vallen deze dan onder categorie 3?
  In de omschrijving van de Thunderking XXL stond aangegeven minimaal 18 jaar, hetgeen de suggestie wekt dat er sprake is van een cat3 product, dit is echter niet het geval. Hoewel de kruitinhoud met 8,6 gram groter is dan de genoemde 6 gram, is en blijft het cat2.

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sirens Bekijk bericht
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sirens Bekijk bericht
  Kunnen jullie een knalcake maken met zo groot mogelijke tail en ti boeket. Knal hoeft echt niet harder dan de max sier burst.
  Uit een ander topic maar dit lijkt me zo vet.
  In theorie kan dit maar, als je een hele dikke tail wil hebben moet je eigenlijk 25 mm tubes gebruiken. Een hele dikke tail is ook een stuk moeilijker en trager te produceren. Fabrieken willen het bijna niet meer produceren en het is ook veel duurder. Daarnaast zijn knalcakes 16, 18 of 20mm, dus als je vanwege de tail naar 25 mm gaat wordt het wel erg duur in vergelijking tot andere knalcakes, terwijl het verschil enkel de tail zal zijn. Wij zien het dan ook niet snel gebeuren.

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door the cigarman Bekijk bericht
  Hoe staat het met de Broekhof Versie van de Monsterking?
  2 jaar geleden zou ir geïntroduceerd worden maar hij kwam ivm leveringsproblemen.
  Vorig jaar zou ie komen maar nooit meer iets van gehoord.
  Zo jammer want het leek mij een topper.
  Hij is 2x in productie geweest, maar helaas zijn de effecten niet allemaal goed. Omdat we de kwaliteit niet 100% kunnen garanderen komt deze niet.

  Het product is zeer gevoelig voor onder meer vocht, zowel tijdens productie maar ook tijdens het drogen. Het product kan als hij vandaag geschoten wordt goed zijn, terwijl als je dezelfde batch een dag later test deze niet goed kan presteren. Dus hebben we besloten deze niet meer in productie te doen.

  Bunkerbezoek

  Na afronding van het bezoek heb ik samen met de mannen van Broekhoff uitgebreid door de showroom en de bunkers gegaan. Veel plezier met de foto's en de beelden....


  Wij danken Broekhoff voor het fijne bezoek en de gastvrijheid. We kijken alvast uit naar een nieuw bezoek komend jaar!
  Laatst gewijzigd door Scav; 21 september 2018 om 09:16
  Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:

 2. The Following 21 Users Say Thank You to Scav For This Useful Post:

  + Show/Hide list of the thanked


 3. #2
  Super Moderator omepje's schermafbeelding
  Geregistreerd
  11 augustus 2006
  Locatie
  Enschede
  Berichten
  17.647
  Thanks
  29.207
  Thanked 14.148 Times in 6.653 Posts
  Afbeeldingen
  217
  Heerlijk uitgebreid verslag Adriaan, thnx. Mooie beelden erbij ook.
  Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:

 4. #3
  VWC-Lid Thresher's schermafbeelding
  Geregistreerd
  7 november 2006
  Berichten
  2.530
  Thanks
  2.125
  Thanked 1.458 Times in 667 Posts
  Mooi verslag! Leuke info!
  Volg ons: https://www.youtube.com/vuurwerkpunt

 5. #4
  VWC-Lid
  Geregistreerd
  30 oktober 2011
  Berichten
  1.646
  Thanks
  1.298
  Thanked 686 Times in 416 Posts
  mooi verslag en hoop dat ze de weg omhoog vinden voor mij idee zijn ze tov een jaar of 10 terug in deze regio juist kleiner geworden. In een regio wat vooral Breedschoten en Broekhoff was. Maar tegenwoordig breedschoten GBV. En mix van alle merken die in die tijd zijn opgekomen zoals Rubro. Mania etc.

 6. #5
  VWC-Lid the cigarman's schermafbeelding
  Geregistreerd
  27 maart 2008
  Locatie
  Bij Filpjes vuurwerkwinkel.
  Berichten
  4.741
  Thanks
  1.807
  Thanked 2.806 Times in 1.354 Posts
  Bedankt voor het verslag en Broekhof is ook een stuk open.
  Leuk dan weten ook iets meer wat achter de schermen gebeurt.
  Bedankt!
  VWC The Biggest Firework Source On The Internet!

 7. #6
  Super Moderator bassie1978's schermafbeelding
  Geregistreerd
  30 september 2007
  Locatie
  Overijssel
  Berichten
  6.461
  Thanks
  19.471
  Thanked 6.976 Times in 2.780 Posts
  Afbeeldingen
  346
  Prima verslag! Top nieuws van de Red Dawn en Sky Hunter! en Martijn staat er mooi op
  Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:

 8. #7
  VWC-Lid Noppes's schermafbeelding
  Geregistreerd
  29 december 2012
  Berichten
  687
  Thanks
  161
  Thanked 234 Times in 145 Posts
  Mooi verslag

 9. #8
  VWC-Lid Ronn0's schermafbeelding
  Geregistreerd
  17 december 2016
  Berichten
  836
  Thanks
  288
  Thanked 445 Times in 249 Posts
  Cool verslag, de video was 11 minuten lang genieten. Bedankt

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •